Новите ваканции – цели пет на брой

Най-ощетени се оказват дванайсетокласниците
8 сеп 2011 19:30,
66
Новите ваканции – цели пет на брой
Сергей Игнатов, министър на образованието. Снимка: Булфото

Цели пет ще са ваканциите за учениците, като едната от тях – есенната, се въвежда от тази учебна година.

Това е записано в заповедта на образователния министър Сергей Игнатов за графика за учебното време, публикувана в сайта на министерството.

Есенната ваканция ще е от 29 октомври (събота) до 1 ноември (вторник). На 2 ноември учениците отново ще са в класните стаи. Досега около 1 ноември - Деня на народните будителите, почиваха само първокласниците.

Коледната ваканция ще е по-дълга – цели 16 дни. Тя ще започне по традиция на 24 декември и ще продължи до 8 януари, включително. Учебните занятия продължават на 9 януари.

Зимната ваканция ще е през февруари 2012 г. Тя ще започне на 23 февруари и ще продължи до 26 февруари, включително.

При Пролетната или Великденската ваканция учениците от първи до 11-ти клас ще почиват от 7 до 16 април, включително, а дванайсетокласниците – от 12 до 16 април.

Вторият учебен срок ще започне на 7 февруари 2012 г.

Заради празници и държавните зрелостни изпити Министерството на образованието е предвидило още няколко неучебни дни през тази учебна година.

На 9, 10, 14 и 15 май ще се състои националното външно оценяване на учениците от 4-ти клас.

На 21 май ще се състои матурата по български език и литература /БЕЛ/ за 12-ти клас и националното външно оценяване по БЕЛ в 7-ми клас.

На 23 май е вторият държавен зрелостен изпит и външното оценяване в 7-ми клас по математика.

Неучебни дни за ученици и учители ще бъдат 24 и 25 май заради отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимник13 преди 12 години
До 11 : Не само, че съм учил ами вече съм придобил ОКС "Бакалавър" и в момента уча за ОКС "Магистър".В случай, че не вярваш, кажи e-mail да ти пратя доказателство.И да мога смело да заявя, че с труд и желание всичко става.Още си спомням, как моите съученици в 12 клас пиеха и се забавляваха, а аз учех до 1-2 посреднощ.Обаче виждам, че сега е имало смисъл.Имало е смисъл от всичките лишения.Така, че ако искаш става, като не искаш си търсиш причини да не стане.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите имат индоевропейски, а не тюркско-азиатски произход. Тази теза потвърдиха български специалисти по генетика, провели ДНК изследване на 855 българи и българомохамедани, съобщи БНР. Учените определят съвременните българи като особен вид славяни, в чийто гени има средиземноморско влияние. Изследваните генетични маркери определят българите като европейски народ. Поставят ни на междинна позиция между средиземноморските и източноевропейските народи, категорична е професор Драга Тончева, ръководител на националния геномен център към Медицинския университет в София.Една по-особена славянска позиция, която се дължи на натрупаните генетични изменения в нашия геномен пул. Тоест имаме, както средиземноморско влияние, което най-вероятно се дължи на живущите в миналото траки по нашите земи, така и източно влияние, което ние свързваме със славянското и прабългарското влияние, посочи тя.Генетиката отхвърля тезата, за тюркско-азиатския произход на българите. Оказва се, че и вековете на османско присъствие също не са повлияли на генофонда ни, обясни професор Ангел Гълъбов от БАН.Тези изследвания показват изключителна отдалеченост от тюрките и отхвърлят категорично схващанията и хипотезите на редица автори, които дълго бяха поддържани без съществени доказателства, за тюркски произход на българите, заяви той.Резултатите показват, че българите са изключително близко до популациите на съвременните славянски народи, до европейските руси, руснаците, украинците, поляците, словаците, чехите.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съжалявам, че на 21 Алтруист2 мога да сложа само един плюс ! Много е прав ! Подкрепям !
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергей Игнатов (след като му прочели приказката за Червената шапчица): Добрата подготовка, която дава българското училище по география и математика, е позволила на това дете през ваканцията да се ориентира самичко в гората. Още повече, че в училище то е разговаряло с училищния психолог и без страх е тръгнало към гората. Догодина ще въведем часове за срещи с вълци. Колективи вече подготвят учебниците и помагалата.
21
0
 
