Blizoo ще плати 30 бона глоба за заблуждаваща реклама

КЗК санкционира оператора. Глобата трябвало да е превантивна
Обновена: 24 окт 2011 14:14 | 24 окт 2011 14:14,
42
Blizoo ще плати 30 бона глоба за заблуждаваща реклама
Снимка: Reuters

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи 30 379 лв. глоба на "Близу енд Броудбен" ЕАД заради заблуждаваща реклама.

Повод за производството е сигнал на потребител срещу оператора във връзка с предлагания "Пълен пакет", включващ цифрова телевизия с над 150 програми, интернет и фиксирани телефонни услуги.

Според КЗК от Blizoo действително са заблудили потребителите си, тъй като реално операторът е предлагал доста по-малък брой телевизионни програми.

При определяне на санкцията КЗК е взела предвид степента и периода на нарушението, както и ограничения мащаб на рекламната кампания, се посочва в съобщението.

„Комисията се е ръководила и от разбирането си, че санкцията трябва да има превантивен характер срещу бъдещи недобросъвестни действия“, допълват от КЗК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Ужилен преди 12 години
НЕТ 1 май дават безплатни месеци, и отделно са си свалили цените - провери им в сайта! А близу - не съм си патил така от частна фирма до сега, за държавните е ясно!
42
0
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
Близу са ясни - как има още хора дето им се връзват..? А НЕТ 1 месеци дето не плащаш ли дават или цените наполовина са свалили?
41
0
 
0
 
! Отговори
Чавдар преди 12 години
На Близу финансова проверка трябва да им направят - не им е читава работата.. А НЕТ 1 - те са с безплатните месеци - читави са, не лъжат хората.. Наскоро видях, че са си свалили цените наполовина!
40
0
 
0
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Наистина Близу се държат сякаш сме им длъжни до живот! Е, заради това- към други доставчици. Поне кънкуренция сега има. Гледам реклами сега из София - тв и нет с договор, като 3 месеца не плащаш - бонус хората ти дават и можеш, когато поискаш да си ги вземеш тези месеци. когато си на зор не плащаш. Май по-долу хвалените НЕТ 1 бяха, ама не съм сигурен. ккато и да е - има вече избор!
39
0
 
0
 
! Отговори
Атанас преди 12 години
Именно, защото ги хвалеха НЕТ 1 аз се възползвах от безплатен рутер и цифров приемник, че моят телевизор не е последно поколение, но си го бива, за 35 лв с бърз нет и 90 цифрови и 7 HD програми. До момента наистина ги бива като обслужване и качество на нета - не може да се сравнява с Близу! Много други има, които са в пъти по добри доставчици от Близу!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Май за София това са доказаните 2 доставчика - НЕТ 1 и Мегалан, които имат сносна оптична мрежа. Напоследък НЕТ 1 имат яки оферти и промоции, които си заслужават вниманието..
37
0
 
0
 
! Отговори
балък преди 12 години
Поредната лапачка от джобовете на нас - балъците, за което получаваме само ядове. Тези НЕТ 1 доказани ли са или.. М-тел, какво за тях?
36
0
 
0
 
! Отговори
Зор преди 12 години
Близу са ясни - инвестирали в реклама и никъде другаде - само лапачка е там! Иначе НЕТ 1 и отрочето на М-тел се спрягат като читави в Софето.
35
0
 
0
 
! Отговори
Ванеса преди 12 години
А бе да ви кажа всеки друг доставчик, ава не Близу! Виваком също се дънят много по отношение на обслужването! От тях се напатих с една флашка - мобилен нет. Иначе и Булсат стават - само апартамента да има добро изложение, Мегалан също, НЕТ 1 и те са добри - имат много сносни оферти на делавера. Така че човек само да поразпита и избере, ама да пита, не реклами да гледа!
34
0
 
0
 
! Отговори
Яна преди 12 години
Близу са наглеци! Скъсаха ни нервите! Марш! Всеки би бил по-добър. поне в Х. Димитър има богат избор - само ще поразпитаме кой е най-читав, че не ни се разправя вече с глупости! Булсат са удачни, но по-скоро за вилата, Виваком се напатихме с телефонията им и не искам да рискуваме, НЬЕТ 1 ги гледаме от скоро, че са тук, но ще разпитаме за тях
33
0
 
0
 
! Отговори
Мирела преди 12 години
Има ги в Банишора- ние им станахме от първите клиенти преди 2 седмици! Ние сме до ОМВ - бензиностанцията. Не знам дали за това, че се абонирах след Близу, ама няма грам база за сравниние - от обслужване, през скорсти на нета и качество на тв-то!
32
0
 
0
 
! Отговори
Варава преди 12 години
И аз бягам от Близу! ТЕзи НЕТ 1 има ли ги в Банишора?
31
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Малка им е глобата на Близу!!! Ако се разминат само с толкова, язък! Напатих им се, но след дни изчезвам от тези. В Х. Димитър много ги промотират НЕТ 1 от скоро - едни от наистина добрите били. Добри оферти обаждат. Май натам ще се насоча. Всеки друг но не и Близу!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-накрая да ги глобят! Договорът ние ми е изтекъл, но се пръждосвам - нищо няма да им плащам. надявам се следващите да са поне нормални бизнесмени, а не лъжци. За кв. Стрелбище някой знае ли кои са добри доставчици на нет и тв? Тези НЕТ 1 бива ли ги? Препоръчаха ми също Булсат, ама сме партер и сигналът ще е лош, с тези чинии.. Интернета е важно да е бърз
29
0
 
0
 
! Отговори
Валери преди 12 години
Ако искате с часове да държите слушалката, чакайки някой да ви вдигне и обслужи човешки - станете абонат на Виваком! Ако пък искате да ви уволнят, докато чакате аварийна група да дойде и да ви оправи проблема с Тв в къщи - станете абонат на Близу! И от двата избягахме с писъци!!! За успокоение - има читави доставчици, просто се разтърсете! Наскоро взехме супер оферта от НЕТ 1 с безплатен телевизор - няма сравнение! Има и други свестни в София!
28
0
 
5
 
! Отговори
Joro преди 12 години
I samo da kaja na vsichkite deto sa mnogo aktivni po fb i forumite, *** ot Mtel, Viv i Globul ( osobeno Mtel) ni lujat cql jivot, podpisvat se jestoki dogovori, idvat jestoki nechoveshki smetki....TQH KOI SHTE GI GLOBI, olio da gi popali vsichkite
27
0
 
1
 
! Отговори
Joro преди 12 години
Az puk sym mnogo dovolen :) sled kato moita firma NET IS SAT, gi kupiha ot bulsa...i im ebaha maikata
26
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
само те ли ни заблуждават.не.а другите кой ще глоби
25
1
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Да ужасни са тези. Офисът им се намира в Института по математика при БАН.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тия бая време им ядох *** / без извинение/ ,след това едвам се отървах от тях. След градиозни скандали бях готов да ги дам на съд. Оказа се ,че тази фирма има регистрация в Студентски град ,но всъщност не им бил там офиса. Тогава ги попитах къде им е офиса ,а те ми отговориха ,че не било важно.Мисля ,че тези от Близу трябва да ги подхване и Комисията за защита на потребителя и най накрая тази фирма да бъде заличена.