От понеделник по пощите - бял плик със снимка от КАТ

Вътре ще е и съобщението за глобата за превишена скорост
17 фев 2011 07:13,
124
От понеделник по пощите - бял плик със снимка от КАТ
Снимка: Булфото

Електронният фиш за нарушения, заснети от камери на КАТ, ще се праща на шофьорите от понеделник, обяви зам.-началникът на Охранителна полиция Алекси Стратиев.

От другата седмица вече съобщението за глобата за превишена скорост ще пристига в бял плик по пощата с обратна разписка на всички, сгазили закона след 5 февруари.

Писмото няма да има отличителен знак, по който да се познае какво съдържа. Ако не се разпише човек на пощальона, защото го е нямало два пъти, по закон се приема, че не е посочил коректен адрес, и глобата пак трябва да се плати.

Още по темата

Във фиша всеки нарушител ще може да прочете кога, къде и с колко е превишил скоростта. Вътре ще са описани и точният член и алинея от наскоро приетия Закон за движение по пътищата, според които е наложена глобата.

Освен фиша в писмото ще има и черно-бяла снимка с нарушението. Реално този фиш със снимка ще се получава около 2 месеца, защото цялостната система ще се забави.

След това шофьорите пак ще получават почти същия документ, но без снимка с допълнение на кой линк ще могат да видят фотоса с нарушението си. Например, ако шофьор е карал с 64 км в час при ограничение 50 км, той дължи глоба от 50 лв.

Във фиша обаче ще е изчислена и глобата с 30% отстъпка. Ако нарушителят я плати в 14-дневен срок - в конкретния пример вместо 50 ще даде 36 лв. Върху самата снимка ще има и информация за нарушението.

"Възможно е да има по-голяма агресия към камерите на Пътна полиция след въвеждането на електронния фиш", коментира Стратиев пред в. „24 часа“.

Той обясни, че камерите са свързани със СОТ и повечето от тях са под обхвата на видеонаблюдението.

"Надявам се да се съберат достатъчно пари и може би до две години ще имаме съвременна система за контрол на пътя", коментира Стратиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
8
 
! Отговори
Jek преди 13 години
Защо в Швейцария всички карат с 10км/ч под ограничението? Познайте. Там може цял ден само на червено да минаваш ако ти е зор, няма да те спре никой, но книжката..... Ще пикаем в шише, искахме да сме европчани и ето...
102
14
 
19
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
Глупавите и злобни българи сега газ пикаят от яд, че няма да могат да дават подкупи на катаджиите, за да безчинстват безнаказано по пътищата.
101
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо като напиша нещо обидно за Голфовете и Перник и след това ми е забранено да пиша в този сайт,че му нарушавам правилата, а като обиждам премиера на България няма никакви проблеми?
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
96. A postenskata usluga, 1 lev.
99
5
 
18
 
! Отговори
каскадьорка преди 13 години
Предлагам на КАТ да ни сложат и СеРеСе-та в колите , ако не ни хванат да платим със снимките от радара да ни глобяват, като ги псуваме в колите! Това е сигурен начин да напълнят хазната
98
3
 
29
 
! Отговори
НОЙ преди 13 години
" Ако не се разпише човек на пощальона, защото го е нямало два пъти, по закон се приема, че не е посочил коректен адрес"Е те ако ми го носят през деня, когато всички вкъщи сме на работа - как така ще обявяват, че съм дал грешен адрес!!!
97
2
 
2
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
Последно, че трябва отивам на работа :)Не, не е достатъчно. Това не е доказателство а предположение. Специално за камерите за скоростта не човек а системата разпечатва формуляра. Ако е достатъчно съвършена попълва даже пощенски адрес и куп други щуротии. Така ,че НЕ - не е така!Освен че съм под техен контрол(камерите) по цял ден също така и съм се интересувал по въпроса. Да го наречем - любознателност...
96
8
 
3
 
! Отговори
народ преди 13 години
това е жив рекет.много ми е интересно тези средства в кой джоб ще влязат
95
10
 
