Поповете у нас – с неписани договори с Бога

Свещеници от Пловдив въстанаха срещу проверките
22 мар 2011 17:35,
123
Поповете у нас – с неписани договори с Бога
Снимка: Булфото

Свещениците от Пловдив въстанаха срещу проверките, които прави в цялата страна Инспекцията по труда преди Великден.

Проверяващите следят дали поповете и църковните служители имат сключени трудови договори и дали се внасят осигуровките на назначените лица.

На специална свещеническа конференция в Града под тепетата божиите служители приеха специален текст със звучното заглавие "Право на отговор на свещенството от Пловдивска епархия".

В документа се казва, че свещениците са изненадани от действията на органи на светската държавна власт, които били подтикнати да проверяват спазването на трудовото законодателство в Българската православна църква именно в дните на Великия пост.

"Ако органите на българската държава са решили именно в тези дни да издевателстват върху Църквата си, отговорността е тяхна. Ако служителите на тези органи – наши братя и сестри православни християни, са съгласни с това, грехът е техен. Вратите на нашите храмове са винаги отворени. Нека заповядат и проверяват“, отбелязват свещениците в документа си и продължават:

"Дано не забравят да се прекръстят пред праговете на домовете Божии, в които техните майки и бащи, баби и дядовци от векове са се молили и на които всякога безкористно са помагали”.

Още по темата

Хората на Бога наричат инспекторите от Инспекцията по труда „светски служители” и се надяват, че те проверяват „скромните хиляди свещеници”, след като са се уверили, договорите на останалите няколко милиони българи са спазени.

"Ние нямаме нужда да бъдем „уреждани служебно” с трудови договори. Нашият митрополит и епархийският съвет са се погрижили да бъдат платени данъци, осигуровки и прочие отчисления. Имаме обаче и нещо повече. Имаме неписан договор с Нашия Господ Бог Иисус Христос, който с акта на ръкоположението ни от нашия митрополит ни задължава да се грижим за спасението на Богохранимия православен народ.

Без право да свалим расото в края на осемчасовия работен ден. Договор пожизнен. Много по-силен от светските закони. Договор свещен, който спазваме безпрекословно.”, казват още свещениците.

В заключение духовниците от Пловдивската епархия казват:

"Жалко е, че наши братя – свещеници от други епархии, позволяват да бъдат превърнати в инструмент за нанасяне на нови удари срещу мъченическата Българска православна църква. Дано техните господари са им платили достатъчно.

Толкова, че да могат да откупят греха си срещу Църквата и народа пред Онзи, който ще съди всички ни. Ако смятат, че това изобщо е възможно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а дали ще проверят как пловдивският митрополит се е сдобил с луксозния си автопарк, или само на обикновените свещеници ще посегнат...
117
1
 
0
 
! Отговори
das man преди 13 години
Когато на сцената се появи тълпа от хора, но прожекторите се насочат единствено към този човек, който е най-интересен, погледите се вперват в него, а действията на останалите остават незабелязани, скрити в тъмнината. А впечатленията от случващото се се базират единствено на откроения сред множеството. А дали това е представителна извадка, може ли наистина да се стигне до точните изводи, обобщавайки ситуацията и пренасяйки характеристиките на едни върху множеството...Стереотипи и заблуда...
116
1
 
2
 
! Отговори
evil преди 13 години
Първо - нашите майки и бащи са нямали възможност да посещават църквата и да търсят там утеха, защото им е било забранявано!!!Второ - когато беше удобно да се ползва светската държавна власт, за да изгони свещениците от другия синод, същата тази власт беше хубава и не издевателстваше върху Църквата! А сега, когато се държавата, съвсем в правото си, проследява дали Църквата спазва всеобщо валидните закони в страната, то тя "издевателства"!?!?!Все повече гоните обикновените вярващи от храма!
115
0
 
5
 
! Отговори
Д.Райкова преди 13 години
Поздравявам държавата и отговорните органи за започналите проверки на БПЦ.Божиите служители издевателстват с вярата ни и правят каквото искат смятайки че те са единствените законни представители на Бог.Половината са агенти на ДС .Те се гаврят с бедните, болните и инвалидите в тази държава!Сменят лимузините си ,трупат несметни богатства за себе си и родниниДалечните ни манастири са превърнати в свинарници,където се угояват владишки прасета.Имаме право да видим списъците на агентите в БПЦ!
114
2
 
11
 
! Отговори
Anon преди 13 години
Каква камара с л**на е този документ! Ще им се да не е светска държавата, да са отгоре, и да не отговарят пред никого (на тази земя! :) ), това си личи. Че то кой не бил искал?? Значи ако проверят фирма е ОК, но щом е църквата - издевателство. Не са свикнали да плащат данъци, никак даже... Освободени са от доста, да не кажа повечето данъци; а са най-големият владетел на имоти в България. Тези днешните нямат нищо общо с онези свещеници, дето ги изтъкват че са запазили българщината.
113
10
 
