Махат пистите за аварийно кацане на "Тракия"

Монтажът на мантинела щял да намали тежките катастрофи
Обновена: 13 дек 2010 16:02 | 13 дек 2010 15:58, Красимир Ангелов
71
Махат пистите за аварийно кацане на "Тракия"
Снимка: Булфото

Пистите за аварийно кацане на автомагистрала “Тракия” край Пазарджик и Пловдив ще станат нормална част от пътя, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Оттам са разпоредили на фирмата за поддръжка на АМ “Тракия” да изгради стоманени предпазни огради в разделителната ивица на участъците, предназначени доскоро за аварийно кацане – от км 108 до км 111 и от км 155 до 158.

Ще бъде осигурена и технологична възможност мантинелите да бъдат демонтирани при необходимост от пренасочване на моторните превозни средства в другото платно.

Според експертите монтажът на мантинела в тези участъци значително ще намали тежките пътнотранспортни произшествия, възникнали вследствие на челни удари на моторни превозни средства. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
sgt.Hale преди 13 години
Колкото и мантинели да сложат БГ *** няма да станат по-грамотни и възпитани шофьори, нито куките ще спрат да взимат рушвети.
65
2
 
7
 
! Отговори
А преди 13 години
Не трябва да се слагат мантинели !!! пистата трябва да остане !! Не е това причината за катастрофите - ПРичината е В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕЛСКИЯТ МАНТАЛИТЕН НА КАРАНЕ НЕЗАЧИТАНЕ НА ЗНАЦИ ПРАВИЛА, ОГРАНИЧЕНИЯ И ДИСТАНЦИИ !!!
64
1
 
4
 
! Отговори
Helly преди 13 години
Притеснявам се за катаджиите - според мен те трябва да стачкуват. Лишават ги от сигурен доход! През лятото често минавах по Тракия и редовно виждах една и съща полицейска кола, спряла в абсолютно нарушение между платната, за да събира паричките. Исках да се обадя някъде за да сигнализирам за това, ама все бързах и оставях за следващия път, а пък и се чудих къде да се обадя.
63
4
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
Какви са тия глупости!!Това не са писти за аварийно кацане! Всеки над 40г. знае, че това са резервни писти зе военни изтребители в случай на война, останали от времето на Варшавския договор и Студената война!И понеже няма опасност от война засега и ги премахват!
62
0
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
НЕ ПОЗНА. Аз не съм *** и не карам с 180!
61
2
 
1
 
! Отговори
АНДРО преди 13 години
Може следващия *** да си ти.Никой не е застрахован.
60
3
 
0
 
! Отговори
topcho преди 13 години
tozi samolet mozhe da kacne vednazh na sto godini no sas sto choveka vatre....ne vizhdam zashto triabva da harchat dopalnitelni neshta na tozi uchastak..gerb sabaria tova koeto niama nuzhda da se sabaria i stroi tova kkoeto niama nuzhda da bade stroeno...
59
0
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
Малка корекция: Загинали хора няма. Има загинали много *** и да - няма нито един кацнал самолет.
58
1
 
3
 
! Отговори
АНДРО преди 13 години
Последната катастрофа със жертви на "летижтето" край Цалапица беше около великден,много грозен челен удар с две жертви едната изгоря.Крайно време беше да го премахнат.
57
3
 
3
 
! Отговори
шсфор преди 13 години
най после.махат хранилките за КАТ,сега в неделя имаще катасрофа точно пред резрвното летище един бус,беще се катурнал не знам как.но че беше хранилка за кат си беше .да си караш с 80 км в час и защо ,защо можело да кацне самолет.хахахахахах кацна бе кацна.
56
4
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
Евалата ! А за всички недоволни, колко самолети са кацнали по магистрала и колко хора са загинали прик ПТП ?
55
0
 
5
 
! Отговори
Neon Knight преди 13 години
Драги Хуане, ще се случи един път да сгрешиш фатално и тогава нито хубавата кола, която "дъниш до дупка по магистралата", нито "специалното картонче" ще те опазят! Само се моля, да няма други потърпевши от безумието ти!!!
54
1
 
3
 
! Отговори
фъррррр преди 13 години
Ти ще поискаш и на всеки два месеца да се асфартира , бре. БЕТОННАТА ОГРАДА е далеч по- опасна, а освен това не може да се мести, ако се наложи да се отбива движението!
53
3
 
2
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Каква е тази "магистрала", при която е възможен челен удар? Защо няма две платна с минимум 3 ленти за движение в една посока, разделени с бетонна ограда и 50 м. тревна ивица като в нормалните страни?
52
1
 
16
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
Еее ,най-после! Един самолет не е кацнал там,дано и не се налага!
51
1
 
4
 
! Отговори
Теофан преди 13 години
На калпав ***, космите му криви...
50
1
 
17
 
! Отговори
Тони преди 13 години
Кога по магистралите ще останат само пътни знаци, както е в Европа? Човек използва пътя за да се придвижи от едно място на друго, а не да избира каква тоалетна хартия да си купи.
49
2
 
5
 
! Отговори
Гоце Маца преди 13 години
Браво! Най-накрая!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Не знам, ама акот някой убие мой близък на пътя, жив няма да се отърве!!!! Карай и с 300 ако искаш, но имаш само един живот!!!!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е нали, то до сега не е кацал самолет там, но ако се наложи няма да има къде. Какво пречи това, че нямам мастилена - а да, че някой си *** се е засветлял с 200 км. в час и не може да държи волана, защото това е абсолютно прав участък.