За 2 уикенда под погледа на НАП – над 1,5 млн. лв. оборот по морето

Проверките на данъчните ще продължат до края на сезона
30 авг 2010 12:23,
53
За 2 уикенда под погледа на НАП – над 1,5 млн. лв. оборот по морето
Снимка: БГНЕС

Повече от 1 500 000 лева оборот са регистрирали за два уикенда заведенията по Черноморието, които са били подложени на открито данъчно наблюдение, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Във времето, в което е наблюдавана от инспекторите, дискотека във Варна започнала да отчита 14 пъти по-големи приходи.

Това съобщи директорът на приходната ни администрация Красимир Стефанов, който лично е ръководил акцията в морската столица.

Още по темата
Общите приходи на четирите най-посещавани заведения в Слънчев бряг за петък и събота са надхвърлили 230 000 лв.  

Инспекторите се натъкнали и на развлекателно заведение в Лозенец, което не е отчело нито един лев приходи за целия юли месец.

Стотици инспектори, включително командировани от вътрешността на страната, следят за укрити обороти и данъчни нарушения по хотелите, развеселителните заведения и магазините по морето.

Целта на проверките е да извадят „на светло“ максимална част от оборотите, които досега търговците са укривали.

Откритото наблюдение на търговските обекти в „Слънчев бряг“ ще продължи до края на активния туристически сезон. А фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, ги чакат ревизии за последните пет години.

Според данъчните събраните от наблюдението данни ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: НАПданъчни проверки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви финанси какви 5 лева К...та на Дянков - Ирина Велкова, неговата любовница е назначена на 8 бона заплата + бонуси!Не ти трябват ни бизнес, ни нищо ако си чиновник на място:Ирина седи в канцелария през две врати от министерската с табела Началник на кабинета. Всъщност, поради липса на образователен ценз, тя не би могла да притежава въпросния сан. Велкова си е *** съветник с тлъста заплата.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само за заплати в държавната администрация тази година са отделени 4.5 милиарда лева. Криза ли? Нямало пари ли? Да, бе да! Няма за плебеите. Чиновниците си лапат повече от всякога.
51
0
 
7
 
! Отговори
л......на дупка! преди 13 години
Kъде са били последните 20 години "данъчните инспектори"Веднага да се намерят и да дават обяснения какво са вършели през това време защото не виждам да са си вършели работата ...но пък съм сигурен че са си получавали заплатите че и доста отгоре !!!!!Затвор и за тях и за нарушителите за това че са ощетили държавата в особено големи размери!!!!!!!Но нали живеем в л......на дупка тук никой няма да влезне в затвора и едва ли ще върне и лев на държавата!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"МВР и НАП трябва непрекъснато да притискат бандюгите и мошениците в тази *** държава. На който не му изнася да се изнася, защото от сега нататък така ще бъде!!!"Ами като се натягат що не идат в Свиленград и да почнат от къща на къща всеки митничар?
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От цялото море само 1.5 милиона, а само от един митничар могат да се вземат толкова
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кога ще метнат митничарите?????????? А Мургина????
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TRIABVA XSVANAT LI TE DA YKRIVA6 OBOROTA GLOBA 1 MILION I VZIMANE NA LICENZITE IM NA VSI4KITE FIRMI DETO SOBSTVENIKA SA GO XVANALI DA YKRIVA I TAKA 6TE VIDIM KOI KOLKO 6TE YKRIVA
46
0
 
3
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
ТО СЕЗОНА СВЪРШИ ПО МОРЕТО.МЯТАЙТЕ БОРОВЕЦ ,ПАМПОРОВО ,БАНСКО А НЕ ДОГОДИНА МАЙ МЕСЕЦ ДА МИ СЕ ХВАЛИТЕ С НЯКАКВИ НЕЛОГЧНИ АКЦИИИ АЛА БАЛА ТРАЛАЛА В ПЛАНИНАТА Е ТАКА
45
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 13 години
Бит и е.ан на приказки не верваааа...чакаме парите да влезнат в хазната и тогаз ще кажем ЕВАЛААААА....
44
4
 
