ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик

Пада скандалния чл. 14 от Наредбата за обществения ред
8 апр 2011 23:04,
346
ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик
Снимка: Булфото

Върховният административен съд потвърди решението на Окръжния и на Административния съд в Пазарджик за отмяна на скандалния член №14 от Наредбата за определяне на обществения ред.

Припомняме, че ОбС Пазарджик гласува поправката в началато на 2010 г. и по този начин забарани на хомосексулистите да демонстрират публично сексуалната си ориентация.

Решението на ВАС означава, че въпреки волята на старейшините - гей паради отново могат да бъдат провеждани в града.

Още по темата

Още с приемането й наредбата предизвика недоволството на Младежката организация на ЛБГТ "Действие", в която членуват гейове, транссексуални, би и лесбийки от цялата страна.

Те направиха мирен протест в града, заявявайки, че не разбират забраната, която ги дискриминира, погазва човешките им права и тъпче достойнството им.

На мирния протест обаче хората с различна сексуална ориентация бяха атакувани от скинари. Стигна се до физически сблъсъци, но без сериозни последици.

ЛБГТ "Действие" веднага сезира Комисията за защита от дискриминация, която се произнесе в тяхна подкрепа. За свободата на младежите се обяви и омбудсмана на България Гиньо Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
1
 
2
 
! Отговори
То преди 13 години
Я се научи да пишеш и тогава раздавай акъл...
321
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук, в София, на гей-парад излизат по-малко от 20 участника-хомосексуалисти - другите са сеирджии, възмутени, охранители, журналисти и т.н.Останалите милион и половина, живеещи в София, се възмущават и не желаят да се прави такъв парад.Е, да си направим извода: На един участващ в парада гей се падат по около 100 000, които не желаят такъв парад в града си. Това е истината! Всичко друго са приказки на спорещи гейове и на политици, които гледат да се докарат всекиму,та да печелят гласоподаватели
320
9
 
13
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Не ми е ясно защо хората трябва публично да демонстрират сексуалната си ориентация?! Независимо дали са гейове,лисбийси,би сексуални или суингъри -да си се събират там в свои тесни кръгове и да се забавляват,кой им пречи?! Защо е необходимо другите да знаят моята сексуална ориентация ,това е нещо между мене и тази /тези/ с която /с които / правя секс ! Тези паради са абсолютно безсмислени и показват колко долен може да е човек,който ангажира останалите със сексуалната си ориентация !
319
4
 
6
 
! Отговори
Киро до СТРАХ И ... преди 13 години
Що не отговаряш, като те питам?Ако си гей дай координати, ако не си а си обикновенно *** не ме интересуваш!Май си само едно скапано ***!
318
5
 
6
 
! Отговори
Марк до САЩ преди 13 години
334Признавам, че ве дочетох мнението ти до край!Дъбоко грешиш! Хубавото е че не си ***, но обълркваш понятията! Патриотизмът не е запалянковщина и родината не е футболен отбор!И понеже темата е много дълбока, а никой не ми плаща да обяснявам и образовам, само ще ти кажа нещо, което съм сигурен, че прекрасно знаеш, щом си си избрал този ник!Прословутото изказване на Кенеди:"Не питай какво странати ти ще направи за теб, помисли какво ти можеш да направиш за нея!"За теб толкова по въпроса!
317
4
 
