Пълна свобода за сексуалността в Пазарджик

Административният съд отмени скандална наредба
Обновена: 9 ное 2010 17:32 | 9 ное 2010 17:30,
412
Пълна свобода за сексуалността в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Административният съд в Пазарджик отмени скандалния текст в общинската наредба за обществения ред, който забраняваше демонстрациите на сексуална ориентация публично.

Не е спазена процедурата за приемане на наредбата, защото текстът не е бил публикуван две седмици преди гласуването му в Общинския съвет, гласи решението на магистратите. 

След отмяната на забраната гей паради в Пазарджик вече могат да бъдат провеждани.

Dnes.bg припомня, че скандалната наредба бе атакувана от ЛГБТ организациите в административния съд. 

В града се проведе и мирен протест на Младежката организация на лесбийки, гейове, транссексуални, които заявиха, че се чувстват дискриминирани.

Стигна се и до нападения на скинари над ЛГБТ активисти.

В защита на хомосексуалистите се обявиха от Комисията за защита от дискриминация.

Подкрепа изрази и омбудсманът на страната. 

Решението на Административния съд може да се обжалва пред ВАС в рамките на 14 дни.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
2
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Не е това, но искам да кажа, че между хомосексуалните и хетеросексуалните няма никаква разлика. Дори не е задължително да си женствен, има много, които са напълно мъжествени и нямат женствени маниери или глас. Нормални хора сме, само в леглото имаме други предпочитания... :) Извън него няма разлика.
366
2
 
0
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Сега ще се окаже, че единия е на 89 а другия на 93 :)
365
1
 
0
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Кажи си годините
364
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
едва ли си по голям от мен..убеден съм в това
363
2
 
2
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Естествено, че съм по-морален от теб, щом като си лягаш и с други жени и лъжеш приятелката си! А "момченцето" е зрял мъж, който може да ти е татко. Така че има да растеш и да поумняваш, докато успееш да погледнеш правилно на темата. Това, че си хетеро изобщо не те прави с нищо повече от мен!
362
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
виж бе..хомо ли си педи ли твой проблем какъв си......това че си само с едно "момченце" едва ли те прави по морален от мен хетерото...и това че си му верно на момченцето -:)))) не означава пък че той ти е и ще ти е верен...и още нещо...няма как да знаеш как се чувства един мъж изневерил или изневерявайки на жена си защото просто това на теб няма как да ти се случи....и явно си твърде малко за да знаеш ..че от човека по лицемерно същество няма...и че всеки човек се променя с времето
361
2
 
4
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Нищо не подменям, имам собствен опит, усещания и те са единствените, на които мога да се доверя. Друг критерий за истинност не съществува. Не приписвай на хомосексуалните оргии и други подобни неща, които са свойствени и за хетеросексуалните. Я кажи кое е по-морално, да си гей и да правиш секс само с един партньор като си му верен, или да си "нормален" хетеро, който лъже жена си и се *** с колежки???
360
2
 
3
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Всички вие "нормалните" хетеросексуални можете да се държите за ръка по улиците, да седите по пейките да се целувате и да се прегръщате и това е нормално. А ние хомосексуалните не можем, така ли? Когато двама мъже се целуват всички ще се обърнат, ще наругаят или ще се подиграят. На практика има дискриминация и това, което е позволено на едните, не е позволено на другите...Ето това е, на което вие трябва да привикнете, да приемате различните нормално!
359
3
 
0
 
! Отговори
3456 преди 13 години
А за теб какво е хомосексуалността-не е ли извращение на хетеросексуалността?Ще кажеш разбира се че не е, защото подменяш понятията и се стремиш да накараш ненормалното да изглежда да изглежда нормално.Но това не е нещо ново и наистина няма защо толкова да се шуми.Още Нерон и Калигула са организирали хомо оргии,а да не говорим за древна Спарта/малко известен факт,че в спартанската армия хомосексуализмът е бил задължителен/.Просто дразните с вашите претенции, че сте дискриминирани,което не е т
358
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до #376: В Испания са разрешени както гей браковете, така и осиновяванията от гей двойки от 2006-а. Тя е една от най-толерантните към гейовете и лесбийките страни в Европа. Не съм чул да се е свършил света заради този факт. Хората са достатъчно зрели и толерантни в развитите държави, не псуват и пустосват по форумите, за да се правят на по-светци от папата и на мъжкари. Гейовете не са виновни, че българите са изостанали и комплексари в голямата си част и псевдоморалисти.
357
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а защо пък трябва да се показват?? аз показвам ли се, като съм нормална? все дискриминрани били..Глупости! писна ми от гейове и подобни. да си седят на д..-то и толкова!
356
0
 
0
 
! Отговори
mauer преди 13 години
Така, първо е невъзпитано да фамилиарничиш с непознати, второ - не виждам твоя отговор какво общо има с моя коментар? Трето - усещам доста агресия и реактивност в написаното от теб...вечер, когато заспиваш, искам да си помислиш много внимателно и да си отговориш на следния въпрос - "Защо има толкова омраза в мен?". Трябва да си призная нещо - 16-17 харесвания на моите постове и нито един отговор на въпросите, които зададох - озадачен съм...но не и изненадан:))
355
1
 
2
 
! Отговори
Anti gei преди 13 години
Turski, nqmam mnogo vreme, ama ste ti nameria ip to niakoi den, i ste ti smackam glavata. Ne se ebavai vav foruma, mnogo pati te zasi4am i mi lazish po nervite. imai v predvid che kadeto i da si v BG moga da te namerq. Qsno?
354
0
 
0
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Ти ли ще ме учиш на толерантност? След като сам не проявяваш толерантност към хомосексуалните, а ги наричаш извращение. Аз съм реалист, което ти погрешно квалифицираш като негативизъм. Я виж кво става в държавата! Хората намират най-краткия път да си излеят болката, като критикуват по форумите. Как да кажа да черното розово?...
353
1
 
1
 
! Отговори
3456 преди 13 години
Грешиш все още не сме се освободили от всички нихилисти, погледни какво става по форумите - само драскачи хулещи страната си/ти си един от тях разбира се/.Как може де се оправи нещо с такива негативисти.Това по принцип.А ти освен негативист/което ***-дойди/ си и обратен/което също не е голяма трагедия/, но си и от тези които пропагандират своето извращение/което вече е неприемливо/.Абе бъди толерантен към вярващите и нормални хора/виж М.Куркинскинапр./Налягай си задникяа и не парадирай.
352
0
 
1
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Там няма ***, само в България има ***...Работете, за да им плащате социалните помощи...В България само расисти и националисти, и нетолерантни хора останахте...
351
2
 
0
 
! Отговори
"21344 преди 13 години
Супер,не се връщай,покани и останалите *** при теб, а ако може и ***!
350
1
 
3
 
! Отговори
Муйсе ибе преди 13 години
А бе *** смотан научи първо български и тогава пиши!
349
0
 
1
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Да, намерих си мястото там, в цивилизована, толерантна и благополучна Европа. :)
348
2
 
1
 
! Отговори
една жена преди 13 години
TR-TURKТи от кои турци си - от българските или тамушен? Ако си местен е разбираема наглостта ти! Има много свестни 101 % български мъже - Пичове! А точно ти, никак не се класираш в "А" група! А да, слагам вече фереджето! :))))