Правец тържествува, чества 100 г. на Тато

Първанов и Борисов също са поканени на празненствата
Обновена: 7 сеп 2011 10:47 | 7 сеп 2011 07:00,
839

Портрет на Тодор Живков от Златю Бояджиев. Снимка: Булфото

 

Изчистен и постегнат, Правец ще посрещне днес всички, които искат да отпразнуват 100-годишнината от рождението на първия държавен и партиен ръководител на социалистическа България – Тодор Живков.

В града ще бъде открит нов бронзов бюст паметник на другаря Живков – част от тържественото отбелязване на юбилея, организирано от Инициативен комитет.

В него членуват бивши и настоящи партийни величия – като Георги Йорданов (министър на културата по времето на Живков) и Георги Стоичков ( бивш министър на транспорта, след това министър на строителството).

В инициативния комитет са и членове на БСП Евгени Узунов, Антон Кутев, д-р Евгени Кандиларов, доц. д-р Искра Баева и Жени Захариева.

Сред организаторите е и Областният управител на София - област Красимир Живков, бивш кмет на Правец.

Естествено, присъстват и дейци от града - Димитър Найденов, о.р. генерал Бончо Бончев и Христо Василев. Сред тях е и името на бизнесмена Румен Гунински.

На тържествата са поканени президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

Историческият музей в града ще представи подаръци и фотоси от срещите на бившия Първи с чуждестранни лидери, събирани в продължение на 33 г. 

Изящните предмети вече са били представяни в различни градове от страната. Посетителите ще могат да видят и известното „Седло за камила“, подарено на Живков от либийския лидер Муамар Кадафи.

Освен това преди дни директорът на музея Татяна Борисова обяви, че премиерът Борисов се е съгласил да им предостави безвъзмездно цялата колекция от дарове на бившия Първи.

Следобед при паметника на Живков, открит преди 10 г., с разрешението на военния министър Аню Ангелов, представителния ансамбъл на Българската армия ще изнесе концерт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
715
5
 
8
 
! Отговори
Психоаналитик преди 12 години
Всички празнуващи и защитници на тоталитарния режим страдат от СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ
714
6
 
3
 
! Отговори
Ole преди 12 години
Оле бива прости капиталистически убеждения и утоопия ама голямата икономиЧеска и политиЧеска криза е сега и в този форум -големите философи дупедашци на капит.с-***.Пази боже сляпо да прогледа.баи тошо ви изучи ,а вие експлоататори ще ми ставате-ЗА ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ КАТО НА ( UK)
713
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По тошово време хората бяха нормални - честни, работливи, любознателни! Сега масовката е деградирал ***! Това е очевидно и който не е съгласен с този факт, значи е *** неосъзнаваща колко е изпаднала!
712
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
743 със сигурност е един от тях :)) рашки е презрително наименования на руснаците, иде от англииското рашъ/рашън , пригодено за нашия език....трябва да си много *** за да решиш ,че са сърбите :)
711
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
725 сигурно търси в нета кои са рашките. Ама колко *** са си накупували компютри.
710
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къф е тоа фейс? и тука ли вееее? Ако искам да пиша в лЙНОТО - ще вляза в него и ще пиша! Айде, станете нормални хора и махнете линкове и бутони "лайнайк" свързани със стерилния социален екскремент!
709
6
 
6
 
! Отговори
от 734 преди 12 години
Накарахте ме да пиша поне пет коментара сякаш съм живковист. Не е така, но тук има някакви *** фанатици. ЛЪЖАТ само да бъде на тяхното. ВАЖТА Е ИСТИНАТА, А ТЯ Е НЯКЪДЕ ПОСРЕДАТА. Нита едните, нито другите са прави. Живков има грехове, но политиката беше социална.
708
6
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 12 години
Какво плямпате бе, едно време хората искаха кола, къща и вила, ходенето на море го нямаха за нищо, да не говорим за ядене и пиене - това изобщо не се броеше, влогове и спестявания-всеки имаше, а сега какво еняма море, няма ядене и пиене, като едно време с китари и акордеони, има кредити и има завистници, завист - то друго не остана. Децата не играят, а се мотаят, както и работната ръка по линия на социални грижи, ала бала и цирка продължава.Кво, вижте се в огледалото и елате в реалност.
707
5
 
