Провокират пловдивчани да се броят като македонци

Млади хора разнасят скандални листовки в Града под тепетата
Обновена: 3 фев 2011 21:42 | 3 фев 2011 20:55,
240
Провокират пловдивчани да се броят като македонци
Снимка: Dnes.bg

Млади хора разнасят скандални листовки в центъра на Пловдив. В тях се призовава, докато трае европейското преброяване, хората да се определят като македонци.

Това сигнализира пред кореспондента ни Златка Караиванова. Когато излизала от Централна поща, почти насила в ръцете й двама младежи набутали хартия, на която пише:

„Започна новото прeброяване на населението в България. Това е възможност да заявим честно кои сме и какви се чувстваме. За онези от нас, които се чувстват и се самоопределят като македонци, това е уникален шанс. Възможност да заявим, че ни има, че съществуваме, че сме македонци”.

Писмото продължава в същия дух. Призовават се пловдивчани да покажат и докажат, че македонците са нация и народ, а не малцинство.

Същите брошури са били разпространявани и в  Карлово и   Хисар- потвърдиха наши читатели. Лидерът на  ВМРО- НИЕ Петко Атанасов не беше открит за коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
По офицялна статистика за Бюрм за 2020 година живеят 99% албанци и 5 процента ***.Македонците са имигрирали на марс
139
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Момче, да пишеш от различни никове не е интересно. Изтърква се на петото мнение. Родоотстъпници са родителите ти, защото не те карат да четеш, а те пускат по мачове. Дано откриеш щастието един ден. :)
138
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Анонимни другарю, пролича си кой е *** и кой не, когато заговорихме с факти. Уви, фактите не обичат неуките и така ... Препоръчвам ти да си вземеш бележка и да започнеш да четеш (книги,а не списания за футбол). И някой ден да излезеш от пубертета и да приемеш, че крайностите никога не са правилни и не водят до развитие. Лека вечер, анонимни ;)
137
0
 
1
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Оо ,извинете!Явно вие сте част от варненската интелигенция и моя социален статус не позволява да спорите с мен!Но поради факта, че гореспоменатата ИНТЕЛИГЕНЦИЯ е всеизвестно че не съществува, ,,ВИЕ" си оставяте един обикновен форумен ***, родоотстъпник при това!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ахх, да .. за думите :) опитай се, драги ми Георги. Използвай ги. Освен ако не си пореден пубер дето само обещава неща, които не може и няма да може в близкото хилядолетие да извърши!
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Българи в българия нема днес по официална Статистика в българия живеят турци- ***- помаци- арменци- македонци- евреи - руснаци- арумъни власи - каракачани - гърци - власи- украинци- араби - кримски татари - огузи- румънци- поляци - черкези- гагаузи - каракалпаци - сърби - чехи - албанци - унгарци - французи- англичани- словаци- кюрди- палестинци- словенци - бошняци - други 5 641 - неопределени 62 108 - неизвестни - 24 807 Днес живеем в Демокрация и всеки човек има свободно право на Самоопределение Аз съм Македонец Вие като какъв се самоопределяте от горнопосочените ?
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Славяните са били племена, държава не са имали. Когато прабългарите са дошли от Индия като преселници са заварили някакви племена, но те са били разкъсани и е трудно да се каже дали са били славянски племена.
133
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Уви, жалко е, ако си на 46, а възможността ти да приемаш нова информация е нулева. И аз съм кореняк варненец, но и трябва да призная, че варненци са ***. Пловдивчанин, не, не съм такъв. Предполагам, че думите, с които бих се описал не са стигали до употреба сред твоите среди и за това няма смисъл да ги използвам. ;)
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
георги каза :Национализмът е много вреден, момчета. Спира развитието.+++Това го разправям от маса време : Момчета сърби, лоша работа е национализма ! Вервайте ми ! приемете, че сте българи, влезте в нашите граници и ще се оправите ... не ми вярват да го *** !
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Георги, Уви, аз съм на 46г - кореняк варненец. уви, курсовата ти работа няма да промени нищо повече освен да доведе до замърсяване на околната среда. Уви.
130
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
"За пръв път думата славяни в смисъла на етнос, влиза в политическа употреба през 1593 г., като дотогава slavi е всъщност -sclavi" (означаващо роби от латински) и тази дума се използва във византийските извори.Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз северно от Панония и Дакия и около Прибалтика, които останали извън прикритието на българската конница."Така че нека просто да сме българи .....
129
2
 
8
 
! Отговори
Прав им път! преди 13 години
Тези, които се чувстват македонци, а не българи, са родоизменници!Марш в БЮРМ!Там скоро ще се пишат шиптъри. Майка България приюти бежанците от македонската част от България, останала по силата на Берлинския трактат в Османската империя, спасяващи се от турските кланета. Техните потомци у нас са повече от тези в БЮРМ. Досега не съм срещнал нито един родоизменник от тези хора. Копелдаците, които разпространяват тези хартийки трябва да бъдат наказани със всичката строгост на законите на Р България
128
1
 
1
 
! Отговори
ха-ха преди 13 години
Македонец ме роди, майка-българка! :)п.с. Ударението да се чете над И .
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Здравейте ! Namaste ! India
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГеоргиДруже,Аз съм един варненец и мога да ти кажа от първа ръка колко гърци има в Варна - няма. Гръцката махала е само име от едно време.
125
3
 
3
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Тая "гръцка" кръв, всъщност е тракийска, в самите днешни гърци НЯМА антична гръцка кръв...
124
1
 
5
 
! Отговори
индиец преди 13 години
Аз не съм българин, а индиец, който знае български език. Живея в Делхи. Говоря хинди и още 4 езика.
123
3
 
3
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Аз не съм грък, но има доста гръцка кръв. Градове като Бургас, Варна, Асеновград, Казанлък и Пловдив са доста "налети" с точно тази гръцка кръв. Тази теза, "друже" е доста логична. Има достатъчно историография и трудове по историческа демография по въпроса. Хубаво е да опитате да си напълните празните глави с факти, преди да пишете глупости. Добре, че Матанов не чете разни сайтове, защото щеше да си тегли куршума, като разбере в какво вярват тинейджърите "националисти".
122
1
 
1040
 
! Отговори
прогледнал преди 13 години
То у Македония няма македонци те в Пловдив търсят!!Смешни сте!
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
150Извинявай, ама понеже някой си говорил диалект, дето го говорят още 10 човека, д ама претенциите да промени държавата - няма да стане. Това е все едно, 20 педофила, като едно малцинство репресирано, да искат педофилията да стане законна !