Помаците искат да бъдат признати като етнос

Българите, изповядващи исляма, желаят и засилено политическо представителство в парламента
25 окт 2008 19:26,
209
Помаците искат да бъдат признати като етнос
Снимка: БГНЕС

Федерация “Справедливост” организира днес в Гоце Делчев първата национална конференция у нас “Помаците и българският преход”.

Българите, изповядващи исляма, декларираха желанието си да бъдат признати като отделен етнос, да имат собствена телевизия, както и засилено политическо представителство в парламента.

На националната конференция, с участие на сродни организации от чужбина, помаците у нас мотивираха исканията си с факта, че във времето на преход, а и днес, за тях в медиите не се говори, а ако присъстват, твърдят, че нещата се представят в негативна светлина.

Категорични са, че ще подготвят свои кадри за журналисти и ще работят за откриването на собствена медия.

От федерация “Справедливост” са категорични, че няма да участват пряко в политическия живот като партия, но са отворени за партньорство с десните партии. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
PRAVDA преди 15 години
тук става въпрос за едно просто неразбиране на понятието "етнос"...това са хора чието занимание е тютюна а такива понятия биват разбирани неправилно и неуместно възприемани през пречупената и нереална обстановка на дезинформация в България
10
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Членовте на тази фондация да бъдат набити на кол, изгорени и въобще заличени! Членовете на всички БГ правтелства, допуснали всичко това да бъдат съдени за предателство!
9
1
 
2
 
! Отговори
Antipolice преди 15 години
И ние- вишистите и образованите хора, искаме да бъдем признати като етнос. Писна ни от тия българи-неграмотници. Който иска да ни подкрепи и да се запише при нас, да праща SMS-и на трите мобилни оператора.
8
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 15 години
Аз пък искам да ям само шам фъстък...
7
1
 
2
 
! Отговори
Hail преди 15 години
пък, искам България и българи в нея!!!!
6
3
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Първо беше "македонския" етнос, сега е наред "помашкия" етнос, скоро ще е се появи и "влашко-видинския" етнос, а в недалечното бъдеще ще се появат "шопският" и "тракийският" етнос. А ще дойде време , когато и "добруджанците" ще се "самоосъзнаят" етнически...Българийо, майко клета и страдална , какво ли те чака още!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Retro преди 15 години
И аз искам собствена телевизия!!
4
1
 
2
 
! Отговори
пророк Илия преди 15 години
За отцепването на помаците от българското етническо тяло се работеше от много години. Явно плодовете от тази денациолизаторска политика сред българите-мюсюлмани вече започнаха да узряват и скоро ще имаме още едно официално признато малцинство в нашата мила Родина и държава-мащеха! Не е далече времето , когато и около 100 хиляди власи ще поискат да се афирмират като самостоятелен етнос. Планът за ликвидация на БЪЛГАРСКИЯ етнос отдавна се прилага планово и успешно. Първо бяха македонците , които бяха отрязани от българското тяло като жива плът и раната още кърви. сега са помаците на ред, утре ще са власите , а не е далече времето, когато ще има и... тракийски етнос!
3
2
 
2
 
! Отговори
михо преди 15 години
Ама да вземат да се образоват от фондацията. Помаците са си българи, но просто с мюсюлманска вяра. За какъв етнос говорят и се излагат само!?
2
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Браво! Аз предлагам и българите-католици, българите-индуисти, българите-будисти, българите-кришнари и българите-атеисти да бъдат признати като отделни етноси и да бъдат нахакани в парламента заедно с помаците.
1
1
 
2
 
! Отговори
vargo преди 15 години
почва се с малко-днес искат медии ,телевизии ,депутати в парламента,утре ще поискат университети на майчен език ,след това автономия и независимост!!! Федерация "независимост" и не знам още какви тъпотии -платени от външни зложелатели на България работят активно ,а ДАНС и службите се занимават да подслушват журналисти и да следят кой какви СМС-си и имейли праща ,за следят трафика в интернет ,разработки "лиани "и пр. глупости