Земетресение с магнитуд 2.5 по Рихтер е усетено в Пернишко

Проф. Милошев: Множество микротрусове са регистрирани днес
Обновена: 29 май 2012 21:04 | 29 май 2012 20:29, Елка Василева
63
Земетресение с магнитуд 2.5 по Рихтер е усетено в Пернишко
Снимка: архив, Reuters

Земетресение с магнитуд 2.5 по скалата на Рихтер е регистрирано преди минути.

Това съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките.

Трусът е усетен в Пернишко.

Множество микротрусове са регистрирани днес. Това съобщи проф. Николай Милошев, директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките, цитиран от агенция “Фокус”. Според него множеството трусове не са усетени от никого.

„Регистрирани са множество микротрусове, които никой не е усетил, това не е нищо изненадващо. Така или иначе от самото начало вървеше така.

Що се отнася до трусовете в Италия - разпространението на сеизмичната вълна не е с такава скорост. Не бива да търсим такава връзка, струва ми се, че категорично можем да кажем, че няма. Категорично нека пак да си послужим с примера – ако можеха да се прогнозират земетресенията, сигурно нямаше да се случи трагедията в Япония миналата година”, каза още проф. Николай Милошев.

Той заяви отново, че е невъзможно да се прогнозират следващи трусове, както и техният магнитуд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: земетресениеПернишко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато се чувстваш в безизходица,животът става твърде сложен.Затова живейте простичко и мислете възвишено.Не позволявайте да ви бомбандират с ужасяващи новини.Животът-едно вълнуващо пътуване.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da vi chete chovek i da se divi na glupostite vi...sasht bili vinovni hahaha ebati glamovete ste
45
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
че тя оная екстрасенска ви го каза, ще има трусове до към 5 юни. ама вие нали щяхте да я съдите, че ви плашела. е, ами ако не ви плаши, а предупреждава ? не знам някой да може да усети микротрус, или не е бил микро, или вие всички сте станали екстрасенси..
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом се съмне и тука почват да пишат некви харпий!!!!!
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова много се радвате, че са умряли 15 човека в Италия, а сега ви е страх, че може случайно и вие да пострадате. XD
42
8
 
20
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Хаааахахаха! САЩ удариха с най-модерното си и страховито оръжие HARP стратегическа инфраструктура на най-опасния си враг - България! Бяха поразени със земетресение от 5.7 степен стратегическите съоръжения в района на секретните населени места Дивотино, Рударци и Драгичево. Поразяващата сила на супероръжието нанесе съкрушителен удар по стратегическия за българската икономика индустриален център Перник, особено квартал Металург.Врагът е деморализиран и готов да подкрепи резолюцията за Сирия в ООН
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
emsc-csem.org/Earthquake/MagnitudeML 3.7 (ML e Richter)RegionBULGARIADate time2012-05-29 07:23:32.0 UTCLocation42.59 N ; 23.01 EDepth2 kmDistances27 km SW Sofia (pop 1,152,556 ; local time 10:23:32.9 2012-05-29)3 km SW Pernik (pop 82,467 ; local time 10:23:32.9 2012-05-29)
40
2
 
10
 
! Отговори
знаех си преди 11 години
Станишев е виновен с тройната коалиция и хидроинджинера.Строителството на големи водохранилища нарушава геостатичното равновесие на скалите в земната *** чрез допълнителното им натоварване с огромна водна маса
39
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дреме ми за сащ! Сащ е пред смъртна легло. Света ги разбра що за кирлива държава е.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално, сега ще нападат Иран и Сирия и пак никой няма да им се противи. Ами масоните са си убийци по рождение, то е ясно , кой разбъркава целият свят , било Хаарп, било Войни, било финансови кризи , Птичи грип....списъка е дълъг
37
6
 
16
 
! Отговори
Стефи преди 11 години
В село Рударци до Перник, хората говорят(казаха го и по новините), че са видели светлина като светкавица, преди земетресението, но никоя от медиите не споменава, че ХААРП може да е причината и знаете ли защо, защото Страха от САЩ е сковал цялото човечеството.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tuk ima nekav uporit *** koito slaga minusi na vsi4ki razumni komentari ,kato naprimer 38 39...
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Razlichni skali:4.5 mb - body-wave magnitude scale (US sites)3.8 ML - Richter scale (BAN)
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не съм бил привърженик на конспиративните теории,но тези дни попрочетох нещо за проекта "HAARP", та леко се позамислих над някои неща. Това сияние-има доста снимки и клипове в интернет когато "HAARP" действа.Нещо май приликата е доста голяма !!! И друго-имало е доста оплаквания в САЩ от фермери занимаващи се с рибовъдство в близост до антени на "HAARP",че просто от електромагнитните вълни рибата се побъркава.Тука се чу от пазачите на яз.Студена,че час преди земетръса рибата просто е пощуряла,постоянно е скачала над-водата. За същото чух и от рибари на Слаковци. Не налагам мнение на никого. Факт е обаче,че "HAARP"съществува и се употребява и за други цели.Руснаци и китайци също работят над въпроса , но просто американците са най-напред. Просто това са оръжията на бъдещето. За съжаление !!!
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Науката е извращение, когато нейната върховна цел не е в услуга на човечеството" - /Никола Тесла/Дупки в небето Хаарп и усъвършенстваната технология на Тесла ключови думи: chemtrails, HAARP, weather modification..
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В определен момент САЩ ще обявят фалит. По принцип Америка сега вече просто разпространява агонията си и в други континенти и държави които са стабилни. Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, ТЕЗИ, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт. Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. Разбира се, дълговете на правителството на САЩ са надминали всякакви разумни предели и сривът на долара е въпрос на време. Печатането на долари върви с колосални темпове. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Допреди 2-3 години реалното покритие (стойност) на 1 долар беше ... 0,04 цента, според независими анализи. Днес покритието му е още по-малко. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като рано или късно, манипулациите с курса на долара, ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови събития", подобни на атаката на Световния търговски център в Ню Йорк. Те ще станат повод за отказ от "стария долар", в когото държат капиталите си всички "световни терористи и прочие злодеи" и за въвеждане на новата валута, например "амеро". Не е трудно да се предвиди, че в такава ситуация САЩ няма да признават чуждестранната доларова наличност под предлога, че е от наркотрафик, тероризъм или че е фалшива. Достатъчна е само малка паника и ще започне масивно освобождаване от държавните облигации на САЩ. Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Доста аналитици твърдят, че в съвременния свят е възможно всичко. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака с *** ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип",птичи грип Хаарп в Европа или нещо подобно. Инсцениране че Иран са взривили ядрена бомба в Израел. Защо не Трета Световна Война. Все нещо ще измислят!!! Понеже САЩ са една фалирала държава с чудовищен дълг!!!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз си лежа в колибката на село и не ме е страх елате и вие!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето кой сайт пак не се отваря: Сеизмичен информационен центърМоля ви се, за какво ни е БАН???Една информация за земетресенията през деня не могат да осигурят! Дянков, жив да си, разкарай ги!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз покрай тези по-силните трусове съм изумен от това каква УНИКАЛНА тишина настава , за около 5-6 секунди след всеки трус.Изчезва дори и фоновият шум,просто става невероятно тихо, нищо не се чува.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Харе Кришна Харе Кришна Кришна Кришна Харе ХареХаре Рама Харе Рама Рама Рама Харе Харе