Провокират пловдивчани да се броят като македонци

Млади хора разнасят скандални листовки в Града под тепетата
Обновена: 3 фев 2011 21:42 | 3 фев 2011 20:55,
240
Провокират пловдивчани да се броят като македонци
Снимка: Dnes.bg

Млади хора разнасят скандални листовки в центъра на Пловдив. В тях се призовава, докато трае европейското преброяване, хората да се определят като македонци.

Това сигнализира пред кореспондента ни Златка Караиванова. Когато излизала от Централна поща, почти насила в ръцете й двама младежи набутали хартия, на която пише:

„Започна новото прeброяване на населението в България. Това е възможност да заявим честно кои сме и какви се чувстваме. За онези от нас, които се чувстват и се самоопределят като македонци, това е уникален шанс. Възможност да заявим, че ни има, че съществуваме, че сме македонци”.

Писмото продължава в същия дух. Призовават се пловдивчани да покажат и докажат, че македонците са нация и народ, а не малцинство.

Същите брошури са били разпространявани и в  Карлово и   Хисар- потвърдиха наши читатели. Лидерът на  ВМРО- НИЕ Петко Атанасов не беше открит за коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Аз предлагам на българските политици на следващото заседание на ЕС и НАТО да сложат едно ЕМБАРГО за тази уж македонска *** работя от 3 години с "македонци" (всички имат българско гражданство) тези хора не заслужават нищо нито човещина нищо няма думи в Българският език с които да опиша колко долно нещо са "Те" защото немога да ги нарека с това за което те се мислят
179
0
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
До Билбо: Македонците, Тракийците, Мизийците, Добруджанците са всички БЪЛГАРИ! Целта обаче тук е обратната. Да се създаде изкуствено нация и етнос. Нещо повече няма и македонски език. Има български диалект, бил той и с изкуствено сложени сръбски думи и изрази. това че никой неговори и непише "книжовно" явно непритеснява особено "македонската академия на науките" :) Понеже в Европа се знае че там живеят Българи идеята е като се покаже че в България има "македонци" ето вижте не сме Българи...
178
2
 
5
 
! Отговори
rumniki преди 13 години
Македонци ли?.. - или по скоро албанци. :))
177
3
 
2
 
! Отговори
стефан преди 13 години
луно луно Земля́ македонска кръв ke ce лее за теб.
176
7
 
1
 
! Отговори
Билбо преди 13 години
Добре де, нали македонците били българи, т.е. това е едно и също. Защо тогава е тази истерии ? Като се пишат македонци нали пак ще са българи. Или май вече не е съвсем така. Я вземете да си изясните понятията.
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това, вече е върхът - къде са службите тук, да ги хванат тия за яката, дето в суверенна държава, се опитват чужди преброявания да правят. Просто срам нямат продажници такива - да си гледат скапаната държавица, дето не я и признават, и като нищо ще се разпокъса на етнически принцип, дошли и в България да ровят и подкупват!
174
0
 
9
 
! Отговори
Фродо преди 13 години
Ех, как не намериха тия *** на мен да дадат такава листовка та да им строша *** кофи!
173
1
 
25
 
! Отговори
короин преди 13 години
Братя западни българи,македонец-такова животно нема!Македонец това е българин сърбоман забравил род и родина.Срам за дедите му които са умирали с името на МАЙКА БЪЛГАРИЯ на уста!
172
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Да, те ще ми кажат как да се самоопределям.
171
2
 
29
 
! Отговори
Мизия преди 13 години
Македонците са 100 милиарда поне. :))) Те населяват 10-15 планети в нашата галактика и още толкова в други галактики. Всъщност вселената се разширява защото макетата я дострояват !!! :)))))))
170
0
 
19
 
! Отговори
краен преди 13 години
Изобщо не ме изненадва активността на македонците.Те си присвояват всичко,а сега искат да докажат пред ЕС,че са мнозинство.Трябва да се търси отговорност от подбудителите,защото това са антибългарски действия.
169
1
 
27
 
! Отговори
Бабушка преди 13 години
Спомняте си, че през 1992 година България първа от Европа призна Македония като република. А сега какво - македонците за благодарност ни агитират, че сме македонци в собствената ни страна. Цял живот са били долно племе и такова ще си останат. Който се чувства македонец - вън от България, да си ходят в Македония.
168
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Нищо ново! При преброяването след 9.09.1944 г. "вождът и учителят на целия български народ" (известен още като Гошо Тарабата, защото обикновено беше насмукан като тараба) нареди населението на пиринския край да се броят като македонци.Защото така му беше наредил "вождът на цялото прогресивно човечество", сатрапът Сталин.Който искаше да прави федерация между България и Югославия. Слава Богу, не успя.Та сега потомствените ченгета от ВМРО просто продължават делото на Гошо Тарабата.
167
0
 
26
 
! Отговори
Тут-анк-амон ВТОРИ преди 13 години
Аз пък съм потомък на египетските фараони. Искам сега след като свалят от власт Мубарак, да се изкача на трона и ще си върна пирамидите, които са собственост на моите деди. На моите поданици, египтяните им обещавам да ги оправя за 800 дни. Така ми каза да говоря един мой далечен братовчед, много връзвало на такива приказки.
166
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Ние пък ще се пишем джедаи.
165
38
 
4
 
! Отговори
БДЖ преди 13 години
И кръв да серете пак няма да промените съзнанието на мнозинството македонци, Македонците са тук и е време да с свикнете с идеята, че тези хора имат права.Права и Свобода за Македонците и Пиринска Македония
164
2
 
7
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ВСЕ ПАК БАЩАТА НА МЕГАСАЛЕКСАНДРОС Е ОСТАВИЛ ДОСТА БИОЛОГИЧЕН МАТЕРИАЛ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС.....
163
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Македонците стануваат малцинство во Македониа?! В-к 'Курир', Скопие, 03.02.2011Е, че то кога не са били малцинство, след като в БЮРМ има точно 0 /нула/ представители на македонската 'нация'.....
162
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България може да се говорят всекакви езици, но всички ходят в българско училище и ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК в БГ Е БЪЛГАРСКИ.
161
3
 
18
 
! Отговори
peter преди 13 години
Вие нас не ни мислете ами си гледайте шиптърите и се отнасяйте с уважение към тях че до няколко годинки ще сте велика Албания и ако сте слушкали преди това ще са по-добри към г*зовете ви.