Сушата спря строежа на Дунав мост 2 край Видин

Пресъхването на реката пречи на изграждането на съоръжението
Обновена: 26 сеп 2011 10:13 | 26 сеп 2011 07:12,
22
Сушата спря строежа на Дунав мост 2 край Видин
Така изглеждаше Дунав мост 2 през февруари 2010 г. Снимка: Булфото

Ниското ниво на Дунав спря строителството на моста при Видин в плавателната част на реката, съобщиха от фирмата изпълнител FCC.

В момента трябва да се извършват строителни дейности в близост до стълб 12, който се намира в румънски териториални води и е най-близо до румънския бряг.

Ниското ниво на реката прави невъзможен монтажът на защитните елементи, които се изливат в производствената база във Видин и се транспортират с шлепове до моста.

Засушаването обаче не пречи за извършване на останалите дейности по строежа на моста, както в неплавателния, така и в плавателния участък на Дунав.

Нивото на река Дунав в първия български участък на 833 км при Ново село остана 52 см и вчера. При Видин водният стълб е 128 см.

На много места в реката са се появили плитчини, които стопират корабоплаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
от Видин преди 12 години
Тук е страшна корупция. Правят си каквото искат. Сега са довели *** от Варна уж строители за моста, но са платени гласоподаватели. Този мост го използват за всички избори и нямат сметка да го завършват. А испанците забогатяват и не им се тръгва.
20
0
 
4
 
! Отговори
Русенец преди 12 години
Ехо, Днес.бг, да бяхте погледнали в нета за актуални снимки!!!Ето линк: skyscrapercity/showthread.php?s=9308fae7d1725ab6d6b2a94f4c80cb3b&t=899304&page=69
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА СВЕДЕНИЕ...ЕДИН ЕНКАРГАДО (БРИГАДИР ИЛИ НАЧАЛНИК НА ГРУПА НА ОБЕКТ) ИСПАНЕЦ ПОЛУЧАВА 15 000 ЕВРО ЗАПЛАТА + 400 ЕВРО ЗА ЖИЛИЩЕ . ТЕ СА СИ КУПИЛИ КЪЩИ В СЕЛАТА БЛИЗО ДО МОСТА ОЩЕ С ПЪРВАТА ЗАПЛАТА ЗА ПО 5000 ЕВРО И ТУК СА ЦЕЛИТЕ ИМ СЕМЕЙСТВА. ПРЕЦЕНЕТЕ КАК СЕ ЖИВЕЕ С 15 000 ЕВРО ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ И КОЙ БИ ПРИКЛЮЧИЛ ТАЗИ МАНДРА В СРОК ??? ЗАТОВА МОСТА ЩЕ ГО СТРОЯТ ОЩЕ 5 ГОДИНИ...
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мост над Дунава, много добре, но нито у нас, нито в Румъния този мост води до някъде. Тунел под Петрохан няма да има, а в румънско е жална майка по посока Австрия/Унгария какво следва ...
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китай има бюджет какъвто България няма да има и за 100 години ... с парите които партията в Китай може да пренасочи с един подпис цяла България може да се устроимежду другото в Китай все още има и линии обслужвани от парни локомотиви, нищо че вече правят и собствени влакове стрели.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РАБОТАТА ПО МОСТА СЕ БАВИ, ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ НА ИСПАНЦИТЕ ИМ ПЛАЩАТ ПРЕКОМЕРНО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ТЕ НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА ПРИКЛЮЧВАТ РАБОТАТА СИ .НОВАТА ЖП ГАРА Е ГОТОВА ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, А ПЛОЧКИТЕ ОКОЛО НЕЯ ГИ ПОСТАВЯТ ВЕЧЕ 9 МЕСЕЦА И ОЩЕ НЕ СА ГИ ДОВЪРШИЛИ, А ТОВА СА НЯКАКВИ СИ 400 КВ.М.НАДЛЕЗИТЕ И И ОКОЛОВРЪСТНИЯ ПЪТ СА ГОТОВИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, НО 9 МЕСЕЦА ВСЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА ГИ АСФАЛТИРАТ.А, В ВАЛЕНСИЯ ЗА ЕДНА НОЩ АСФАЛТИРАХА ЦЯЛ БУЛЕВАРД С 6 ПЛАТНА И 2 ТУНЕЛА ПРЕД ОЧИТЕ МИ .КОЯ Е ПРИЧИНАТА???
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато построят този мост Сърбия ще бъде в ЕС и пътуването по това направление рязко ще намалее.
14
0
 
2
 
! Отговори
до7 преди 12 години
бих казал,че май има много прецакани ако са си купили имотче за милиони!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kitai v moreto postroi 44 kilometra za 4 godini.a tiq sme6ki go stroqt toq most 20g.
12
1
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
в Китай има комунистическа партия, но няма комунизъм, а команден капитализъм. Ако не си роднина на някой от топ партийците 100% ще предпочетеш да живееш тука отколкото там ...
11
1
 
28
 
! Отговори
До преди 12 години
форумци от Видин : вървете и снимайте днес състоянието на строежа на моста ; пуснете снимките в нета и дайте линк къде да ги видим !!! Предварително благодаря! Журналистите ги е хванал мързел , ходят само след ББ .... за жалост !
10
0
 
18
 
! Отговори
до 5 електората преди 12 години
Българи няма да има, но пък по моста *** от двете страни на реката ще могат да си ходят на гости
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мостът.. много хубаво ! !! Ама как ще се стига до него при тези калпави пътища и едва кретащ ж.п. транспорт..... Всичко ще буреняса.... Колкото до датата на "рязане на лентата"... няма да е при това правителство.....
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много показателно за та.нар ни журналисти е че от февруари 2010 до сега те не са намерили време да снимат какво е състоянието на Дунав мост 2. За сметка на това се скъсаха да ходят подир режещия ленти и да му снимат глупостите
7
1
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ще потръгне само за онези, които си купят апетитни имотчета около моста и ги превърнат в хотели и бензиностанции. Тия неща се знаят от край време.
6
1
 
24
 
! Отговори
Видинчанин преди 12 години
За този мост се говори още от 80-те. На 20 години съм и от както се помня го "строят". Изредиха се всякакви кметове и всички прибраха в джобовете огромни пари от проекта. Строежът на няколко пъти беше забавян умишлено, за да може да се хвърли повече пепел в очите на хората. В момента по него "работят" съвместно испанци и българи, като испанците получават заплатата на българите умножена по 10.
5
2
 
38
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ДОКАТО СТАНЕ МОСТА ,НЯМА ДА ИМА ВЕЧЕ БЪЛГАРИ В СТРАНАТА. ВСИЧКО ЩЕ СЕ Е ИЗНЕСЛО !!!!!
4
10
 
22
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
В Китай има силна Комунистическа Партия...а тук само крадливи демократи....
3
5
 
44
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
В Китай най-дългия мост в света го направиха за 3 месеца!!Тука....ох не ми се говори!!
2
0
 
34
 
! Отговори
Георги преди 12 години
До колкото успях да видя последния път като ходих там, изграден е гръбнака на моста, без платна и всякакво друго оборудване по него. Мисля, че срока е удължен с още 2 години. Хубавото е, че заради моста изграждат изцяло околовръстното на града с надлези и детелини. Въпреки всичко хората в града вече се съмняват, че нещата ще потръгнат след като пуснат моста...