Провокират пловдивчани да се броят като македонци

Млади хора разнасят скандални листовки в Града под тепетата
Обновена: 3 фев 2011 21:42 | 3 фев 2011 20:55,
240
Провокират пловдивчани да се броят като македонци
Снимка: Dnes.bg

Млади хора разнасят скандални листовки в центъра на Пловдив. В тях се призовава, докато трае европейското преброяване, хората да се определят като македонци.

Това сигнализира пред кореспондента ни Златка Караиванова. Когато излизала от Централна поща, почти насила в ръцете й двама младежи набутали хартия, на която пише:

„Започна новото прeброяване на населението в България. Това е възможност да заявим честно кои сме и какви се чувстваме. За онези от нас, които се чувстват и се самоопределят като македонци, това е уникален шанс. Възможност да заявим, че ни има, че съществуваме, че сме македонци”.

Писмото продължава в същия дух. Призовават се пловдивчани да покажат и докажат, че македонците са нация и народ, а не малцинство.

Същите брошури са били разпространявани и в  Карлово и   Хисар- потвърдиха наши читатели. Лидерът на  ВМРО- НИЕ Петко Атанасов не беше открит за коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
3
 
! Отговори
e преди 13 години
MOJE DA SE KAJE 4E IMA SLAVQNI, NO NE I BALGARI. NA -HAN ASPARUH- PLEMETO I EZIKA, OTDAVNA SA IS4EZNALI. IMA OT STARITE BALGARI NA -HAN ASPARUH-, NO TE SA TOLKOVA MALKO, 4E NE SI ZASLUJAVA DA SE GOVORI ZA TQH. TE SE NARI4AT JUREVCI. ZA TOVA PLEME NIKADE NI6TO NE SE SPOMENAVA. OT HAN ASPARUHOVO VREME, E OSTANALO SAMO IMETO MA DARJAVATA. NA HAN ASPARUH PLEMETO SEE PRETOPILO OT MESTNITE SLAVQNI, KOITO SA BILI RUSI SAS SINI O4I. A PLEMETO NA-HAN ASPARUH- SA BILI MURGAVI.
19
5
 
5
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Аз се писах че съм от нацията на Дюнерите и по религия съм Пастафарианец, ама не вярвам в Бог спагети с кюфте, а вярвам в Бог-дюнер!
18
3
 
7
 
! Отговори
Република Тракия преди 13 години
Винтереснаистината Пулпудева/Филипопол/Пловдив е бил , е и ще бъде вечно ТРАКИЙСКИ град. В чисто ортогеографски аспкт границата на антична географска Македония Македония е преминавала на няколко километра източно от този град /около с. Катуница/. Така , че най източния град-метрополия на древна Македония е бил Пловдив. Иначе аз и семейството ми , сме твърдо решени да се самоидентифицираме по националност като ТРАКИЙЦИ !!!
17
23
 
5
 
! Отговори
Македонец преди 13 години
И кое е скандалното в случая?Значи да се пее "...не се срами, не се плаши македонец да си!", е скандално.А същият текст, откраднат и побългарен от Никола Григоров, да се пее "...не се срами, не се плаши българин да си!" е патриотично.По-скандално в нашата страна е друго - стимулирането на кражбата на интелектуална собственост и създаването на пречки за свободно изявяване на етническа принадлежност, особено за македонците.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДАНС да им бере гайлето с листовките.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм пловдивчанин. Препоръчвам на младия човек който ми подаде подбна листовка първо да я навие по на тънко и да си носи вазелин. След като се разделим ще ми благодари за съвета.
14
2
 
13
 
! Отговори
Александър Йорданов преди 13 години
За такива действия би следвало да се носи наказателна отговорност, ако Прокуратурата все пак спре да се занимава с експертизи на записи и други глупости.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм си ЧУКЧА по произход и смятам сега на преброяването да си го призная! Дедо ми беше велик чукча и притежаваше най-голямата титла при чукчите - ***!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такива ЛИСТОВКИ са като Свидетелите на Йехова... : ))
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5. Спокоен, ти си чукча-ескимос
10
1
 
19
 
! Отговори
българин преди 13 години
А някой ще се сети ли да направи минимално усилие, да накара българите да се пишат като българи! Запомнете, имало е едно време един завет на един наш кан Кубрат към синовете му. Също както снопа стрели ако се държим заедно ще сме най-силни. Никакви ***, ***, макета или каквито и да е врагове или отцепници няма да са страшни.
9
1
 
0
 
! Отговори
Люпчо Царефски преди 13 години
А че имали таквиз ора майна, да са резилюват сами и да са БОРЯТ с живота.. ама кат макидонци.
8
1
 
14
 
! Отговори
CrossFire преди 13 години
Като се има как всички държави в Европа скоро ще бъдат федеративни щати, такива националистически дивотии ще са вицове след 50 години.
7
1
 
12
 
! Отговори
Добротица преди 13 години
Az sym dobrudjanec, koreniak, potomak na boliarina Dobrotica i Balik. Iskam da vyzstnaovia vasalnoto carstvo na Dobrotica. Oh pak ne si pih rozovite hapcheta i Dobrotica progovori.
6
2
 
12
 
! Отговори
Ранърса преди 13 години
арестувани ли са сепаратистите? Дай те ги в панделата-да ги направим българи!
5
1
 
23
 
! Отговори
ined преди 13 години
За какво да се пиша "македонец", по-добре да се пиша "***" - имат най-много права и никакви задължения в тая държава.п.п Сега забелязвам че правописната проверка на Операта ми маркира "македонец" като грешка :)
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм *** ,искам всичко гратис и оркестъра да свири.
3
2
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Това не е сериозно. А дори и тия дето са разпространявали тия глупости да са сериозни, то те заслужават единствено присмех.
2
1
 
32
 
! Отговори
Спокоен преди 13 години
Аз пък се преброих като Ескимос, силно религиозен, изповядващ религия на Джедаите. Не се шегувам. След като ме броят като овца, това е единствения ми начин да покажа ясно отношението си !
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да е провокация на българи.Иначе аз се чувствам македонец, но и българин. Шопи, добруджанци, тракийци, родопчани, мизийци все българи!