Мапа-Дженгиз ще плаща обезщетения за АМ "Люлин"

След дълги спорове и жалби засегнатите ще получат парите си
Обновена: 3 май 2011 20:04 | 3 май 2011 18:54,
41
Мапа-Дженгиз ще плаща обезщетения за АМ "Люлин"
Снимка: Булфото

Турската фирмата „Мапа-Дженгиз“, главен строител на магистрала Люлин, ще изплати обезщетенията, които дължи на засегнатите от строежа.

Още по темата

Oт Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че разплащанията ще се извършват в офиса на консорциума в Перник на 4,5 и 9 май.

Броженията срещу фирмата за нередовно изплащане на трудови възнаграждения и срещу начина на строене са отдавна.

През април от община Перник заявиха, че „Мапа-Дженгиз“ дължи над 800 хил. лева за разрушени пътища и унищожени канавки.

Строежът на магистрала „Люлин“ ще бъде запомнен и с няколко трудови злополуки, при които загинаха работници.

След проверки на Главна инспекция по труда се оказа, че мерките за сигурност са пренебрегнати, за да се спазят сроковете на изпълнение.

19-километровият аутобан се строи от 2007г. Цената му е 185 млн. евро. Проектът е  финансиран със средства по програма ИСПА. В края на април регионалният министър Росен Плевнелиев заяви, че магистралата ще бъде завършена на 15 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
16
 
! Отговори
darcas преди 12 години
В Германия 1 км магистрала се строи за 1.5 млн евро. В Бразилия, където се прокарват пътища през джунглата, един км е 3 млн евро. В България магистрала Люлин се строи за 9.7 млн евро на километър. Сметнете за каква брутална кражба и източване на средства става дума.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво ще кажете че може да има заложени взривове по определени места а така и в метрото което е строено от тях ?------------------ По тая логика и в Белене руснаците могат да заложат взривове на определени места.
37
3
 
1
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 12 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ:Тонга и Бенин изпреварват България по свобода на словотоБългария заема непрестижното 77-о място в класацията на неправителствената организация Фрийдъм хаус, а медиите в страната са частично свободни. Това става ясно от доклад на международната организация, който беше оповестен по повод световния ден на свободата на словото. В класацията са включени 196 държави като България дели една позиция с Намибия, Източен Тимор и Индия. Преди страната ни по свобода на словото са страни като Сърбия, Тонга и Бенин, които също са в категорията частично свободни. 65 страни са със свободни медии, като на първо място е Финландия, следвана от Норвегия и Швеция. На последните места са Туркменистан и Северна Корея.
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
185 млн. евро за 19 км. аутобан !?!?!? Гърците как успяха с 520 млн. евро да построят 500 км. магистрала.!?....Съотношението км/цена нещо намирисва на много откраднати пари !
35
0
 
7
 
! Отговори
Мапа-Дженгиз преди 12 години
Ще плаща,ама друг път.
34
5
 
5
 
! Отговори
D0 33 преди 12 години
TOCHNO TI SI ABORIGENA ,IDI VIJ TURSKITE FIRMI KVO STROQT V CELIQ BLIZAK IZTOK V RUSIQ SEGA SHTE STROQT I MAGISTRALA V SURBIQ METROTO V SOFIQ KOY STROI PAK TURSKA FIRMA,V TURCIQ ZA 7 GOD SA PASTROENI 11 HIL KM MAGISTRALI
33
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ КАКЪВ ТО И ДА Е МЕГА ПРОЕКТ СЕ РЪКОВОДИ И СТРОИ ОТ ВСЕКИ ДРУГ, НО НЕ И ОТ НАШИ, ЯВНО НИЕ НЕ УМЕЕМ ИЛИ БОГ ЗНАЕ КАКВО ЗА ПРИМЕР СА ВСИЧКИ ПЪТИЩА КОИТО СА ПОСТРОЕНИ ДО СЕГА ИЛИ ПЪК ДА ВЗЕМЕМ ЦЕЛИЯТ МОНОПОЛ Е В ЧУЖДИ РЪЦЕ ДОРИ ЕДНА ИКЕА НЕ МОЖЕМ ДА ПОСТРОИМ САМИ И ТАМ ВИЗАНТИЙЦИТЕ КОЛЯТ И БЕСЯТ
32
5
 
