Търсят се комуникативни среднисти за преброители

НСИ набира 47 000 души. Средната заплата е 340 лв. за 2 седмици
Обновена: 10 ное 2010 09:05 | 10 ное 2010 09:05,
27
Търсят се комуникативни среднисти за преброители
Снимка: Булфото

От днес в продължение на месец, ще бъдат набирани преброители и контрольори за предстоящото през март 2011 г. преброяване на населението и жилищния фонд, съобщиха от Националния статистически институт.

Ще бъдат наети над 40 000 преброители и около 7000 контрольори.

Кандидатите ще трябва да подадат заявление и автобиография в общинските преброителни комисии. Документите може да бъдат изтеглени на сайта на преброяването.

На първо място, според критериите на Централната преброителна комисия, бъдещите преброители трябва да бъдат комуникативни.

Още по темата

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти.

Не се препоръчва да се назначават данъчни служители и инспектори, и полицаи.

От 10 до 24 март 2011 година всеки нает ще трябва да преброи около 200-250 души и 80 жилища. Преброителите ще посещават хората от съответния участък между 8.00 и 20.00 часа, включително и в почивните дни.

Средното заплащане ще бъде около 340 лв., но то е индивидуално и зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради, отбелязват от НСИ.

Заплащането на контрольорите, които ще координират работата и ще отговарят за преброителите, ще бъде подобно.

Одобрените преброители и контрольори ще преминат специално обучение. Те ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
ти направо взе стола на дянков ! ега ти данъка : от 340 лв заплата,100 лв данък !!!!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
stg преди 13 години
на мене пък не ми е ясно при толкова държавни служители как пък чак толкова не могат да се организират те без допълнително заплащане, щото това си е държавна работа нали, или няма се излагаме и да се правим на бедни сега :)
25
0
 
1
 
! Отговори
досетлив преди 13 години
Ех,ако Дянков не беше върнал онези 6 милиона от данък лукс,щеше да има даже и награди на преброителите да раздава
24
0
 
4
 
! Отговори
морал преди 13 години
до 22 - Предложението ми за безплатно преброяване се отнася само за тези, които работят в канцеларии , а не за всички ---- Според мен е по-добре да бъдат наети безработни и на тях да се залаща - не знам дали сте ме разбрали правилно ----- Аз бих направила това безплатно, но няма да ме вземат /нямам връзки/ ----По същия начинпредлагам да се постъпваина изборите - да се взимат безработни, та да изкарат някой лев, но и там е с връзки
23
7
 
2
 
! Отговори
за 15 преди 13 години
Аз пък предлагам преброителите да пратят по 100 лева дето ще имат тази чест да преброяват, така не само ще е безплатно ами и пари ще влезнат в хазната. Кош кай а умнико?
22
4
 
7
 
! Отговори
за 15 преди 13 години
Предлагам ти да доидеш да преброяваш безплатно. Ще ти пазя место, ха сега да те видя съветнико. Кажи в кои град си и ще ти съдействам.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ НАЕМАТ БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ,КОЙТО СА РЕГИСТРИРАНИ В БТ НО НЕ ПОЛУЧАВАТ НИКАКВИ СРЕДСТВА!ЗАЩОТО СПОРЕД МЕН ЩЕ СЕ НАМЪРДАТ ПОЗНАТИ НА КАКА НА БАТКО РАБОТЕЩИ,КОЙТО ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ПЛАТЕН ОТПУСК И ТАКА ХЕМ МЕСЕЧНАТА ИМ ЗАПЛАТА ВЪРВИ ХЕМ 340 ЛВ ЗА 2 СЕДМИЦИ.
20
0
 
7
 
! Отговори
за 17 преди 13 години
17 не стига че нищо не вдяваш ми не можеш и да смяташ. 47000 преброители и контрольори по 340 лева заплата колко прави? Ако не можеш да сметнеш плати на някои грамотен 10 лева да ти го пресметне. Определено не е 1 360 000 лева. Хайде спасявай се
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако бяха изчакали няколко месеца щяха да вземат на работа вече безработните Бойко и Цецко.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През 2011 всички страни в ЕС трябва да се преброят.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1 360 000 само за заплати за преоброяването и после антикризисни мерки имало...
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лелеееееееее,а кой ще посмее да отиде във филиповци да ги брои.то,първо не можеш ги преброи колко са,второ-не смееш,трето - сами могат ли да свършат тази работа.искам да кажа,там има ли достатъчно среднисти?
15
5
 
9
 
! Отговори
морал преди 13 години
Според мен ако преброителите са отговорно подбрани и са държавни служители - да извършат преброяването БЕЗПЛАТНО ----- А ако ще има заплащане, нека бъдат наети безработни лица и заплащането да е ТОЧНО ФИКСИРАНО, за да бъдат изключени злоупотреби ----- За целта на всички заети лица да бъдат определени еднакви по големина раиони /или поне приблизително еднакви/ ---- Фиксираното заплащане ще може да се контролира - толкова преброители по толкова лева прави толкова лева /но най-добре е безплатно/
14
0
 
7
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Стар Виц-Тоталитарно време!Простия работник завършил вечерно училище получава повече от завършилия с висше образование!Вечерно училище "другарката" (за по-младите-госпожата) пише на дъската задача , от задният ред на аудиторията се чува глас - Другарко , объркали сте условието на задачата и така поставено задачата е нерешима! Един от предните редици се обръща и казва - А трай бе, само ти ли си мислиш ,че си вишист!?
13
1
 
4
 
! Отговори
ddt преди 13 години
xaxaxa danuchnite i policaite sa Nekomunikativni ??? :)))
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До номер 1кандидатите за преброители и контрольори ще бъдат проверявани за криминални регистрации.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сега да не се преброяваме, то май на българина ей така да го срещнеш на улицата и да му дариш 100 лева за нищо пак ще мрънка. Само мрънкаме мрънкаме а като се организира протест за нещо толкова ни шубе да излезем, че овчиците ряпа да ядът.
10
1
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
Извини ме, но много си ***. имаш ли си представа колко данни трябва да се попълнят за едно лице та така си пишеш, че ще ги нанесат без да се срешнат с човека. Просто си пишеш заради самото писане. Не вземай отношение за неща които са на светлинни години от твоите познания. Типична българска черта на всезнайковците.
9
6
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
До тук сте написаели само глупости. Ще видя дали сте поумнели като се върна
8
1
 
3
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Точно това е най-големия проблем сега и тук - преброяването на хората в държавица с население 1/2 Москва или Истанбул.