Хирург получи година условно за смърт на пациент

31-годишният лекар пожален заради младостта му
12 мар 2012 20:58,
88
Хирург получи година условно за смърт на пациент

Русенският окръжен съд даде условна присъда от една година с три години изпитателен срок на хирург заради смърт на пациент.

Заседанието по делото започна тази сутрин и продължи до 17 часа, когато съдията заяви, че час по-късно ще обяви решението, съобщи БТА.

Според обвинението 31-годишният хирург К.Г. не оказал адекватна помощ на 46-годишния В.Г. от русенското село Юделник и причинил смъртта му поради немарливо изпълнение на професията си.

Инцидентът станал на 1 срещу 2 септември 2010 година. В.Г. бил закаран в спешното отделение на русенската болница с линейка, тъй като фелдшерът установил, че състоянието му е спешно заради острите коремни болки, температура и разстройство, придружено с изхождане на кръв.

В спешното отделение хирургът К.Г. го прегледал и заявил, че няма спешна нужда да го оставят за наблюдение. Не назначил и допълнителни изследвания.

Към 9,20 часа на 2 септември мъжът припаднал в тоалетната на русенско кафене, изпаднал в кома, а по-късно починал.

Според аутопсията причината за смъртта е кървяща язва на дванадeсетопръстника.

Съдът прецени да не лишава 31-годишния хирург от правото му да упражнява професията заради младостта му. Мярката за неотклонение "Подписка" остава.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
6
 
! Отговори
еейй преди 12 години
полицай и доктор да си на това време!!! винаги си оправдан,винаги правиш пари... хипократова клетва а? тоя ако има поне малко съвест и човещина сам ще престане да спре да практикува...
64
5
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
докога на това да убиеш човек ще се нарича грешка ? напишете му името на господина, да го знаем
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О,ти си се загрижил за мен. Както беше казал Гърбов в едно представление навремето, "Нека вместо мен да отговорят моите кадети....
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Maрк, толкова си ***, че нищо не си разбрал от поста ми. Никъде не съм оправдавал грешката на лекаря, грешката е сериозна и трябва да бъде наказана. Но не се изказвай за неща, които не си виждал, просто ставаш смешен. А това, че имаш толкова плюсчета, показва, че другарчетата ти по форум са същите *** като теб.
61
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
докторе, не слагай минуси, а върви да си доучиш
60
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
да го дадат на мешерето, да видим кой кум, кой сват ...после фелдшерите били неграмотни, а лекарите - велики
59
7
 
4
 
! Отговори
цеко преди 12 години
В кауша ефективно е трябвало да бъде ! Да му дойде акълът за друг път !
58
2
 
9
 
! Отговори
ф преди 12 години
А пациентът заради старостта си на 46 ли не е пожален?
57
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ако бяха споменали че пациента е *** със сигурност щях да приветствам решението на съда
56
4
 
12
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Ето поради това,този нечовек наречен лекар,следващия път пак ще е небрежен към човешкия живот и смърт......Няма по-хуманен от Българския съд,дано и тях да ги лекуват такива "лекари",та белким се отървем по-бързо......
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роднините да обжалват!
54
3
 
22
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Съдът преценил заради младостта му... Няма по -голяма тъпотия от това! Някой който още млад не иска да работи и на практика нехайството му убива -НЕ трябва да работи това! Точно защото е млад и има време да научи друга професия! А загубените години учене нека ги плати на държавата! Само така ще се научат ,че държат в ръцете си човешки живот и отговарят за това! Като започне работа като шофьор и да учи нова професия ще му дойде акъла и ще бъде за назидание на всички като него...
53
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАТО Е МЛАД И НЕОПИТЕН ДА РАБОТИ КАТО САНИТАР ДОКАТО ПРИДОБИЕ ОПИТ! КАКВО Е ТОВА ОПРАВДАНИЕ? СЛЕД КАТО Е СЛОЖИЛ ДОКТОРСКАТА ТАБЕЛКА НА ВРАТАТА СИ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ОПИТЕН! И ДОКОГА ДА ГО ЧАКАМЕ ДА СТАНЕ ОПИТЕН? ДОКАТО СТАНЕ НА 60 ЛИ?
52
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фелдшерът преценил,че състоянието е спешно, ама великият доктор откъде накъде ще се вслушва в мнението на някакъв си фелдшер.За мен този доктор е уникално съчетание от високо самочувствие, некомпетентност и безотговорност. Моите уважения към лекарите по призвание, но точно този не трябва да практикува повече.
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СИ НЕЩАСТНАТА РАБОТА! ИСКАМ ТРИТЕ ИМАНА НА СЪДИЯТА ИЗДАЛ ПОДОБНА "СМЕШНА" ПРИСЪДА И ТРИТЕ ИМЕНА НА ТОВА ПИШМАН "ЛЕКАРЧЕ". КАКВО КАТО Е БИЛ МЛАД, ТОЙ Е ВСЕ ПАК Е СЪПРИЧАСТЕН КЪМ ОТНЕМАНЕ НА ЖИВОТ!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оп оп ... Още една условна присъда .. единия разпространява хероин на болните - условно.другия убил човек, заради некомпетентността си - условно...Че аз ако не си свърша работата както трябва дали ще ми каже, че защото съм млад ще ми се размине този път... едва ли
49
2
 
11
 
! Отговори
Житан преди 12 години
За един човешки живот - година условно.Ами да изчакат да умори още някой и тогава да му сложат и подписка към условната присъда!
48
2
 
2
 
! Отговори
Алтернативна присъда преди 12 години
Сега остава атернативна присъда - осмъртяване на лекаря, за да не навлече други неприятности на следващите пациенти. Иначе оправия няма.
47
1
 
4
 
! Отговори
баш майстора преди 12 години
На теория няма разлика между теория и практика. Но на практика има.
46
2
 
12
 
! Отговори
Русенски истории преди 12 години
Русенци добре се представят: скандалният ген.Пенгезов е русенец, шефът на ЛС наглият и хилещ се като п..... д-р Райчинов също е русенец, сега пък русенски мърляв хлапак уморил човек. И съдия от русенския окр. съд практически оправдал докторчето - да мори други пациенти! Аман от мокри власи!