7
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
:) Леле мале.... каква новина! :) О боже ! :) Със коя ръка да се прекръстя ? :) СЛАВА ООО СЛАВА ЗА НАШИТЕ ВЕЛИКИ ДАНЪЧНИ СЛУЖБИ :) Няма ли да се намери някой който да напише НОВАТА ОДА НА РАДОСТТА за тях? :).... МАЛЕ МАЛЕ КАК СЕ ОТЧИТА ДЕЙНОСТ ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА :) И ДАНЪЧНИ И МИЛИЦИОНЕРИ :) ПЪЛЕН СМЯХ ! :) ТОВА ЗА ДИСКОТЕКИТЕ И ЗАВЕДЕНИЯТА НЕ САМО НА МОРЕТО А ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМ ГО КАЖЕ И ГО ЗНАЕ ДОРИ БАБА ГИЦКА ОТ НЯКОЕ ВИСОКОПЛАНИНСКО СЕЛО...:) И НЕ САМО ДИСКОТЕКИ И ЗАВЕДЕНИЯ СА ТАКА :) !!
43
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР и НАП трябва непрекъснато да притискат бандюгите и мошениците в тази *** държава. На който не му изнася да се изнася, защото от сега нататък така ще бъде!!!
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички данъчни инспектори, които до сега са си кютили да бъдат уволнени! Изхвърлени на улицата без работа ще усетят дебелия и ще разберат каква работа са изгубили.
41
0
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Интересно, къде са били до сега местните испектори.Те сигорно са били на разклатка към тия заведения.Не е лошо да им се направи някаква ревизия и на тях.Може да искочи някой заек от тая трънка.
40
0
 
15
 
! Отговори
ддд2008 преди 13 години
Просто и лесно - в края на годината произволна томбола на вси4ки изпратили касовите си бележки за покупки през годината- държавата връща 1/2 от платения ДДС на печелившия.Ха на бас, че няма да видите нито един човек да излезе от магазина без да си вземе касовата бележка , пък да не говорим за пенсионерите дето ще изядът жив продава4а който не им я даде.
39
0
 
5
 
! Отговори
ddd2008 преди 13 години
Доста добро предложение, за жалост на управниците ни такива им ипсват.Липсва законодателна инициатива - защо ли .Защото по високите етажи за се залостили точно покровителите на тези със заведенията и големия бизнес и дори тези законодатели са 4аст от скритите собственици.
38
0
 
7
 
! Отговори
венци преди 13 години
ЕЙ КОМОНЕТАТА МИНА ВРЕМЕТО КОГАТО ВИ РАБОТЕШЕ ПРОПАГАНДАТА АЙДЕ ОТИВАЙ ДА КОСИШ ЛИВАДИТЕ ПО ТРЕКЛЯНО И ДА НЕ МЪРДАШ ОТ ТАМ И ДА РАЗПРАВЯШ НА ДРУГИТЕ КУМОНИСТИ КОЛКО ВИ Е БИЛО ГОТИНО ЕДНО ВРЕМЕ
37
0
 
9
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Прочетете мнението на 32 и ще разберете истината за съдбата си-човека го е написал вярно,кратко и точно-БРАВО.
36
2
 
33
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Сега разбрахте ли какво е в Корумпестан-кражби,лъжи и големи празни приказки.Сега разбрахте ли,че Демокрацията е за нормални държави с нормални народи,заслужавате си съдбата и спрете да плачете с "кървави" сълзи против Дянков и Бойко,че било пилицейщина,че Дянков не знаел какво прави-ами Дянков е за бой-не вземе да си се прибере в Щатите на платеният си пост и на уважението на цялото общество около него,ами тръгнал да се бори с муртафони и да ви вади от блатото-та вие вече сте тотално ***
35
15
 
6
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 13 години
ПАК СЕ ИЗЛОЖИХМЕ С ЦЕЦО
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно действат. Трябва да удрят големите. Малките да не ги закачат докато не се развият. Това е много правилно. Сумите които се споменават наистина са огромни!