Новите ваканции – цели пет на брой

Най-ощетени се оказват дванайсетокласниците
8 сеп 2011 19:30,
66
Новите ваканции – цели пет на брой
Сергей Игнатов, министър на образованието. Снимка: Булфото

Цели пет ще са ваканциите за учениците, като едната от тях – есенната, се въвежда от тази учебна година.

Това е записано в заповедта на образователния министър Сергей Игнатов за графика за учебното време, публикувана в сайта на министерството.

Есенната ваканция ще е от 29 октомври (събота) до 1 ноември (вторник). На 2 ноември учениците отново ще са в класните стаи. Досега около 1 ноември - Деня на народните будителите, почиваха само първокласниците.

Коледната ваканция ще е по-дълга – цели 16 дни. Тя ще започне по традиция на 24 декември и ще продължи до 8 януари, включително. Учебните занятия продължават на 9 януари.

Зимната ваканция ще е през февруари 2012 г. Тя ще започне на 23 февруари и ще продължи до 26 февруари, включително.

При Пролетната или Великденската ваканция учениците от първи до 11-ти клас ще почиват от 7 до 16 април, включително, а дванайсетокласниците – от 12 до 16 април.

Вторият учебен срок ще започне на 7 февруари 2012 г.

Заради празници и държавните зрелостни изпити Министерството на образованието е предвидило още няколко неучебни дни през тази учебна година.

На 9, 10, 14 и 15 май ще се състои националното външно оценяване на учениците от 4-ти клас.

На 21 май ще се състои матурата по български език и литература /БЕЛ/ за 12-ти клас и националното външно оценяване по БЕЛ в 7-ми клас.

На 23 май е вторият държавен зрелостен изпит и външното оценяване в 7-ми клас по математика.

Неучебни дни за ученици и учители ще бъдат 24 и 25 май заради отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ае за ко им е да учат бе...... /на всичките управляващи така им се иска и даже правят всичко възможно да провалят образованието или поне да е такова, че след училище децата да са нежежи/
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво, много "хубаво" са накъсали единствения период, в който изобщо се учи активно - есента
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"При Пролетната или Великденската ваканция учениците от първи до 11-ти клас ще почиват от 7 до 16 април, включително, а дванайсетокласниците от 12 до 16 април."Египтологът очевидно е *** и следва някаква анти логика - 12ти клас, които учат за кандидат-студентски изпити (предимно са на самоподготовка и частни уроци, ясно е) да имат по - малко ваканция от другите. Много е ***, не, че ме бъркат по какъвто и да е начин реформите му в средното образование, но е ужасен. Ха ха
2
5
 
8
 
! Отговори
Васил Миланов преди 12 години
Тия *** няма ли да спрът да говорят глупости, 5 ваканции ? повечето дни са събота и неделя, от 29октомври до 1ви ноември само на 31 е "голямата почивка", която други години не е имало, 1ви винаги си е бил почивен ден... пролетната е 6 учебни дена, преди беше 5... зимната ваканция е 2работни дни. и коледната е увеличена с 2-3 дни доколкото си спомням, да спрат да дават празни обещания и да казват, че вършат няква работа, отново не са направили нищо...
1
4
 
21
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
А те, горките ученици, направо са преучили.