Нова трагедия във Варна: Бебе почина в болница

3-месечното бебе най-вероятно се е задавило с кърма
Обновена: 20 апр 2011 11:11 | 20 апр 2011 11:01,
341
Нова трагедия във Варна: Бебе почина в болница
Снимка: Архив Булфото

Трети смъртен случай във варненските болници в рамките на 24 часа стана известен тази сутрин.

Тримесечно бебе е починало в понеделник сутринта в болницата „Света Марина”. Поредната страшна новина съобщи бащата на 14-годишната Джансу, която издъхна след операция на апандисит същия ден в същата болница.

Случаят вече е потвърден от ръководството на детската клиника в здравното заведение.

Още по темата

Бебето било прието заедно с майка си в болницата през един от почивните дни. Поставили му диагноза бронхиолит.

В понеделник сутринта майката го накърмила и заспала. Предполага се, че вследствие на заболяването, което протича с кашлица, хрема и учестяване на дишането, пеленачето се е задавило с кърма, задушило се е и е починало.

Това е третият смъртен случай във Варна на пациенти на две от болниците в града, станали в понеделник – 18 април, Европейския ден за правата на пациента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
Абе, големи специалисти се извъдихте всички!В болниците повечето хора оздравяват, но на някои им се случва и да умрат. Така е било и така ще бъде във всяка една болница по света. Ако пациентите бяха здрави, нямаше да са пациенти и да са в билница. А болните понякога са толкова болни, че умират. Такъв е животът! Все някога му идва краят.
327
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хич не ни интересува кое колко струва защото тук се говори за животи. Имам дълбоки подозрения, че нещо в тези обяснения не е както трябва, както и за момичето изписано след операцията. Не може майката да има кърма след като два месеца след раждането детето е престояо в дом. Така че като измилсят оравдания , поне и да мислят, ане като с бебето в Горна Оряховица, където всички прочетохме как ще го давят, пък то било вече мъртво. Като е мъртво защо ще го дават, та и в този случай нещо не е наред.
326
1
 
3
 
! Отговори
332,сложи си компрес преди 13 години
327 разказва случая кратко и ясно, но 332 ми обра точките! Лекарите в Бг вече не достигат, а той предлага, докато *** спи, някой да й дундурка детето. И то не някой здравен работник с по-нисък ранг, а ЛЕКАР! А бе мислител, ти знаеш ли колко струва и на държавата, и на родителите, едно следване по специалността медицина?! А колко коства на самият лекар да се изгради като добър специалист? И накрая ти го пращаш да е бавачка на бебето на ***, защото на нея й се спяло!
325
1
 
3
 
! Отговори
KLETVA ?? преди 13 години
PROCHETETE HIPOKRATOVATA KLETVA ----- TAM LEKARITE SE KALNAT V EZICHESKI BOGOVE I BOGINI ! ETO VI REZULTATA !
324
1
 
4
 
! Отговори
gaga преди 13 години
AMAN OT NEKADARNICI S KYPENI DIPLOMI-PAZI BOJE DA NE STIGA6 DO BOLNICAZABRAVIHA I HIPOKRATOVATA KLETVA I SLEDVAT SAMO FINIKIISKATA BOKLYCITE...
323
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е че майката като заспала, нали е била в болницата доктора и той ли заспал??като знае че има рискове, не трябва ли да наблюдава?? за какво взима пари???
322
3
 
3
 
! Отговори
бафанабафана преди 13 години
е тая майка нещо не е наред! Накърмила го и заспала!!!!! Малко ми звучи ***. проявила е груба небрежност. Така казано вината е в нея.... Жалко за хлапенцето :(
321
3
 
4
 
! Отговори
11 преди 13 години
Слушай бе отворко,на лекарите това им е работата,те живеят денонощно с нещастието на хората, аз не съм видял щастлив болен. Само не разбрах адвокатите от какво печелят, не е ли от същото? В топ 10 на най платените професии в света са 7 лекарски специалности, а адвокатите са на 24 място.
320
5
 
