Гришо се прости с Ролан Гарос след загуба от Зверев

Германецът го надигра в три сета
29
Гришо се прости с Ролан Гарос след загуба от Зверев
Снимка: БГНЕС/EPA

Александър Зверев се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Франция, след като преодоля Григор Димитров с 6-1, 6-4, 6-3 за близо два часа и 20 минути игра. Първата ни ракета имаше своите възможности и моменти, особено във втория и третия сет, но в крайна сметка преклони глава пред германския си съперник.

Зверев започна много устремно срещата и след два пробива имаше комфортен аванс от 4-0, а докрая на сета даде само гейм на българина.

Във втората нашият тенисист спаси две възможности за пробив пред 22-ия в схемата в третия гейм, преди да стигне до първия си пробив в мача за аванс от 3-2. Димитров имаше трудности да удържи сервиса си в следващия гейм, отразявайки две точки за рибрейк, но след това имаше цели четири шанса за 5-2, които не оползотвори. Стигна се до връщане на пробива, а Зверев натисна в десетия гейм и сломи Григор при петия си сетбол. Германецът дръпна с пробив и 3-0, като спаси седем точки за пробив в двата си сервис гейма. Българският му опонент успя да докара нещата до 3-3, но изигра лош гейм при 3-4, след който бе пробит, и всичко приключи при сервис на Зверев.

Димитров не направи нито един ас в срещата, като допусна шест двойни грешки. Той спечели едва 27% от точките на втори сервис в целия мач, а огромната разлика между двамата дойде при уинърите и непредизвиканите грешки - Зверев завърши с отрицателен баланс, при 24 на 27, но 32-годишният хасковлия се отчете с 14 завършващи удара и цели 50 непредизвикани.

Димитров не успя да прескочи осминафиналната фаза на Ролан Гарос за втори път, след като през 2020 отстъпи на Стефанос Циципас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДругарЕ, Зверев е доста слаб в момента а помете Асково като цунами кучешка ***. А какво фа кажем за Алкарас който го гледам сега как помита Ципата. Тоя ако подкара Асковски ще му върже трите геврека като едното нищо.Просто си нямате идея това българите колко сте нищожни.
24
3
 
2
 
! Отговори
Черно тото преди 10 месеца
Григор пак е залагал срещу себе си. Всеки път като пробие съперник, после си губи сервиса - това е ставало десетки пъти последните години. И да води с 4:2 във втория сет и после да загуби 14 последователни точки главно от свои грешки - това е съмнително. Знае, че няма да го разследват, защото е 'бейби Федерер' и от време на време прави отигравания, които се харесват на публиката. Но безбройните му колапси когато поведе са съмнителни.
23
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 10 месеца
ЕДИНИЯТ Е В ЗЕНИТ ---ДРУГИЯТ Е В ЗАЛЕЗ !!!!! НОО , В ЧЕЛОТО Е ДЖОКОВИЧ --- ДРУГИТЕ СА РУСНАЦИ ---И ЦИЦИПАС И ЗВЕРЕВ И КАНАДИЕНЕЦА ---САМО АЛКАРАС СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ --КОГАТО НЕ Е ДЕФОРМИРАН ОТ СТИМУЛАНТИТЕ ???
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато се бие сам, никой не му пречи.
21
3
 
2
 
! Отговори
До Този мач преди 10 месеца
Ти като пишеш сигурно имаш голям финал и си оставил сърцето си. Силен си в анонимните коментари!
20
3
 
3
 
! Отговори
Този мач преди 10 месеца
е най-срамният в кариерата на ***. Няма голям спечелен мач, няма финал където да остави душата си и да го спечели. Няма епични битки ... футбалер средняк, който с късмет за момент беше в топ 3 и взе финалният мастърс срещу Гофен. Фактите са безпощадни... Както, и че и ще бъде за дълго време най-успелият български тенисист.
19
5
 
1
 
! Отговори
z-rock преди 10 месеца
Такъв бил, онакъв бил, но Гришо е дълго време вече сред най-добрите в световния тенис! А ако на някой е интересно, нека види колко пъти в мача Зверев ходи да си бие инжекции в съблекалните!!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дричо е лузър и беше победен от 27-мия в листата.Голям късмет извади в този турнир защото попадна в потока със слабаците. Но на следващите турнири това няма да се повтори. Отделно тримата големи се пенсионираха. Федерер окончателно. Надал също само дето не го е осъзнал още. Джоко до средата на идната година също ще хвърли бялата кърпа. Новото поколение са посредствени но Дричо и срещу тях няма шанс.Това е сктуалната картинка в големия тенис днес!!
17
5
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Класирането за четвъртият кръг е пореден успех за Гришо. До четвъртия кръг достигат 16-те най-добри в света, а до следващия кръг 8-те най-добри в света, сред които Гришо няма да бъде.
16
1
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 месеца
Жалко. Едва ли ще доживеем да видим Гришо малко по-нагоре. Зверев е болен от диабет, съмнявам се да се справи. Иначе е талантлив много. Сигурно пак Джоката ще ги гътне всички.
15
2
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 10 месеца
Считам,че Григор не бива да бъдае упрекван за тази загуба,макар ,че известните му слабости и недостатъци си проявиха почти в пълна степен.Все пак достигането до 4 кръг в Голям шлем е успех!Григор много е постигнал,но сега нивото му е до 2-3 кръг ,даже на турнири с ранг 250!Според мен лошото за него е че върви по пътя на Божинов и Бл.Георгиев.Не мога да проумея какво намира в тази тунингована бран-тия -след тия 3 класни жени с които беше! Но животът си е негов ,кой съм аз да го съдя!?
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя не спря да се излага. Лошото е, че излага и България.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гришо е платен спаринг- партньор на големите!
12
1
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 10 месеца
Имаше напрежение още в началото, макар че и в немската машина имаше!Но това е то, по-добрият победи, няма нищо лошо, хубавото е че има възможност да играе с топ 10!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Огромен талант, но и ужасно слаба психика.... Наистина жалко! Трябва да наблегне на тренировките над слабите си места. От дивана лесно се вижда голямата картинка.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гришо е по-дебел от нужното и това му пречи, Зверев към е слаб и издръжлив, и Джоко е така
9
4
 
15
 
! Отговори
Братя Пулеви преди 10 месеца
Ние сме пък най добрите боксьори сред тенесистите
8
8
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
Нищо не става от него само медина кампания му правите
7
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мамалигата му е изпила силите предния ден. Всеки втори удар беше грешка.
6
7
 
15
 
! Отговори
Братя Пампулови преди 10 месеца
Ние сме най-добрите тенисисти на България.