Жълтият сняг всъщност бил отровен, а и не бил от Сахара

Румънски учени са открили в него опасни тежки метали
12 мар 2010 07:02,
142
Жълтият сняг всъщност бил отровен, а и не бил от Сахара
Снимка: БГНЕС

Жълтеникавият сняг, които се изсипа над България, а и в части от Южна Румъния, е съдържал тежки метали.

Това твърди румънският вестник "Адевърул", като се позовава на изследвания на метеоролози и медици.

У нас обаче синоптиците обявиха, че жълтият цвят в снега се дължи на пясъчни примеси, донесени от Сахара.

Още по темата

Румънските метеоролози отхвърлят това предположение. Изследваниятя им показали, че червеникавият прах съдържа мед, желязо, цинк, хром, олово, никел, арсен и кадмий - тежки метали, които обичайно се намират в почвата.

"Нашите карти не показват никаква връзка на явлението с Африка", категоричен е Йон Паун от Центъра по метеорология в Букурещ. Той обаче не се ангажира с мнение откъде са се появили тежките метали в снега.

Медиците на северната ни съседка обръщат внимание, че опасност представлява не само съставът на праха, но и големината на частиците. При вдишване те попадат директно в дробовете и ги увреждат, твърдят те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тези дето пръскат над София, сигурно е за комари също? Истината е, че се извършва бавен геноцид.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само дето този пясък от Сахара скъса менделеевата таблица. Приятел живя в Бахрейн, Дубай и Либия общо 8 години, бил е свидетел на много пясъчни бури, но такъв ''пясък'' не е видял и един път :)
124
1
 
1
 
! Отговори
Kuntrafuche преди 10 години
Интересно дали ако "Румънците" кажат, че праха е с тежки метали от Марс ще им повярва някой?Или накой "Паун"или друг летящ "компетентен" румънски вид реши да уплаши населението със своята не-компетентност. Таки явления са се случвали периодично през годините - пясък от буря над Сахара или Африка прелетял хиляди километри и паднал в югоизточна Европа. Интересно ако бе паднал дъжд от риби /както се случи в Австралийската пустиня/, тогава какви ли коментари щяха да измислят "румънците"... : )
123
0
 
7
 
! Отговори
456 преди 10 години
Нещастници,стига сте поливали със скапаните си химикали!Вие първи ще измрете заедно с позволяващите ви това издевателство над Земята и хората!
122
2
 
2
 
! Отговори
'драсти преди 11 години
откъде ли са попааааднали тези тежки металииии....хмм! Не се били наели да кажат....тия хора глупави ли са? Отгоре!!! Отгоре!
121
2
 
8
 
! Отговори
Крум Фильовски преди 12 години
а именно : ''Знаят ли българите какво е Chemtrails и колко е опасно за хората?'' във Фейзбук.
120
0
 
0
 
! Отговори
mi преди 14 години
Почтенност и компютъризация,Все пак на мен компютърно и политически неграмотната не ми стана ясно профилактичното му приложение ?Явно за Българите от Чернобилската епопея насам празниците са на другият ден,Как е поставен въпроса сред Европейските страни и класически стоически индивиди,,,И до днес не ми стана понятно определението-Хей Хитлер-мамка ти,,,
119
2
 
7
 
! Отговори
vani преди 14 години
Когато стана аварията в Чернобил имаше жълт дъжд,а сега жълт сняг и е от пясъците на Сахара. Така ли се казва сега? Имаме много къса памет и си плащаме за това.
118
0
 
7
 
! Отговори
а де преди 14 години
Снега е жълт,щото Яне Янев го е припикал
117
0
 
1
 
! Отговори
тео преди 14 години
ти ме притесняваш - не си толкова ***. на няколко места ти виждам стила с който целенасочено размиваш проблема
116
0
 
3
 
! Отговори
тео преди 14 години
ако това се случва в европа за първи път значи не е от сахара
115
1
 
4
 
! Отговори
Асан + Айшето = ВНЛ преди 14 години
Ооооо благодарим на сичкото братя РОМИнци от ромииния!!! Ний ни знайхми дуся чи снига имал джилязо и митали! от утри тр1гваме с магнити да го збираме и шго разтварваме за иследфане ф центара за фторични сурвини!!!П.С. удее мойто малко *** си играиши с миталотирсача и вика чи изпискало на злато у снега кат го пъхнал
114
2
 
0
 
! Отговори
АЛО преди 14 години
Alo
113
3
 
3
 
! Отговори
Spomen ot minaloto преди 14 години
Gluposti na tarkaleta: Румънски учени са открили в него опасни тежки метали.....Nqma da zabravq navremeto Profesor Elena Chaushesku beshe otkrila virusa na "xremata" blagodarenie na edna xlebarka koqto izskochila ot nosnata i karpa......... Kakvo znaqt Rumanskite ucheni!? Ako sa ot kalibara na Elena Chaushesku! Xa xa xa xa - tazi statiq me razsmq :)
112
6
 
2
 
! Отговори
az преди 14 години
az vqrvam na bulgarskite meteorolozi zashto da vqrvam na rumancite (***) puk i nashite u4eni sa v puti po umni ot rumancite
111
2
 
0
 
! Отговори
dsasdasda преди 14 години
IVUNZEMNI V BULGARIQ e-castig/index.php?r=cGUW
110
2
 
6
 
! Отговори
стоян преди 14 години
Преди години когато стана инцидента с Чернобил скриха по същия начин от хората. Доста вода изтече но явно нищо не се е променило, интересно ми е дали Борисов е правил снежен човек с тоя сняг???
109
3
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 14 години
И малките деца знаят от какво е жълтото в снега :)))
108
1
 
9
 
! Отговори
Tq преди 14 години
Ама въобще кой го измисли,че със снега,който иде от северозапад е примесен с пясък от Сахара...Дано другия път като духне да няма и арабско семе,че догодина ще се раждат мулатчета :))))))))))))))0
107
1
 
6
 
! Отговори
$-ът преди 14 години
Та тази година откъде щяхме да внасяме безоловни картофи? Това само за майтап де, тя "информацията" на Днес.БГ има за последна цел да бъде информативна. Но щом става дума за "тежки метали, които обичайно се намират в почвата", значи може да не идват от пустинята ами от някакви степи примерно. Не е тук мястото откъдето ще научим обаче. На Днес.БГ целта им е само да създават етническо напрежение и разни други бесовщини че да се цъка повече и да се изпълняват таргети. А след тях и потоп...