5
 
! Отговори
пача до 334 преди 13 години
И още нещо, американски хвалителю! Отворено общестов е създадено по поръчка на някои ваши играчи: Сорос, Маршал ид ругите тарикати. Е, това отворено общество нареди на нашите да дават спинендии на ромите, да мачкат българите, а не сме еполицай да арестува ксрадлив ром, да се сумоунищожаваме с десетилетия. да, от вас тръгнаха и разни МДС-та като подстрекатели на етнически бунтове, ислямски секти ик акво ли не, както и от арабските страни. А тук си живеехме добре и българи и българомохамедани и нямаше толкова ядове, а трябваше просто нашите да въведат нови технологии, зад ас и поравим и5 ние качеството. Ако го бяха сторили и бяхме запазили държавата си невредима от вашите тарикатлъци, сега щяхме да сме много по-напред от вас, американецо. това са 30 пропилени години в самоунищожение? Представи си, какво щеше да е всичик избягали инженери, програмисти да работят тука за нас като народ? Щяхме сами дас ип равим толкова неща, а не да се самоизтребваме? така, че си заври морала на САЩ и не ни го навирай с фаршивите си реклами! ние имаме и всякакви хора тука, знаем еч много са поред описаните от теб, но те ни предадоха като националност българите? тези, дето се пишат по-американци от американците? по-светци от Папата, по-дяволи от дявола? Аз уважава мСАЩ, но не уважавам морала ви и много от външната ви политика, защото виждам какво зло ни носи и на нас. Реалон ни съсип като народ .А и нападнахте невинни държави: Югосравия, Либия. чудя се, защо Индия, Китай не скочиха да ви скръцнат със зъби и да кажат: не бива дан ападате суверенен народ! не се хвали американолюбецо - знаем какво е САЩ - сбирщина от цял свят, ръководена от мафията на разни тарикати-империалисти и водеща политика на алчност и завладяване на който и попаден и може? И за подготовката на война с Россия знаем? И за плановете за завладяване на прланетата знаем? Да не мислиш, че като ни ликвидирахте с коварство образователната система не разбираме? не се иска ядренна Физика за да разбереш коварството на някого? не хвали това, което ни убива защото писвате с арогантността и лицемерието си! Борците за демокрация, с коварстов и наглост нападат други народи!! че виес те лицемери там бе? Аз ако бях цар или президент на България, въобще нямаше да допусна да ви удисват тука на някои неща? търговия и сътрудничество е едно, а прецакване е друго? Я стига съм писал, че сам се мразя дето ви мисля? да му мислят които трябва по света! за мое учудване САЩ не нападна сомалийските пирати, а нападна Либия? май където може да граби там отива? Нали, американецо?
316
3
 
4
 
! Отговори
пача преди 13 години
За някои неща си прав, но за някои не си и прав. Да, за саденето на зцветя е така. но баща ми зазади градинка пред блока, аз я поливах, а съседите пускаха фасове, цитани откраднаха мрежата която бе против козите, на един козар, защото бяхме в края на града, а единият съсед счупи и кола, щото му пречело да си паркира трабанта точно под терасата, но не и на полощадката? да, всякакви ги има. Но ето основните черти на патриотизма, както го разбирам аз: Да не емигрират българите по света, а да си стоят в родината, да учат и работят и да се развиват и да принасят полза на народа ни и на самата ни държава. защото тука учиха а навън вадят пари и обогатяват вашите шефове американецо! не нас, а вас. А тука ядоха безплатно в столовата и тука завършиха безплатно. Да не го удрят на проституция, ами дас е оженят и да си имат по едно две деца според избора. да не вярват на лукавите ви реклами и манипулации, ами да си стоят на задниците и да се развива държавата и ние самите тука. Да не вземат подкупи за да предадат националните ни интереси и морални стойности. така днес ВАС предаде морала ни - узакони гей-парадите. Узакони и нарушението на правилното и по замисъл нап риродата-творец и по божиите заповеди и по чоешките нормални разбирания. да са само те? Патриота не плюе народи и не рев все да пътува по чужбина за да станел еманципиран гглобалист, не ходи на екскурция другаде когато родните му курорти загиват. патирота мисли и за себе си и за народа си. но колко ли са? не ми хвали САЩ! Ако не бяха специалистите надошли от цял свят примамени от пари, САЩ щеше да е по-изостанала от сума ти държави. не,ч е са глупави, но са сбирщина от кол и въже. затова искат да унищожат и националното в цял свят, зад а ликвидират народите ид а врладеят сред хаоса с коварстов и сила понякога. Не ми хвали САЩ, а ми хвали тоя народ, който си е запазил националното, учи се, развива се и не се изживява като световен господар. Не зная кой е, но уважавам доста народи. Реално КУба доказа че е монолитен народ и не са като вас в САЩ. Има и други. Дори и Венецуела доказа че са по-хомогенни и единни от много други и от нас. не става дума за расови предразсъдъци, а за народопсихология, хомогенна вяра и сплотеност. нали ваши емисари тука подкупиха българи някои и те предадоха ценностите ни с това разрушиха монолитността на народа ни? Превърнаха хората в безверни бегълци, бягайки с ужас от родината си? какво ми хвалиш тая вандалска страна САЩ? колко злини нанесе на Земята, на нас, на сърби, на руснаци, на кой ли не? виес те най-голямата сбирщина от всякакив народи и култури и с това се превърнахте в абсолютни протестанти. Отричате всичко останало по света? И понеже сте алчни прасета нападате с коварство и сила да завладявате други народи и ресурсите им? .
315
9
 