6
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Какви са лекарите, като съсловие, можете да си направите още веднъж извода, като имате впредвид решението, което вчера взе Лекраският съюз!А именно преглед при лекар без направление да струва минимум 24 /двадесет и четири/ лева!А, колко са ***, сравняват това с тарифите на адвокатите!Изредиха се един куп експерти да им обясняват разликата и че това не може да е задължително решение!Но е показателно за това , че лекарите са изключително алчни, възползващи се от нещастието на хората!
319
6
 
14
 
! Отговори
уу преди 13 години
Журналистите си ''търсят хляба'' винаги е имало смърт в болници ....срамота..
318
1
 
14
 
! Отговори
кукуф преди 13 години
"Починалото дете се е родило 2 месеца преди термина. Майката, която е от ромски произход, го поверила на грижите на социалните работници. Така то било преместено в детската клиника - с диагноза възпаление на белите дробове. През януари е било успешно лекувано"Майка му най-малко го е гледала.Седмици по-късно отново влязло в болницата. Тогава майката решила да си го прибере. Това станало на 2 март. Месец по-късно - на 7 април, то отново постъпило в болницата, където починало този понеделник.
317
2
 
19
 
! Отговори
Нещастен случай е преди 13 години
Кой друг да бди над детето, ако не майка му?!Някой лекар-специалист ли да сложат до детето, за да му бърше нослето, докато майката спи? Ако е ходила на детски консултации,там би трябвало да са й казали какво да прави, за да не се задушава бебето, докато тя спи /защото никой не твърди,че майките нямат нужда от сън/. Ако е искала някой зорко да бди над детето й непрекъснато - 24 часа в денонощието, да си е наела 3 бавачки на 3 смени!Жалко за детенцето, но не виждам какво са виновни тук лекарите?
316
5
 
20
 
! Отговори
a преди 13 години
Какво ви става бе журналисти прости.Толкова ли няма за какво да пишете,че сте захапали лекарите? За съжаление човек не е безсмъртен. Ежедневно в болниците на България умират сигурно над 100 човека и си мисля направо да си отворите отделна рубрика,лешояди миризливи. Цинизма ви е уникален. Защо не звъните сутрин по болниците и не питате колко са спасени от сигурна смърт? Естествено защото това не е новина и не е интересно. ***.
315
2
 
5
 
! Отговори
до 316 преди 13 години
всички пожелания да ви се върнат двойно и тройно
314
1
 
6
 
! Отговори
до 321 преди 13 години
Кой е кух.....няма значение ама май си ти .....ха ха ха да си сменят работата.....а ти стига вися в сайта...досаждаш..
313
6
 
7
 
! Отговори
айде сега преди 13 години
За сметка на това от Лекараския съюз искат минималната цена на преглед да не бъде под 25 лв. От къде на къде, някой може да иска да работи за 15 лв.? Това си е картел отвсякъде. Не можел кабинет да съществува под тази цена. Това е дълбоко невярно. Първо - вложените консумативи са минимални в тези кабинети не се правят операции, а само консултации. И второ докторите масово не издават касов бон и следователно не плащат данъци. Да ги бойкотирамеееее.
312
5
 
5
 
! Отговори
sas преди 13 години
до мимито Че в тая държава на кой му е лесно, освен на кухи *** като теб? Като не им е лесно, да си сменят работата.
311
0
 
5
 
! Отговори
мимито преди 13 години
До чичко Марк.........е упрека.
310
3
 
10
 
! Отговори
мимито преди 13 години
Мнооого си умен,чичко...тц тц...ами ти си на възраст и трябва да уважаваш лекарите...защотоооо.Не насаждай омраза към лекарите и на тях не им е лесно.
309
12
 
6
 
! Отговори
sas преди 13 години
Сега пък майката ли ще изкарат виновна??? Хора, не е зле да се вдигнем и ние заедно със столипиновци. *** май са по-подготвени за гражданско общество от нас. Но пък след гласуваната сума от 24 лева за минимална цева за преглед, изпитах истинско удоволствие от новината за набития лекар.