1
 
! Отговори
revlio преди 13 години
за всички който писаха до сегае даде ама за всички ви ще трябва поп един ден като излезете напред с краката гадничко е малко преди този момент се сетите за това което сте писали днес
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много тънкообидни са тези попчета.особено поп Николайчо със стъклените очички.да не забравят,че пред шефа им всички сме равни.
111
0
 
13
 
! Отговори
дева мария преди 13 години
и попове и държавни служители да си плащат осигуровките, а не да се правят на тарикати и хитреци.
110
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярата е хубаво нещо когато е чиста и от сърце!Нашите попове са чисти ама само насън! Те са причината хората да се отвърнат от църквата! Докато има два синода и постоянни сигнали за престъпления ,няма как да тръгнат нещата. Някъде по- долу има съвети ако не християнство да сме станели мюсулмани... ако светът беше само БЯЛО и ЧЕРНО - щеше да е ужасно място!
109
2
 
2
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
ne izpuskaite popovete da se uqdat kato v gr.stane li tova sega6noto polojenie 6te ni se vijda prekrasno.
108
2
 
2
 
! Отговори
napanforii преди 13 години
zarkvi i popove.ok.popove pederasi,geiove,ubiizi. vlezte v tamnite im tam stai4ki i mazeta za da vidite skladove,zehove za droga i pro4ee newa.da ne bi sa angeli nebesni i te zemni sa i poro4ni. niwo nerabotqt i ne plawat, qdat ,piqt,e..t nai nai hubavoto a nie plawame smetkata.
107
4
 
17
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
109, Най-мразя ей такива мекерета като тебе! Ти какъв си? Камбоджанец? Урду? Урук-хай? Всеки, който получава пари си плаща данъци в тая държава. А тия попове, каращи джипове и немски лимузини, пиещи и псуващи пред и в църквите най-малкото могат да си плащат мижавите осигуровки. Ако не- да работят, както би трябвало на истински христиенин-без пари, и да се надяват на хорската благодарност!!!
106
1
 
12
 
! Отговори
* преди 13 години
Поглеждайки църковният календар виждаме , че всеки ден я е празник , я е пост . На някъде стигат и до 4 празника на ден . това какво означава ? Че данъчните трябва да ги проверят на 31.02 ли ? Как за едни може за други не . Ако нямаше какво да крият нямаше да правят конференции . Не е събрание и не е протест - конференция ?! Асамблея да направят - закона си е закон . те може да са "божи служители " , но са Български граждани . Не искат да им проверяват договорите , но после ще реват за пенсии
105
2
 
9
 
! Отговори
* преди 13 години
Поглеждайки църковният календар виждаме , че всеки ден я е празник , я е пост . На някъде стигат и до 4 празника на ден . това какво означава ? Че данъчните трябва да ги проверят на 31.02 ли ? Как за едни може за други не . Ако нямаше какво да крият нямаше да правят конференции . Не е събрание и не е протест - конференция ?! Асамблея да направят - закона си е закон . те може да са "божи служители " , но са Български граждани . Не искат да им проверяват договорите , но после ще реват за пенсии
104
13
 
24
 
! Отговори
123 играта се разкри преди 13 години
2 000 000 *** ви ядат парите всеки ден,а се надпреварвате да плюете по свещеници, дали си плащат вноските! При положение, че един не малък процент от вас също плащат мининимални...Заслужавети си червените управниците от Боко до гея да ви е*ават майката, защото сте едни ***, намерихте си виновника Православната Църква!А когато трябва мъжество и борба с истниските *** си стоите в мишите дупки, айде сега удрайте по последния остров на българщината,за да свършите с вирнат *** в джамията
103
2
 
8
 
! Отговори
VOZMUTEN преди 13 години
SLED KATO VI E 4ISTA SAVESTA, TO KAKVO SE DARPATE I SE OPRAVDAVATE...ZNA4I I PRI VAS IMA MNOGO SHASHMI, KOITO NE ISKATE DA IZLEZNATA NAQVE..A I ZAKON EDIN ZA VSI4KI..................
102
1
 
7
 
! Отговори
Sersem bei преди 13 години
РЕЧБЕР АГА stiga si agitiral horata s tozi izostanala religia -ISLAM! S kakvo hodgite sa po dobri ot popovete?
101
8
 
4
 
! Отговори
батето преди 13 години
До 102 ри Библията е документ редектиран от църковния събор състоял се в София, /нещо като партиен конгрес/
100
12
 
4
 
! Отговори
батето преди 13 години
Лоловете трябва да бъдат съдени за садизъм , тъй като карат хората да целуват уреда за измъчване на хора /КРЪСТА/.
99
5
 
2
 
! Отговори
gerardo преди 13 години
do 94,da te ziveqt na na6iqt grab i az sam na tova mnenie,i ne vizdam za6to trqbva da komentira6 to4notova,kato i ti prekrasno znae6 ot kade sa im parite i imotite.A moze bi ot oraziqta koito prodavat,neka da ne sme slqpi tova sa edni gotovanci i 4uhme dosta za tezi izvratenqci.