11
 
! Отговори
USA преди 13 години
Отношението ми към патриотизма винаги е било хладно. Свързвал съм го с мустакат въздебел чичко, който по потник пие мастика и обяснява, че българите са измислили компютъра, атомните реактори, ускорителя за елементарни частици и печатарската преса, примерно. Патриотизмът е някакво нещо, което кара големи групи хора да говорят щуротии, защото така им е по-уютно в собствената им кожа и в света. Затъпява ги, окастря им нервните окончания, прави ги безкритични и нетърпими към критиката. България над всичко! = Само Левски! Обичам рухването на архаични убеждения под ударите на интелигентни и конструктивни аргументи, защото след тях остават Третата симфония Ероика на Бетовен, Пияният кораб на Рембо и Звездна нощ на Ван Гог. Но това изисква време, изисква и желание, че и мисъл. Патриотизмът е един вид удобна инерция, по своето същество съвсем същата като запалянковщината в полза на конкретен футболен отбор. Когато отборът загуби мач, виновни са съдията, нечестната игра на противника, лошият късмет, вуду-магиите на евреите, лошото атмосферно налягане и извънземните. Проблемът никога не е в това, че отборът е играл слабо и закономерно е паднал. Та така и с България. Винаги прецакана от Великите сили. Ние сме най-умните и най-красивите, та за това всички ни завиждат. И за хубавата природа, за какво друго? Какво кисело мляко, те тези на Запад не могат и да мечтаят за подобно! Ами лютеницата, ами доматите - ехаа! Българските мъже са най-потентните в Европейския съюз, членът им е с около 10 сантиметра по-дълъг от средния германски! Пък жените са толкова дивно красиви, че направо си загубваш ума (ако си чужденец, често, и апартамента). Интелектът на нацията е на толкова високо ниво, че просто да се чудиш какво прави Силициевата долина при онези *** американци На нож! или Пенчо Славейков? Естествено, българският патриотизъм вирее и в псевдоинтелектуални градинки, където не всичко е плоскоумно клише. Расте на безплодна почва, където бароковият ми фикус - а той не е никак капризен - би увехнал за три минути. Това е почвата на героичната патетика. Например: българската армия нямала нито един пленен флаг, с което трябва да се гордееш, иначе си родоотстъпник. Не, мерси, не се гордея с нищо подобно. В краен случай изпитвам нещо като самодоволство, че пенчославейковата поема Фрина е написана на родния ми език. На тази безплодна почва се намира дори прекрасният поет Христо Ботев. Той е направен от китайска пластмаса, бил е безгрешен, никога не е пил алкохол и никога не е задявал жени. Върху него тихо се сипе белият сняг, от стиропор. Поезията му хич не е важно да се чете, важен е подвигът му. Компания на поета правят още 10-15 чудовищни клишета, от които получавам стомашни киселини. Имам един приятел. Той често, като се напие, разказва за дойранската битка със сълзи на очи. След това пуска Слави Трифонов, защото това повдига българското самосъзнание, а ти Яворе си един родоотстъпник, писнаха ми твоите журналистически онанизми, Бах ли да слушам?!. Впрочем, този мой приятел ще се върне в България, само ако нещата се оправят. Хехе! Българският патриотизъм не е като американския, който се сглобява от взаимодействието между уважението към реда (и спазването му) и идеята, че патриотът работи за държавата, а ако работи два часа допълнително, е още по-голям патриот. В България философията се сглобява от друга двойка убеждения: Законът е врата у поле, само балъците минават през нея + Какво ще им работя на тия. Патриотизъм - преди употреба прочети упътването Българският патриотизъм се отъждествява с идеала на вечния кеф, в който никой никога нищо не работи, правописът го владеят само НЕКВИ асоциални нещастници, а кирилицата е ненужна изгъзица. Българският патриотизъм съвместява омразата към османския поробител и слушането на българската-турска музика - чалгата. Българският патриотизъм е злобата и завистта към успелите (дори нации). Не съм патриот и не искам бъда. Искам да работя в България, да пиша прекрасни текстове на български, а пък ако успея да направя живота на десетина човека по-качествен - бих се чувствал чудесно. Искам да участвам в изграждането на един манталитет, нетърпящ свинството, в разграждането на робския овцизъм. Мисля, че това е напълно възможно след стотина години. Завършвам с няколко съвета към патриотите. Вместо да си чупите клавиатурите по форумите, вместо да псувате и разпенено да коментирате дали съм евреин, гей, алкохолик или наркоман, вместо да разисквате какво скапано поколение от емигранти расте, вместо всичко това - излезте навън! Разкопайте градинката пред блока и посадете цветя! Така утре ще отидете в по-ведро настроение на работа и ще бъдете с 20% по-продуктивни. Това ще бъде наистина хубаво за България, ако ви пука за нея, естествено.
314
4
 
