50 лв. глоба за без колан в колата от днес

Акцията на Пътна полиция ще продължи до 13 март
Обновена: 7 мар 2011 07:18 | 7 мар 2011 07:00,
286
50 лв. глоба за без колан в колата от днес
Акцията ще продължи до 13 март. Снимка: Булфото

Пътна полиция започва от днес проверки на автомобилите и ще глобява с 50 лева всеки хванат да шофира или да се вози без колан.

Целта на акцията е да се намали броят на ранените и загиналите в катастрофи с 30%.

Според статистиката 80% от водачите и возещите се на предната седалка в България ползват колани извън града, а в града - 70 на сто.

"Много е важно да се знае, че коланът спасява човешки живот, особено при челен сблъсък", коментира секретарят на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението Алекси Кесяков.

Освен за колани, глоба ще се налага и за превозване на малки деца без специални детски столчета.

Националната кампания "Коланите спасяват живот!" е организирана съвместно с експерти от пътната полиция на Холандия.

Акцията на КАТ ще продължи до 13 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за съжаление БЪЛГАРИЯ се управлява от кръгли ***
226
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Гледайте внимателно телевизионните репортажи, да видим дали някой ще види Министър председателят с колан, независимо на коя седалка се намира в автомобил. Ей затова не се спазват законите в тая държава, защото всички искаме да сме от групата на хората, за които законите не се отнасят (депутати, министри и т.н).
225
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз бих казал, че задача номер 1 за КАТ-аджиите е да обходят основните пътища и да проверят поставените знаци и табели съответстват ли на състоянието на пътя и нормативните изисквания, ясно ли се виждат тези знаци и табели, има ли маркировка на пътното платно и т.н. След това да проверят и регулират де що има светофари. Когато приключат с тези задачи да започнат наблюдение дали се спазват и да налагат санкции ако е необходимо. Полицията в БГ още не мисли,че трябва да ПОМАГА,а все още е КОЙ СЪМ АЗ
224
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заплата: 300 леваГлоба за без колан: 50 леваБуахахаха. И на всичкото отгоре казват "Ние започваме усилено да ви дебнем, бъдете осторожни!". Съвсем се *** в тая държава : ))))
223
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
219Беден съм ,но спа спокойно.Ти богат ли си?Не всичко е пари.Щастие с пари а и здраве не се купуват.Но дори и богат да си и ти си смъртен като мен.Така,че не ми се фукай с пари.Знаеш ли какъв е кошмара на такива като теб?Да попаднат на някой непокупен от ,който да зависи живота им жалък.Най-голямото удоволетворение се изпитва когато предлагаш милиарди,а за онзи отсреща нямат никакво значение и ти резне зелката.Гримасата на безпомощния милиардер е'' връх на сладоледа''.:))))
222
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Акция "голямото дране на данъкоплатеца" за щяло и нещяло. Най - стрго се наказват малките формални нарушения на закона в България, защото посредством тях на адмнистрацията и е най - лесно да тероризира народа.
221
7
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
От прочетените болшинство коментари става все по ясно че никога няма да бъдем ПРАВОВА ДЪРЖАВА след като не уважаваме законите и наредбите!!!
220
1
 
8
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
"Целта на акцията е да се намали броят на ранените и загиналите в катастрофи с 30%" Целта на занятието е да се намалят доходите на бг с 30%! Министрите ноо се завълнували за живота ни - писна ми от *** вицове!
219
6
 
0
 
! Отговори
do 217 преди 13 години
Beden si. I neslu4aino.
218
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Смешно - от КАТ непрекъснато ни внушават да не спазваме закона, защото те не са в "акция". Истината е, че до 1989-та година закона се спазваше, но после се появиха мутрите, които спряха да го спазват и много скоро започна масовото му неспазване по пирмера на мутрите и политиците и така вече 21 години. Всички дето дават примери как е в други държави, са или много заблудени или ни манипулират съзнателно, те едва ли са чак толкова глупави, че да не знаят, че в България това е неприложимо.
217
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е ,че на никой не му пука за вашия живот.Те искат да съберат пари това е.Лошото е,че заблуждават хората,че го правят за доброто ни.Най-лошото е ,че след толкова години социализъм,сега когато можем да караме по-качествени автомобили не се уважаваме.Има богати с джипове за по 200 000 и бедни с москвета за 200 лева,а глобите са еднакви.Получава се класово намразване.И тогава дори москвича да е с предимство джипа му го отнема.А навремето всички бехме с еднакви коли и нямаше надуване.
216
2
 
0
 
! Отговори
do 213 преди 13 години
Nali se seshtash, 4e za da ti poiskat neshto zna4i si narushil niakakav zakon. Abe, maaamu stara, zashto si mislite, 4e mojete da narushavate zakonite kogato i kakto vi e kef. I 1000 lv. globa sa vi malko. Aaaaa. I oshte neshto. V savremennite razbirania za korupcia toia koito DAVA kesha e sashto tolkova vinoven kolkoto toia koito go polu4ava. Taka 4e. U levo s revaneto.
215
0
 
8
 
! Отговори
законът преди 13 години
Първо прочети закона, после пиши!Няма изскване в закона, ако нямаш оборудване с колани на някои седалки, вкл. и шофьорската, да си задължен да си монтираш такава.Няма изисквания в закона за допълнително оборудване с колани на колите, които фабрично нямат колани и това не е задача на годишния технически преглед - да изисква допълнително оборудване с колани на МПС-тата.Много е съмнително дали в града коланите помагат и спасяват животи. Според мен повече пречат.
214
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е важно дали караш пиян,надрусан,дали безочливо и нагло изтласкваш по-кротките от пътя. Не е важно да се озаптяват бабаитите, Йосковците, *** ...Важно е да има акция: Светлина 1 седмица, винетка 1 седмица, колан 1 седмица, скорост над 50 км -1 седмица..... и после да се отчитат резултати ....
213
0
 
6
 
! Отговори
lelee преди 13 години
Ей тези полицаи са много гладни.Първо промениха закона за да лапат повече с по солените глоби и => подтикват към корупция.НЕ - няма да ви взимаме книжката ама дай 200лв обратното - както и да е.Сега с коланите отзад,закъв са им тези колани - за да пишат глобички - така се събират пари от държавата - колко е лесно само.А и при онзи удър с 200 ,не се знае с колан кво щеше да стане - просто казвам.
212
1
 
3
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Я пак да въпросна:Свърши ли акцията за каране с включени фарове или е до края на Март?
211
1
 
2
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Я пак да въпросна:Свърши ли акцията за каране с включени фарове или е до края на Март?
210
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Извън града съм съгласен да глобяват за липса на колани, ама в града където си длъжен да караш с 50 е глупост според мен колана да е задължителен
209
0
 
10
 
! Отговори
Аман ! преди 13 години
Простотиите и пи-ар акциите на българските ченгета нямат край! Нали заради това останаха живи 2-*** души след срещата с Йоско -щото бяха БЕЗ колани на задните седалки. Тия отпред ,обаче бяха с колани, лека им пръст !Гледам старата винетка е залепена точно където чистачката НЕ чисти предното стъкло , значи производителят е преценил ,че това място не е необходимо за безопастността ! А *** го кажи на *** ченге ! При дъжд и кал и сняг, това място може да е непрозрачно, а при винетка- малейййййй
208
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Само не знам, кой умник е измислил, че като караш с колан в града е по-безопасно? Това важи особено много за местата, където постоянно си в някакво задръстване, както в София например.