Провокират пловдивчани да се броят като македонци

Млади хора разнасят скандални листовки в Града под тепетата
Обновена: 3 фев 2011 21:42 | 3 фев 2011 20:55,
240
Провокират пловдивчани да се броят като македонци
Снимка: Dnes.bg

Млади хора разнасят скандални листовки в центъра на Пловдив. В тях се призовава, докато трае европейското преброяване, хората да се определят като македонци.

Това сигнализира пред кореспондента ни Златка Караиванова. Когато излизала от Централна поща, почти насила в ръцете й двама младежи набутали хартия, на която пише:

„Започна новото прeброяване на населението в България. Това е възможност да заявим честно кои сме и какви се чувстваме. За онези от нас, които се чувстват и се самоопределят като македонци, това е уникален шанс. Възможност да заявим, че ни има, че съществуваме, че сме македонци”.

Писмото продължава в същия дух. Призовават се пловдивчани да покажат и докажат, че македонците са нация и народ, а не малцинство.

Същите брошури са били разпространявани и в  Карлово и   Хисар- потвърдиха наши читатели. Лидерът на  ВМРО- НИЕ Петко Атанасов не беше открит за коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
200 мисля, че си заслужаваш бан.. Чао !
159
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Георги !почва да ми писва от теб. Аман от *** ! Ай сиктир или ще има бан !
158
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
георгиоще по жалко е тогава. Увреден си от най ранна детска възраст. Родителите ти заслужават обществено порицание.
157
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Да бях пубертет ... иска ми се, честно. :)
156
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека да влязат в ЕС да видим как ще се правят на комити. Те живеят в някакъв измислен от тях свет на комити и войводи. Сърбите са съвсем друга история на бившо кралство и държава.
155
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Анонимни тинейджърю, аз ще ти пожелая лека вечер. С това ще се похваля, защото друго не ми остана. Освен къщата на "шишковата", апартаментът до СУ и голяма част от библиотеката на СУ. Вземи си налей малко мозък в главата, наистина. Защото така не се различаваш с турците, които се събират вечер до Катедралата (може би у вас). :) Чао чао, товарищь
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нема да стане да се правят на комити и войводи. Ей в кое време живеете ? ! С усмивки от старите ленти...
153
0
 
17
 
! Отговори
9999 преди 13 години
Каква македония ви гони бре?Тая временна държава е съществувала само 20 години от -340 до -320 година? Македонците и сърбите са българи,дори русия е създадена с помоща на български благородници
152
0
 
8
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Тя и баба ми е от Солун, но като са ги клали през 21 година са дошли в България(защото според теб е македонка),и сигурно защото и те са били националисти!!!Смешни сте такива, като теб и твоят гуру Сорос!!!
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Георги :))))) Зависи от стаите. Моите са около 120 квадрата 2те, по 3 метра високи. Къща в близост до Катедралата - не че се хваля, но има защо. Ти, освен с абонамента за вестник Шок , с кво друго ще се похвалиш като интелект и прочетени книги ?
150
0
 
7
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Какви македонци, какви пет лева? Няма такава държава. По-скоро тия, дето си мислят, че са такива, да си помислят добре колко дълго време ще удържат албанската експанзия, ако ние не им помагаме?
149
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затова е добре Македония да я признаят, да стъпи в ЕС. И да престанат да се правят на войводи и комити.
148
0
 
4
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Kак да приемеш че си наследник на Александър македонски виден гръцки герои това само бюрм(баси дългото име за държава)могат да го направят.Но не чакаите те си поканиха и цар от иран или афганистан не се сещам сега.Пълна трагедия е тази държава не виждат по далече от носа си.Не виждат че албанците ги асимилираха и сега търсят македонци в България.Аре бегаите от тук ходете си в измислената държава.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първият коментар под статията във вестника към 13,46 ч. гласи: Дори за кучетата почнаха да вадят български паспорт, по-практично било.. и някой ще прави коментар, че Македония била по-добро място от България. Море, за срам сме, в изолация, което означава не само, че е по-добре човек да е българин, но било по-добро и куче да си, българско да си.
146
4
 
1
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Представи си ... 2 стаи не вършат никаква работа. Тъжно, но факт. Да, докато не прочетеш малко книжки, не от Белослав, а от Кичево ще бъда. А за национализма - да, разберете че пречи. Той е деструктивен, а не градивен. Национализмът не е патриотизъм. Разграничавайте тези две понятия.
145
0
 
4
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Явно си толкова прехласнат по Сорос, че с неговите идеи(разбирай икономически)си мислите, че можете да промените историята!Но не всичко е пари, бедни ми приятелю!!
144
0
 
3
 
! Отговори
уточнение преди 13 години
Сега, в България живеят хора с различно потекло и корени. Това е съвсем вярно. НО Америка е преселническа страна, всеки който живее там Е ПРЕДИ ВСИЧКО АМЕРИКАНЕЦ , а произходът е различен.Така че ако някой се чувства македонец, ПАК Е БЪЛГАРИН. Всеки може да имигрира където иска и да си търси правата.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГеоргиИмам около 2 стаи, на които стените са изцяло в рафтове с книги. Освен това имам около 10 кашона пълни с книги. Освен това имам още толкоз книги раздадени насам натам :))) Явно не съм сгрешил ! Ти си от тия 'варненци' от Белослав, Девня и т.н..... ***, току що открили сребърните лъжички ! С Една Дума - жалки същества!
142
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Национализмът е много вреден, момчета. Спира развитието.Момчета българи, лоша работа е национализма ! Вервайте ми ! приемете, че сте МАКЕДОНЦИ, влезте в нашите граници и ще се оправите !!!
141
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 13 години
172, погледни по-назад в коментарите. :)