5
 
! Отговори
Имигрирал Ром преди 12 години
Тоше, Тоше.... храни куче да те лай!!!Трябваше да ги оставиш, свободно да си излизат на времето, да видят какъв го ядяха другите... хунди, капиталисти, диктатори... Направи им панелки, оставиги да живеят на палатки с *** и турците... сега щяха да те тачат.Направи им кина, опери и театри... в сегашно време бинго казина, да беше ги направил тогава и някой левче ще ши да си сложиш настрана....
706
1
 
5
 
! Отговори
UK преди 12 години
Тошо умря, тошо замина. Трябва поне това да разберете. Но това не е краят-имате един велик последовател които се гаври с вас така както тошо е бил по негово време. Спрете да плачете за правишкият селендур,имате банкянски в замяна. Той ще направи всичко възможно да ви изведе в правият път.Както виждам живковистите се сплотяват с бойковистите,ГОРЕЩО.
705
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
719 Американците що се мъчат да земат всичките медали ..... Отговори си на тоя въпрос и ще си отговориш и на твоя ---------------- Кои американци се мъчат да вземат кои медали? Ти изобщо разбираш ли за какво ти говоря? Американските състезатели не са държавни служители, каквито бяха българските навремето.
704
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до UK, Един въпрос -ти гасбаитер на запада ли си или "черешката на сладкишчето "- богато мамино детенце,което иска да експлоатира народа.Адвокат на дявола - UK boy
703
2
 
3
 
! Отговори
до 725 от 732 преди 12 години
Рашки не са руснаците, ***. Рашки са сърбите, дето уж си им гледал телевизията. Държавата се е казвала по името на река Рашка. Ако не знаеш история, поне не си ли чувал за надписът на Самуил на църквата във Воден."В самодържавния град (самовластната крепост) Воден, аз, Самоил в Христа верен цар на българите и римляните (ромеите), от Бога издигнат за самодържец на всички страни (области) от Долна Рашка до Македония, Тесалия и Елада, внук на Шишман Стари, кавган на Търново, сътворих тук дом,
702
3
 
3
 
! Отговори
za 732 преди 12 години
Ти сигурно си гледал и как Рукавишников и Иванов ядоха лютеница в космоса, нали ? :)) Списанието беше излязло по будките, като се оказа че не са се скачили и да видиш как другарите бързаха да го приберат :)) е не успяха :)
701
4
 
10
 
! Отговори
до 725 преди 12 години
Минало незабравимоОТНОВО ЛЪЖА !!!Бях в шести клас, намахме телевизор и се бяхме събрали в съседи ДА ГЛЕДАМЕ КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА. Дори бих ти припомнил подробност. Нийл Армстронг започна да подскача, като се кефеше на малкото притегляне. От Земята го скастриха, но сигнала докато стигне до Луната оня доста си поскача.НЕ ЛЪЖИ - божа заповед.И да не кажеш, че това е било много по-късно. Не. Цял свят предаваше това.
700
6
 
4
 
! Отговори
този UK нещо бърка преди 12 години
Румънците са мамалигари,за ЧАУШЕСКО всичко бе постановка,самите те си го признаха,маи не помниш много,или си бая малък.Какви интриги и гафове направиха.Няма да те уча на история,чети и се ограмотяваи мои човек.
699
4
 
9
 
! Отговори
Паралели преди 12 години
Таз работа с честването на Тодор Правешки в Правец ми напомня за Кадафито. Само родния му град го крепи полковника, другите искат да го трепят..........правешкото племе си харесва вожда, малко ли пари от нашите похарчи на селото им
698
2
 
11
 
! Отговори
до 722 преди 12 години
Абе какъв ром си ти бе,ти си един цял завършен ***,бил ром,*** си и това е,Индия е твоята родина черна *** и отвратителна муцуна.
697
5
 
10
 
! Отговори
за 722 преди 12 години
Ти добре ли си? Помня интервю с един западен политик в София...питаха го защо имат безработни...той им каза имаме , но те живеят по-добре от вашите работници....завиждали ни :)) затова за 45 години един западняк не се сбърка да избяга на Изток, нали/?
696
5
 
9
 
! Отговори
UK преди 12 години
Браво на съседна Румъния. Набараха го този уруд диктатор Чаушеско и го застреляха като куче заедно с неговата долна ***.В България-НЕ. Ние си милеем за нашите диктатори. Нашият национален спорт е мазохизъм. Обичаме да ни управляват прости кухи селяни и да ни бият шута всеки ден.