18
 
! Отговори
а ми преди 12 години
до там я докарахме - турци да кярат кинтите от европа а после: нема шенген, ми нема и да има. Гадни продажни управници. турчин и магистрала, се едно абориген самолет да кара! краино време е границата с турция да е напълно непромокаема. и за избори, магистрали, па и инвестиции щото и във фабриките им само турци работят, иначе ние сме расисти и нетолерантни и...усрана работа!
31
0
 
11
 
! Отговори
Каквото горе, преди 12 години
Такова и долу.Не може народът да е читав и свестен, а правителството продажно и корумпирано. Правителство от светци, а целия народ грешници. Хайде сполай Ви.
30
2
 
22
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
абе смешна работа, първо наш Бойко им хариза 90 млн допълниелно с един аанекс, сега те щели да платят 800 хил обезщетения :)))) машала :))
29
5
 
5
 
! Отговори
bgn преди 12 години
viva king boiko!
28
7
 
31
 
! Отговори
Antimuslem преди 12 години
Какво искате от мръсни *** (турци).Тая долнопробна *** не трябва да бъде допускана на наша територия по какъвто и да е повод , а ние магистрали им даваме да строят.Нека плащат неустойки сега.Напълно неспособна да сътвори какво и да е ***.
27
2
 
25
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Кой даде разрешение за работа на турските работници при положение има ужасно много безработни у нас ? Кой даде разрешение на чужденците да се плаща в пъти повече отколкото на българските работници ? Знае ли предишният а и сегашният министър на труда и социялните грижи че на магистралата се работи от българите минимум по 12 ч ? Знаете ли че почивни дни българите не познават ? Знае ли ПРЕМИЕРЪТ че на магистралата се работи с неизправна техника ? А ЗНАЕ ЛИ ЦЕЦО КОРУМПИРАНИЯ ЧЕ МАПА ЗА ФИРМА НАМ8
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
turcia da stroqt magistrala po glupavo nechto ot tova nqma,pri polojenie 4e ima tolko razviti i kadyrni nacii kato qponci,nemci,francuzi i mnogo drugi dyrjavi kak moje turci da stroqt magistrlata nemoga da go proumeq nikoga
25
7
 
5
 
! Отговори
Гацо до 21 КАВАЛ преди 12 години
Абе гурел къде се напъваш бе клакиор платен ? Каквато и да е партия да е била на власт до сега все е била с пъпна връв с БКП . Всичките си имат една цел продажба с цел КРАЖБА . Защо се напъваш като всички знаем че ДПС защитават интересите на Турция у нас и в ЕС . Недопустимо е това което става у нас . Магистралата е строена анти всички правила . А какво ще кажете че може да има заложени взривове по определени места а така и в метрото което е строено от тях ?
24
4
 
5
 
! Отговори
do 24 преди 12 години
"Проектът е финансиран със средства по програма ИСПА" kak da gi dadat za onkobolnite.. prav si napulno, no tezi pari sa za drugo prosto :)
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пари за онкоболните няма ама има милиони за пране с магистрали а ?
22
5
 
29
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Толкова ли няма кадърни фирми ...ами трябва турски фирмио да ни строят пътищата..и да получават европейски пари...
21
0
 
18
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
само дето не сме първа,а последна икономиказатова се плюе...
20
18
 
28
 
! Отговори
Никой преди 12 години
Преди 14 години на власт дойдоха СДС. Всеки ги плюеше, корупция имало, нищо не се вършело. Преди 10 години на влас дойдоха НДСВ. Всеки ги плюеше, корупция имало, нищо не се вършело. Преди 6 години на власт дойдоха БСП. Всеки ги плюеше, корупция имало, нищо не се вършело. Наскоро на власт дойдоха ГЕРБ. Песента е същата. Не е проблема само в управляващите явно ... народа е научен да плюе и да е недоволен. Ако ще първа икономика в света да станем пак всеки ще плюе. Малко е бил комунизмът тука ...