Глоба до 5 000 за мъж, подал фалшив сигнал на 112

Мъж от Кюстендил звъннал на телефона, поискал помощ за закъсала кола
Обновена: 15 фев 2012 19:44 | 15 фев 2012 19:44, Красимир Ангелов
34
Глоба до 5 000 за мъж, подал фалшив сигнал на 112
Снимка: Архив Булфото

Глоба от 2000 до 5000 лева може да бъде наложена на мъж от Кюстендил, който е подал фалшив сигнал на телефон 112, съобщиха от полицията.

Кюстендилецът е звъннал на спешния телефон и е заявил, че на ул. "Гладстон" в града е затънал в снежна преспа с лекия си автомобил Ланчия и има нужда от помощ.

На мястото е бил изпратен екип на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението", но авторът на сигнала не е бил там, а автомобилът му - оставен паркиран така, че да пречи на движението.

Проведен е разговор по мобилния телефон с автора на сигнала. Той е наругал дошлите да му окажат помощ служители и отказал съдействие, допълниха от полицията.

Срещу мъжът ще бъдат приложени административно-наказателните разпоредби на Закона за
националната система за спешни повиквания, който предвижда глоба за лица, подали неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ чрез единния европейски номер "112", уточняват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
112 преди 12 години
И защо да го съдят човека? След последния голям валеж в СФ нямаше как да излезем от квартала - звъним в 112 и обесняват, че само ако бедстваме?!?! Ами не е ли бедствие да не можеш да си излезеш от квартала? Та предполагам че и този се обадил защото му е писнало да не е почистена улицата!
27
2
 
6
 
! Отговори
лимонад преди 12 години
112 не е направен както трябва. на 112 трябва да могат да намерят начин как да ти помогнат ако ще и да ти трябва тоалетна хартия за ***. Обаче съм на мнение че трябва да разграничават услугите и някои от тях - които не са животоспасяващи да има някаква тарифа и да се заплащат. аз съм се обаждал в 2ч посред нощ за да питам просто за лекар, поне да дадат съвет нещо. Отговора беше - аз само приемам заявки - такива услуги не извършваме - ако искате да ви пратя бърза помощ.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мира39 ти си изключително мъдра.
25
2
 
3
 
! Отговори
meto преди 12 години
alo pojarnata li e da vi e.. maikata? ne gospodine tel 112 i na vas da vi e.. maikata sigurno dosta e po4akal zavaliyata
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да се коментира случая, защото просто е сервиран, както е подаден - без допълнително да се позаинтересуват конкретно. Само един факт - подавал съм сигнал към 112 веднъж и пожарната пристигна за точно 4 минути. Това означава ли, че трябва да пренебрегна многобройните оплаквания за закъснения - не. Журналистите трябва преди да пуснат каквато и да е информация доста внимателно да разгледат случая и мненията на ДВЕТЕ страни, а не да пускат жълти новини.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпо изказване.... Са че 112 не е бюро справки е вярно, ама чак пък такива пожелания... Тва говори за простотия и злоба
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е колата като му е затънала как да я премести - и това е порнография - ще го глобяват - както може да се предположи след 3 часа чакане и аз ще ги майносам, и още малко гражданска защита да бяха пратили - той да не е в балкана - в града е бре...
21
2
 
11
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Тия от 112 гръм да ги удари!Няма една институция в Бг да работи нормалноабе с две приказки сме удавници.
20
1
 
4
 
! Отговори
todor jivkov преди 12 години
i taka natatak ...i taka natatak....made in bg..
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18, пич, по телефон не се лекува, ако толкова си преритал за съвет, имаш гугъл , ако искаш да говориш с доктор, водиш го в кабинета, та не мога да разбера кво си ревнал
18
18
 
16
 
! Отговори
Мира39 преди 12 години
Аз съм изумена как може да има такива простаци в тази лоща за живеене държава България.Слава на Бога че аз вече избягах оттук и живея в Австрия с Гошко студента,открадвайки половината имот на съпруга ми аз избягах в името на любовта.Гошко е невероятен и има много красив полов орган.
17
17
 
16
 
! Отговори
Гого от Варна преди 12 години
Синът ми си нарани крака късно вечерта. Звъннах на 150 с надеждата да говоря с лекар за съвет как да обработя раната. Обади ми се една сърдита лелка от 112. Попитах дали мога да говоря с лекар. Не ми отговори. Започна да ми задава въпроси - Кой е пострадал? Какво се е случило? Кой сте вие? откъде се обаждате? Обяснявам - не е нищо сериозно, трябва ми съвет. Скара ми се и ми заповяда да отговарям на въпросите и. Пратих я по дяволите и затворих телефона.
16
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИНтересно защо не се споменава кога е подаден сигнала и кога е престигнала колата на мястото.МОже човека наистина да е имал нужда от помощ, но след 2-3 часа чакане да му е писнало и да се е пребрал пеша.Няма да е за първи път това линейка или каквато и да е друга институция свързана с тоя телефон 112 да закъсняват най малко 2 часа при сигнал, това дори им е редовна практика.
15
2
 
7
 
! Отговори
от 2 до 8 преди 12 години
Може да съм глупав, но няма да рискувам глоба от 5000. Сори.
14
6
 
9
 
! Отговори
Търговец преди 12 години
Такива трябва да ги приспиват и да им разпродават органите. Или да ги затварят доживот да бачкат в рудниците.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
lalal
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"автора" сигурно е от атака
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...но авторът на сигнала не е бил там, а автомобилът му - оставен паркиран така, че да пречи на движението. ********************"автора" ще да е много авторитетен.
10
0
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
А я си представи, че ти си паднал?
9
15
 
27
 
! Отговори
До 8: преди 12 години
А я си представи, че видиш припаднал на улицата, обаждаш се, обаче междувременно човекът се съвзема, решава да не чака никакви лекари и си тръгва? Нали се сещаш, че пак ще го отнесеш? И има още хиляди възможни сценарии, в които може да се случи.А после защо хората били бездушни, не помагали на никого и не се интересували от нищо. Ами защото ги е СТРАХ. Такава е системата. Може да имаш най-добри намерения, обаче това не означава, че няма да го отнесеш.