Закриват 8 кметства в Шуменско заради обезлюдяване

Най-тежко е в село Костена река. Там живеят едва 42-ма души
Обновена: 8 сеп 2011 15:37 | 8 сеп 2011 15:34,
42
Закриват 8 кметства в Шуменско заради обезлюдяване
Снимка: Dnes.bg

Кметствата в осем села в община Шумен ще бъдат закрити заради обезлюдяване, става ясно от докладна на кмета на Шумен Красимир Костов до Общинския съвет.

Според измененията в Изборния кодекс жителите на населени места с по-малко от 350 души не могат да избират кмет и там ще бъдат назначавани кметски наместници.

Заради обезлюдяване без кметства ще останат шуменските села Васил Друмево, Велино, Ветрище, Кладенец, Лозево, Овчарово, Панайот Волов и Радко Димитриево.

Към 21 юни най-обезлюдено е село Костена река, където живеят едва 42-ма души. До момента селото се управляваше административно от кметството в с. Овчарово, отбелязва БТА.

Сред другите най-обезлюдени населени места в Шуменско са селата Овчарово и Благово, съответно с по 102-ма и 115 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: обезлюдяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
То положението не е само в шуменско така а в цяла България...
41
0
 
0
 
! Отговори
шуменец до 33 преди 12 години
Абе, само я бутилират в Сръбско. Те такава бира не магат да направят.
40
0
 
0
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Не се коси, друже. Де си видял *** с компютър или весктник да чете.
39
0
 
1
 
! Отговори
Shumenka преди 12 години
до 33:Като си купуваш кутийка си е Сръбска. Пробвай като си вземеш стъклена бутилка каква е разликата във вкуса... тя вече е шуменска :)
38
1
 
1
 
! Отговори
До 28 коментар преди 12 години
Измислен си ти, антибългарин такъв!!! Мълчи и се скрий!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!! Там обезлюдява, но хората са в БГ.
37
1
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
"Закриват 8 кметства в Шуменско заради обезлюдяване".... zа сметка на това отварят две нови в София!!!
36
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 12 години
Уволних се през лятото на 1990г. в с.Костена река.Последният 2 годишен набор.Поделението е над селото (в гората).Там е полигона на бившето ВНВАУ.Има паркове с камиони със закачени на тях оръдия и складове със снаряди.До поделението имаше страхотна лешникова градина.Между другото пробвайте Шуменско специално!Астика, Каменица и Загорка ги слагам по-назад в класацията.За второ-трето място се борят (според мен) Туборг, Стела Артоа и Карлсберг.Около трето място слагам Хайнекен.
35
1
 
11
 
! Отговори
пирамидата преди 12 години
Сега пирамидата изглежда такаМного вождове, мнооооого роми, малко ***.Изводът е: първите две групи трябва да се намалят, за да не тежат на основата на пирамидатата- ***.В противен случай когато основата на пирамидата намалява - тя се катурва или срутва.
34
4
 
3
 
! Отговори
Ееееееее преди 12 години
ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ ......
33
5
 
3
 
! Отговори
Шшшш преди 12 години
"а е такава хубава бира това шуменско... " Ами да, произвеждат я в ...Сърбия! На кутийката пише: Производител-Карлсберг,Сърбия/вносител- Карлсберг,България.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да питам братчедите....кат има толкоз много обезлюдени села що не са самонастаняват там и не си живеят и работят на воля ми се се навират по големите градове .... нал искат да се интегрират ... *** явно само около места дето може да паразитират.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а е такава хубава бира това шуменско...
30
4
 
18
 
! Отговори
ЦКнаБКП-ГЕРБ преди 12 години
Утре е 9-ти Септември другари гербери да не забравите да му честитите празника на другарките и другарите Б.Борисов , Ц.Цачева,Б.Димитров, Цв.Цветанов,Й.Фъндъкова,Р.Плевнелиев и др. Слава на БКП ,Слава на ГЕРБ
29
3
 
3
 
! Отговори
лошоТията преди 12 години
На мене па ми се ч*кат ци*цорести к*рви..., харно ли ви е ся, а???
28
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е измислена държава, създадена от великите сили, за да е буферна територия между Турция и Европа. Прабългарите са били само в Добруджа, включително и в Румънско. Териториите на юг и югозапад стават много по-късно български, като местното население от траки е изклано или асимилирано.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде спрете да настройвате народа и да говорите глупости, че населението ни се топи. Не е вярно! Тези хора, които не живеят там те, децата или внуците им са се преселили в градовете - Шумен, Добрич, Варна. Само настройвате народа песимистично. България си се развива много добре, въпреки тъпите политици!
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С това темпо на "развитие" България няма да издържи дълго и правителството (което и да е то) ще трябва да си внася данъкоплатци, които пък от своя страна ще:- плащат по левче на киловат час (на ЕВН и ЕОН);- 5лв./л бензин;- банките ще шляпат по 50% лихви;- мобилните оператори ще предлагат абонаменти един на друг;Ето така ги виждам аз нещата в следващата петилетка... да са живи и здрави нашите управници велики (всичките от 1990г насам)А...и градове няма да има, само столица
25
0
 
21
 
! Отговори
II преди 12 години
и сега се очаква тълпи от роми ( ***) да направят набези в цитираните села. не давайте имената на селата, така ужаса от техните " удари " още утре ще се чуе.
24
1
 
11
 
! Отговори
II преди 12 години
да не говорим, че в Търновско има села с 1 (един) жител. 42 са си направо навалица
23
2
 
7
 
! Отговори
А.Капутев преди 12 години
Другари,утре на всички ще ви платим двойно по случай празника.Довечера да измислите най-злобните коментари и утре да ги поствате нонстоп!