"С едната ръка гали, с другата к**eц вади!"

Кметът на Пловдив избесня, че му спряха парите за балите
15 юли 2010 16:28,
226
"С едната ръка гали, с другата к**eц вади!"
Снимка: БГНЕС

„Бойко Борисов и Симеон Дянков отново разиграха класическия филм за  доброто и лошото ченге. Единият дава и те гали по главата, а другият те реже лошо“.

Това заяви днес кметът на Пловдив Славчо Атанасов по повод разминаването с обещанията на премиера за 5-те млн., които трябваше да получи Пловдив за софийския боклук, и 2,8-те милиона, които вчера отпусна министър Дянков.

Кметът на Пловдив стигна дотам, че олицетвори ситуацията със сръбска поговорка, която гласи: "С едната ръка гали, с другата к**eц вади".

„Съжалявам, че използвам циничен израз, но на практика това е положението“, аргументира се пловдивският кмет.

„Вчера преведохме 3,5 млн. лева ДДС на държавата по една сделка от 2006 година, а ще получим 2,8 млн. лева“, оплака се още Атанасов.

Той беше категоричен, че пак ще се обърне към правителството да отпусне парите за почистването на река Марица. По думите му това е най-неотложният проблем на Пловдив в момента заради опасността от наводнение.

„Отговорно заявявам, че Пловдив не е долюбван град от София“, оплака се още кметът.

Още по темата

Преди два дни на лична среща със Славчо Атанасов премиерът Бойко Борисов обеща Пловдив да получи 4-5 милиона от полагащата се за тази година компенсация от 15 млн. лева заради приемането на софийския боклук.

Вчера обаче лично министърът на финансите Симеон Дянков дойде в Пловдив и заяви, че градът ще получи едва 2,8 млн. лева, тъй като държавният бюджет не можел да си позволи повече. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: боклук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
8
 
34
 
! Отговори
Боклукчия преди 13 години
Като не може да си позволи повече бюджета - останалия *** в резиденция Бояна, под прозореца на Дянкофф
170
11
 
32
 
! Отговори
das преди 13 години
Аз ще сложа това заглавие във facebook да го видя хората и може да направим една подписка срещу тоя сайт
169
8
 
36
 
! Отговори
205 продължение преди 13 години
Който говори така за важните хора в държавата и техните любимци му закриват операта! Някой да каже още нещо?
168
8
 
38
 
! Отговори
ето защо стана така преди 13 години
По-голяма чалга не съм чувал!" С тези думи директорът на ОФД-Пловдив Калуди Калудов коментира песента на Веселин Маринов за полицията. Чак пък такава простотия не очаквах от Веско, възмути се маестрото. Това е жива подигравка, мога да ви пусна 2 или 3 песни, които са подобни като ритъм и като ноти - в песента има общо 7 ноти, уточни тенорът.Маестрото даде пример с песента на Емил Димитров Моя страна, моя България". На нея й отива да бъде химн, заради това, че е прекрасна мелодия, в която има много човещина. Недоумявам защо трябва да е възмутен от мнението на хората, каза още Калудов. По думите му песента за МВР е кощунство. Мога да му го кажа направо в очите, категоричен бе шефът на пловдивската опера.
167
10
 
37
 
! Отговори
Самоков преди 13 години
Отговорно заявявам, че Пловдив не е долюбван град от София, оплака се още кметът.Не е точно: Пловдив е мразен и подлежи на унищожение от Бойко и ГЕРБ!Пък вие пловдивчани вземете се в ръце и на следващите избори - гласувайте за когото искате, но до един против ГЕРБ!
166
10
 
34
 
! Отговори
кака Мара от село преди 13 години
Е как може бе, как може такова заглавие, ***.Съсипахте държавата и езика ни.
165
15
 
36
 
! Отговори
Katla преди 13 години
ми права си душко, въобще не ме грее какво става извън София, аз в тоя град живея и без това са ми достатъчно проблемите че да мисля и за вашите ;) Вие тука толкова злоба изхрачихте че направо всички софиянци от черни по черни ги изкарахте. И тук и при вас все сме българи, все едвам скрепяме двата края и се борим за оцеляване тъй че по-спокойно драги майни
164
8
 