11
 
! Отговори
ПРИМЕР преди 13 години
В ПРИМЕРА , КОЙТО Е ДАДЕН -30% ОТ 50 ЛЕВА СА 15 ЛЕВА. 50 -15 СА ТОЧНО 35 ЛЕВА. НЕ ЗНАМ КОЙ ГО ИЗЧИСЛИ ,ЧЕ СА 36. СИГУРНО ТАЯ ТИКВА СТРАТИЕВ Е УЧИЛ СМЯТАНЕ В СИМЕОНОВО . ТАКА И НЕ СЕ НАУЧИХА ,ТИЯ *** НА НЕЩО СВЯСТНО. МИ ТО ТАМ НАЙ ТЕЖКИТЕ ИЗПИТИ СА ДА РАЗВЕЖДАШ КУЧЕ ПО ПОЛОСА И ДА ЯЗДИШ КОН. ВИЖТЕ И ПРЕМИЕРА КОЛКО Е УМЕН -ИМА АКЪЛ КОЛКОТО ЗА ДВЕ ГОРИЛИ. КАТО ТРЪГНЕ ИЗ ЕВРОПА БАЙ *** ГО СЛАГА В ДЖОБАСИ. ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ И ПО НАГОРЕ . УЧЕТЕ БЕ ХОРА НЕ НИ СРАМЕТЕ ПО СВЕТА И У .НАС
94
4
 
11
 
! Отговори
каскадьорка преди 13 години
до ДЖИГИТА - Колега не вдигай така цените!!! Дайте да уеднаквим тарифите! Повече от 20 лева на куките не давам и без друго ги храним всеки ден
93
5
 
11
 
! Отговори
до 90 преди 13 години
Естествено че не могат да те глобят ей така. КАТ разчитат на това, че българина принципно е с робска психика и няма логичното човешко усещане за достойнство. Когато водих първото си дело срещу КАТ, познатите ми бяха единодушни, че `срещу ръжен не се рита`. Е, ела да ги видиш сега как четат закони, правят сверки и въобще - лека полека се превръщат в грождани, а не си остават овце.
92
3
 
2
 
! Отговори
каскадьорка преди 13 години
до 84 - Бойко и аз се смея с тебе
91
7
 
5
 
! Отговори
Джигита преди 13 години
На предното стъкло, пред огледалото съм лепнал банкнота от 50 кинта. На снимката излиза ясно и релефно :-))) Познайте дали имам и един акт до момента :-)))
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има ли човешка намеса хич не ми говорете за безпристрастност.
89
10
 
11
 
! Отговори
каскадьорка преди 13 години
Ама чакайте да се разберем. КАТ не могат да ме накарат да си платя глобата , ако не докажат , че аз съм карала колата , защото глобата е за водача не за собственика на МПС-то /за справка закона/. На снимката от радара не се вижда , кой е карал , а колата и номера й. Тъй че поредната Бойкоборисовщина , с която се опитват да сплашат хората ще падне в съда като гнила ябълка. Те затова слагат и процент отстъпка, ако си платиш в срок щото са безсилни да ти вземат парите доброволно.
88
3
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
Гледай сега - няма безпристрастност мен. Срещу точно определена сума, снимката ти с нарушението ще се `изгуби`, преписката по наказателното постановление ще се забави извън законовия срок и т.н. Ти наистина ли вярваш в `безпристрасноста` на КАТ ?! Сериозно ли го написа това ?
87
4
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
Камерите са безпристрастни, но не камерите ще разпечатват снимки и ще ги пращат по пощата....Това достатъчно доказателство ли е за теб?
86
0
 
10
 
! Отговори
пак от 85 до някой преди 13 години
Плюс това Бойко се движи с охрана от НСО, а всички знаем кога има шанс да бъдат глобени те - точно никога.
85
3
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 13 години
Опитваш се да ме вкараш в диспут без начло и без край. На този въпрос аз нямам отговор, съмнявам се да имаш и ти. До тогава докато нямаш изрични доказателства поставянето на подобни въпроси е безпредметно и несериозно.И не на последно място - това им е хубавото на камерите - безпристрастни са. Не правят разлика между хората за разлика от някои елементарни човечета ...
84
1
 
6
 
! Отговори
до някой преди 13 години
Точно така... ама друг път. Няма как да стане. Доста си наивен, май. Всички знаем как ще стане....Не само, че Бойко (или който и да е политик) и да го щракнат няма да го глобят, ами и неговите роднини, познати, приятели, както и познати, и приятели на хора с връзки в МВР....