Кмет дарява част от заплатата си за 4 деца

Димо Скорчев от Дунавци хваща и кирката с общите работници
14 май 2012 10:22,
25
Кмет дарява част от заплатата си за 4 деца
Димо Скорчев. Снимка: Община Видин
Димо Скорчев е претендент за званието най-сърцат кмет на България заради многобройните му инициативи, а най-затрогващата е, че той дарява част от заплатата си за издръжката на четирима малчугани от детската градина в Дунавци.
 
Щастливците са от социално слаби семейства и всеки път са различни, информира БТА.
 
Безработицата в Дунавци, което се намира на 10 км от Видин, е над 30%. В малкото градче с постоянен адрес живеят 2400 души, но поради близостта с областния център реално живеят над 3330 човека.
 
Преобладават пенсионери, има и голяма група ромско население, а и доходите на хората са много ниски. В единствената детска градина има около 70 деца.
 
В Дунавци има едно средно училище и селскостопански техникум. То е от малкото населени места, извън общинските центрове, където работят две лекарски практики и от началото на юни още започне работа още една, уточнява кметът.
 
Скорчев, който е кмет първи мандат, често хваща лопатата и мотиката, за да помага в парка на 15-та работници, назначени по временната заетост в центъра. Пие си и кафето с тях.
 
Бившият спортист е подсигурил и безплатно пътуване до Видин. Всеки четвъртък, точно в 10 часа, от центъра на Дунавци към Видин тръгва 50-местен автобус. Рейсът превозва в двете посоки безработни, пенсионери и социално слаби напълно безплатно. Всеки си има персонална специална карта, за да не се злоупотребява.
 
Скорчев работи и по организацията на футболен мач между ветераните на „Левски Спартак“ и местния отбор тим „Дунав“, който играе в първа "А" окръжна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Васил Иванов преди 11 години
Рядко се намират такива хора.Той е като кмета на едно Врачанско село - Галиче.Ценко всеки петък дарява на бедните и нуждаещите се храна и лекарства.Но тези които крадат - бедна ви е фантазията какво ги очаква.Продължавай така Димчо.Знай,че ако хората не ти го признаят Бог ще те благослови!
21
0
 
21
 
! Отговори
hah преди 11 години
Достоен мъж,такъв човек е за ПРЕМИЕР !!!
20
0
 
18
 
! Отговори
Асен Вълчев преди 11 години
Браво Димо! Сам се убедих, че си добър кмет и се ползваш с уважението на съгражданите си.Продължавай така и хората ще стоят зад теб и ще те подкрепят.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на този юнак! Дано послужи за пример и на други!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!
17
0
 
16
 
! Отговори
познавам го! преди 11 години
Браво, Димо,пич си беше пич си остана.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че са такива хора да ни дават убеденост че не всичко е загубено!Пишете повече за тях.
15
0
 
28
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
Каквото и да пишем или мислим ,жеста е за похвала.Кметът може и да има, и въобще да не даде стотинка ,както е обикновено по места.Браво за човешкото отношение и липсата на грандоманщина в г-н Кмета !Дано има повече управници , като него.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за премиер ! жалко ,че такива нямат достъп до истинската власт , защо ли ? просто са неудобни на някои хора , пък и дори народа да направи път на такива хора ,то той ще бъде премахнат незабавно за да дойдат други марионетки и *** да продължат своето съществуване
13
0
 
13
 
! Отговори
bravo za primer преди 11 години
tozi kmet go iskame za cqla bg tova e 4oveka toi moje sam dase spravi drugi vsi4ki da mqtat ostavki
12
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво бе, пич! Ей такива като теб трябват на България! Стига показно рязане на ленти говорене на глупости.
11
0
 
64
 
! Отговори
911 преди 11 години
Простаци,завистници и *** комплексари,които и в черква им се свиди да дадат 10 ст. за свещ ,винаги ще има.Добре,че има и човеци,които помагат.Поздрави на кмета.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ!
10
0
 
55
 
! Отговори
Мина преди 11 години
Все още се намират хода с добри сърца. Браво на този кмет. Постъпката му е благородна и най-вече че се държи с хората много добре и е рамо до рамо с тях, нека всички други кметове да вземат пример от него. Желая му всичко най-хубаво и да е кмет много години.
9
1
 
7
 
! Отговори
hah преди 11 години
Алооооъъъ! Моля 1 и 3 pls отивайте в психиатрия,ама много бързуууу
8
0
 
21
 
! Отговори
до 1 и 3 преди 11 години
Заслужили сте си съдбата и живота на форумни гамени.......ТО мн.комплексиран трябва да си,даже и зад компа когато си анонимен да не можеш да кажеш нещо хубаво...
7
0
 
36
 
! Отговори
bez ime преди 11 години
Admiracii!
6
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на този кмет!И стига сте мрънкали "има странични доходи...не чака на кметската заплата..."...Те и много други кметове имат бизнес, странични доходи и са пълни с пари, но си прибират заплатата..
5
0
 
44
 
! Отговори
в преди 11 години
Мале *** клошарите брат,що така злобеете ве?Имал странични доходи,бил ли ги декрарирал и прочие.........Един кмет взема около 800 лв заплата,може от нея да дарява 200 или 300 лв........С тия пари на сираците ше може да им правят един месец манджа.......И какво трябва да направи този човек дето е кмет на едно село,за популацията на ***??Аре кажи?
4
2
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Poznava go kmeta,ot mnogo godini i tova koeto pravi vav momenta ne me iznenadva,Darza da vi pisa ce ot 6 godini ne sam vav Balgaria taka ce ne go laskaia,prosto e COVEK
3
0
 
29
 
! Отговори
ОМГ преди 11 години
1 и 3 вие сте толкова спрели ,че направо не знам какво да ви кажа О_o Супер зле ... Без коментар