6
 
! Отговори
Berlin преди 13 години
Официално е-простотията и злобата са национални спортове в България. Ех да можеше цялата тази злоба да се впрегне и използва за електричество няма да има нужда от Белене.
313
0
 
4
 
! Отговори
Vertu преди 13 години
до Хетеро: То, не щете да си почистите столицата и не ходите на протести за високите цени на горивата , ходи ми разправяй ,че ще се събираш , че и мостове да задръстваш.
312
7
 
7
 
! Отговори
Киро до СТРАХ И ПРОС преди 13 години
Ти гей ли си или обикновен ***!Нали знаеш гейове са тезе, които имат минимум мерцедес, къща в Бояна и тлъста банкова сметка!Ако си гей съм ти навитак!Ако си обикновен *** да те ....... маймуните!
311
5
 
3
 
! Отговори
Хетеро преди 13 години
А бе този ***, дето се именува СТРАх и.... , за какви хетеро-секс паради бълнува!Явно са му го ..... до мозъка и нещо му се е размътил!Аз поне не съм чул за хетеро-секс паради, ако някой знае да ме светне ! Бих отишъл с гаджето!Впрочем на софийския гей-парад /когато се обяви де/ да се съберем хетеро двойки , може и с децата, да им задръстим моста зад НДК /където се събираТ/ и да нне могат де си проведат тъпата демонстрация!
310
2
 
3
 
! Отговори
Vertu преди 13 години
до Ананас: Няма ли да ходиш да копаеш, ами цял ден гледаш камерите с безплатен стриптийз? Свърши нещо, че мазоли ще ти излязат на ръцете и на ***. И престани да копираш вицове, достъп до които има всеки Интернет потребител.
309
8
 
7
 
! Отговори
Ананас до Банан преди 13 години
Ха! Гейзерите пак се активизираха!Имам усещането, че СТРАХ И ПРОСТОТИЯ и Банан са един и същ педеPACT!Ще ти разкажа един виц:Двама гея(педеPACТИ) решили да се позабавляват с малко садо-мазо. Решили да си наливат горещо кафе в анycите. Започнал единият да налива, другият всел да се мръщи и да охка. Другият го пита: "Пари ли,а?" Другият отвръща: "Не, бе муци! Много горчиво!"Аре, *** да се потапят!
308
10
 
4
 
! Отговори
Банан преди 13 години
Ананасе, снощи ни разказваше за разни игри с кочани. Разкажи ни пак.
307
10
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Кмета на Пазарджик може лесно да реши проблема - когато обратните си правят парада да разреши такъв и на противниците им, а полицията да прати на 20-30 км по друга задача...Гарантирам, че няма да има втори опит!
306
7
 
6
 
! Отговори
Ананас преди 13 години
До смях и простотияСинко, мода ми махна поста, но аз ще ти го кажа - ВСИЧКИ МРАЗЯТ ***, *** И моде......ри!
305
4
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
До 310"И тъй да не царува грехът във вашето смъртно тяло,та да се покорявате на неговите страсти.Нито предавайте телестните си части като оръдия на неправдата;но предоставайте себе си на Бога..... ." Послание към Римляните 6.12-13
304
4
 
5
 
! Отговори
nemo преди 13 години
Страх и тъпотия Имаш се за нещо повече от обикновенния Българин и говориш за интелектуалното му ниво.М да показваш колко по долу си от средното за страната.Веоятно си някой заблуден 'чалга фен' изкривен от кючеци.Няма хетеросексуални паради безмислено е.Както е тръгнало скоро и неонациски паради ще се провеждат щото и те са дискриминирани ако ги питаш.
303
16
 
7
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
КОЛКОТО ИМАТ ПРАВО ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ СЕКС ХЕТЕРО ПАРАДИ ТОЛКОВА ИМАТ ПРАВО И ГЕЙ ПАРАДИТЕ.ОБОЖАВАМ КАТО НАПИША СТРАХ И ПРОСТОТИЯ ДРУГ КОМЕНТАР Е ИЗЛИШЕН :D