Охраната на инкасовия автомобил не е замесена в грабежа

Двамата охранители са освободени още вчера
13 апр 2012 14:32,
41
Охраната на инкасовия автомобил не е замесена в грабежа
Катастрофиралият инкасов автомобил. Снимка: БТА

Двамата охранители на ограбения в сряда край севлиевското село Петко Славейково инкасов автомобил не са съпричастни към извършения въоръжен грабеж. Това е установила полицията след близо 20-часови разговори с мъжете, преживели въоръженото нападение, съобщи Десислава Маджарова от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Габрово, цитирана от БТА.

Охранителите са останали на местата си, въпреки че въоръжените нападатели са имали нужда от съдействието им, за да извършат обира по-бързо. Това е причината похитителите да вземат малка част от парите в бронирания автомобил.

Мъжете са освободени от полицията вчера.

Сумата, транспортирана в инкасовия автомобил, няма да бъде уточнена, информира Маджарова. По думите й банките, които в сряда са предали оборотните си средства в инкасовия автомобил, отказали да съобщят сумите заради конфиденциалността на договорите им с клиентите.

Най-вероятно няма да бъде изяснена и собствеността на колата, с която нападателите са пътували и са предизвикали умишлена катастрофа, блъскайки се в инкасовия автомобил. След обира те са я опожарили и пораженията по нея затрудняват следствените действия.

Още по темата
В районното полицейско управление в Севлиево е започнало досъдебно производство по член 199 от Наказателния кодекс, който третира извършване на въоръжен грабеж в особено големи размери. Случаят се наблюдава от Окръжната прокуратура в Габрово.

Припомняме, че около 19,45 часа на 11 април в полицията бе съобщено за въоръжено нападение над инкасов брониран автомобил, транспортиращ голяма сума оборотни пари на банки от Габрово, Севлиево и Велико Търново. Обирът е станал в гористата и трудна за придвижване с автомобил местност "Огледалата" между севлиевското село Петко Славейково и ловешкото село Къкрина.

Издирват се между 4 и 6 души, които са били и се предполага, че още са въоръжени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
българинчо преди 12 години
НЕГРАМОТЕН *** СИ ТИ - СМЕНИ СИ НИКА
30
1
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Всичко е направено по план ,следите са заличени , и вълкът сит и агнето цяло ! А вие пийте една студена вода и чакайте следващата подобна новина !
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО
28
1
 
6
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
като неса замесени ,защо сасеотклонили от маршрута .
27
2
 
5
 
! Отговори
от баба ванга преди 12 години
сичко е зашито със скасъни конце,крадеца вика дръщте крадеца ,жал за малоумния народ ,ще си живуркат пак наште с наште
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАРОДИЯ,за която ще платим пак всички ние...
25
1
 
23
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 12 години
Лесно мгат да се открият извършителите на обира. Първо изключваме тетка Цачева тя е била в Япония по време на обира. Второ , това не е работа на Цвъцко Цветанов и Калин Орелът мвр-тата са яко ***, а както се твърди работата е на професионалисти. Ако бяха от МВР.то, щяха да се изпозастрелят, някой да се самоубие, да са облечени като бандити за заблуда на противника, колите им без бензин, после ще изсипят парите по пътя. МВР отпада, а това са близо 100 000 невинни, заедно със семействата им 500 000 . Ако прибавим и свързаните с тях бандити поне още толкова, кръгът на заподозрените се свива. Прокурори и съдии също ги изключваме дори техни хора да са извършили обира, няма никой да ги обвини и осъди. Още повече с два милиона те ще купят целия висш съдебен съвет барабар с президента и министерския съвет! Безработни също не са те работа не могат да си намерят, камо ли обир като хората да направят. Отпадат още 2 000 000. Кръгът се затваря! Остава Уорлик и агенти на Москва. Уорлик ми се струва най-подходящ, още повече че го отзовават и ФБР-то го разследва за газови далавери. Май е гушнал бая рубли от ***! Ето как, по пътя на логиката, разкрихме крадеца!
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тръгнали с милиони по стар не ползващ се път удобен за кражба.Ха.ха ха това сигурно е случайно ха. ха .ха Всичко е ясно но не и за разследващите ха ха ха.
23
2
 
9
 
! Отговори
мангоджери преди 12 години
някой, чувал ли е за руските разработки за вкарване на човек в бездната?, с помоща на тоя експеримент, скрити престъпления не остават.
22
1
 
14
 
! Отговори
пак... преди 12 години
невярна информация за да има уловка за извършителите,но те не са чак толкова глупави....
21
2
 
24
 
! Отговори
селянина преди 12 години
Вярно е не е замесена тъй като не е имало охрана в автомобила , двама возещи се насам натам.
20
7
 
5
 
! Отговори
hagen преди 12 години
До 20Че е проста твоята кратуна си личи от правописа който си ни предоставил в постинга си.
19
4
 
37
 
! Отговори
Ами, сега ? преди 12 години
Така, такааа ... Щом като лично министър Цветанов потвърди, че шофьоа на колата и охраната не са замесени в грабежа, тогава какво остава ? Как някакви бандити са знаели, че по този селски път, вечерта ще мине кола фрашкана с пачки ? Как ?!? Кой има информация ? Кой подслушва телефоните ? Кой следи интернет ? Кой разполага с информацията в държавата ? Кой ?! Като си отговорим на този върпрос, ще разберем и кой гепи милионите !Фалшиви полицаи ? Не ! По-скоро фалшиви бандити ! :)
18
4
 
13
 
! Отговори
отказали съучастие.. преди 12 години
"Охранителите са останали на местата си, въпреки че въоръжените нападатели са имали нужда от съдействието им, за да извършат обира по-бързо." - това някаква шегичка ли е. Само това трябва да наведе следствието към следното:1. На охраняващите е била обещана сума, ако съдействат за по-бързо обиране2.Те са се уплашили, че ще ги убият, а няма да им платят3. МВР е било наясно и съгласно с плана на обира и затова не им търси лична отговорност.4. Парите по време обира вече не са били в колата.
17
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
уффф, като започнат някои да плачат, как банките ги обирали всеки ден.... как ви обират по-точно? някой насила ли ви заведе да ви даде кредит?? карахте на принципа "видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак", налапахте се с кредити, които не можете да плащате, ама банките ви грабят....не съм служител в банка и не съм богат, просто се простирам според чергата си и не търся кого да обвиня, че ми е оцапал гащите ;-)))
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за Севлиево питайте Ботьо "стара" мутра си е дори не се спомена в пресата че бе със шампиона по борба който бе наръган в Габровска кръчма
15
4
 
12
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Това означава, че за тези места телефон 112 не съществува, което логично води до извода, че там държавата ни на практика никаква я няма в грижата за опазването на живота на гражданите си. ако тези бяха истински престъпници, изцяло криминални, нямаше да оставят за жив свитетел нито един от охранителите. Маскировката им е била с истински униформени жилетки, значи си имат съучастник в самото МВР ведомство, а е вероятно и той да не е напълно неизвестен на службите. затова Цвъцко е така уклончив.
14
3
 
10
 
! Отговори
придружители преди 12 години
Aми ще ги освободят разбира се ,защо да не ги освободят като не са оказали задължителна за професията охранителна съпротива !
13
5
 
30
 
! Отговори
по надписите преди 12 години
Ако искате да заловите похитителите, ще ги познаете по полицейските униформи и бронежилетки и по надписите "полиция"!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По този път има места където GSM мите нямат обхват.