36
 
! Отговори
пловдивчанка преди 13 години
Крумчо, когато не виждаш по далеч от носа си, оставаш с впечатлението, че света се върти само около теб. На теб може да не ти пука какво става извън София,, но от години цялата държава се занимава със *** ви..Амфитеатърът си е добре, а за да се прави туризъм се искат първоначални инвестиции, но от софийския *** , за останалите няма пари.
163
13
 
34
 
! Отговори
Крум преди 13 години
Маце, по спокойно, не е Пловдив по големина и икономика след София. Що от Варна и Бургас не се оплакват а? Мене тука в Софето знаеш ли колко мие за вашта опера. Не че съм против операта, *** не се ли сещаш, че вашия кмет се вози на вълната ИЗКУСТВЕНА омраза соф - пл. и на недоволството от Борисов. Аз и Борката него защитавам, *** Я ГО ПИТАЙ ТОА ТВОЯ КМЕТ ЩО ПОЗВОЛИ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ АМФИТЕАТЪРА И КОЛИЗЕУМА ПОД ГЛАВНАТА ВИ В НАРКОМАСКИ КЛОАКИ - ВМЕСТО ТУРИЗЪМ ДА ПРАВИ, А СА МИ РЕВЕ ЗА 5 МИЛИОНА.
162
8
 
40
 
! Отговори
пловдивчанка преди 13 години
поне един, който да се опълчи на тая мутра борисов..София може да смуче, но не и да дава и това си е от мнооого години.Може би не знаете, но в момента правителството иска да закрие и Операта в Пловдив. А може би и целия Пловдив. Моля подкрепете подписката в нейна защита, че става страшно в тая държава..
161
9
 
36
 
! Отговори
младок преди 13 години
ПЛОВДИВСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СА НАЙ ДОСТОЙНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ
160
9
 
32
 
! Отговори
бг преди 13 години
А БЕ ПУСНЕТЕ МУ НА ТОЯ ПЕНСИОНЕРИТЕ СЛОЖЕТЕ ЕДНА НОВОГОДИШНА ЕЛХА И ГЛЕДАЙТЕ ШОУ
159
9
 
50
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Кметеее, абе спирай извозването на *** на Софийската *** бе, и през Татово време, цяла БГ, работеше за тия каскети!Спираш, за да потъната в смрад, щом не си плащат, развали им Договора, осъди ги за пропуснати ползи и да потънат до Ушите тия Боковци, Фандъковци и....
158
9
 
34
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Не знам, кой е крив и кой прав, но считам, че начина на изразяване в публичното пространство на ГЕРБ и Славчо Атанасов са правилните, които трябва да се ползват, тъй като те са понятни и годни да стигнат до хората. Трябва да се преостанови ползването на изрази без съдържание, като "ясен знак", "политическа воля", "политически морал" ..........и т.н.т. Сигорен съм, че израза ползван от Атанасов за да илюстрира правоотношенията му с Борисов е харесъл на Премиера.
157
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е чак пък интригант...... изказа се и ти..това ,че е коментирал цинично е вярно , ама мисля ,че е напълно разбираемо в случая.ти се мъчиш да направиш нещо ,а отсреща само мухляри.."софийския елит" винаги се е баркал в работите на Пловдив в отрицателна насока.време е някой да попсува
156
10
 
37
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Недопустимо и възмутително заглавие.Ако изразяваме недоволство има и др.начини,но цинизми ,като заглавие....
155
9
 
40
 
! Отговори
анчето преди 13 години
Брао кмете евалла за изказването ама няма да е лошо да им резнеш квитанциите на така наречените столичани...да си ходят на село и по рядко да си бършат газовете....
154
9
 
39
 
! Отговори
възмутена преди 13 години
Б..и заглавието.Не е истина.
153
23
 
39
 
! Отговори
Елизабет преди 13 години
Какъв стил на кмет,каква култура.Това ли избрахте в Пловдив?На всичко отгоре и интригант!
152
8
 
45
 
! Отговори
разочарован преди 13 години
Защо скрихте буквите?Беше си много готено, чисто по майнешки.