29
 
! Отговори
алтруист2 преди 12 години
Когато нещата в държавата ни не вървят,винаги се пускат публикации,настройващи обществото срещу определено съсловие.Сега на прицел сме учителите.Вече казах,че е некоректно и подвеждащо да не се посочват съботите и неделите,включени в тези дни.Проблемите в българските училища не са в петте ваканции,а в сбъркания антибългарски модел,който води до тъжните неща,свързани с грамотността на учениците и тяхното възпитание.Да си учител в добрия смисъл на думата означава да вярваш в мисията си и в децата
20
2
 
6
 
! Отговори
електорат преди 12 години
НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ Е АКО ПРЕЗ ВАКАНЦИИТЕ УЧАТ , А ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ДА ПОЧИВАТ!!!
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой някога да е чул или видял дванайсетокласник-ром(турчин) ХА ХА ХА
18
0
 
13
 
! Отговори
Учен от БАН преди 12 години
Трябва да се почива поне 6 месеца през годината и на учениците да се дават по 2000лв на месец за дискотеки и дрешки.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бива ли такова нещо?! Тъкмо завърших и удължиха зимната ваканция.
16
1
 
11
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Винаги най-ощетени са тези които се трудят!Тези дето преписват, говорят в час, нарушават правила и дисциплина - пак ще са по-добре, а и сигурно накрая ще станат директори!Няма оправия в образованието!
15
9
 
4
 
! Отговори
дЕмОкРаТиОс преди 12 години
Комунистите кръв пикаят, че има повече ваканции.Народа трябва да се държи изкъсо, а ***?
14
1
 
12
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Е,стига с тези манипулации!!! Що не посочите колко съботи и недели се вместват в тези дни?!
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тамън тръгнат на училище и оооп ваканция - да умреш от ваканци... ше зема да стана учител - бръщолевиш там време да мине, осигуровки, бюджетна заплата, половин ден свободен и ваканции.. ваканции и после народа - неграмотееееен и гласува за кибапчитааа, кифтетаааа, жакузитаааа
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига са се занимавали с глупости бе. Вземете та направете бакалавъра да е 3, а не 4 години - в никоя бяла страна не се учи бакалавър 4 години. Ама не, нали трябва да попълваме позиции и да взимаме повече годишни такси...
11
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Очевидно не си кандидатствал във ВУЗ. Естествено, че 12ти клас трябва да имат по - голяма ваканция и без това тогава всеки си учи за кандидат-студентските изпити тогава и не е като да учат много като цяло.
10
0
 
7
 
! Отговори
Дванадесетокласник преди 12 години
Тоя ако си мисли, че вместо да си стоя вкъщи и да се подготвям за кандидат-студентски изпити, ще ходя да си губя времето в училище, много се лъже...
9
2
 
8
 
! Отговори
sadasd преди 12 години
Абе пън такъв,12 клас се подготвят за кандидат-студентски изпити,а почиват по-малко от 9 клас?Къде е логиката ***?
8
3
 
8
 
! Отговори
Тутанкамон преди 12 години
Тая мумия на снимката как е изтървах?
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимник13 преди 12 години
Аууу, въййй, малееее колко малко ваканция за горките ученици.Я МОН по-сериозно.Направо от 01.12.2011 до 01.02.2012 никакво училище.Бива ли така ? Ще ги съсипете тея ученици от учене.Бива ли ? Ами собствениците на кръчмите какво да правят, а ? Те откого да се хранят, само от едни студенти ли ? Айде моля, Ви се помислете малко.А пък те 12 клас живи да ги прежалиш.Последна година лешперене, а толкова малко ваканция.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
освен,амфетамин и трева друго не знаят,поради простата причина че все още нямат парички за кока........ИСТИНА Е,ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА,ТЕ СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ...