54-годишен мъж почина при трудова злополука

Работникът бил премазан от паднала греда във Велинград
7 юни 2012 11:04,
13
54-годишен мъж почина при трудова злополука
Снимка: архив, Impact Press Group

54-годишен мъж почина при трудова злополука в частна фирма във Велинград.

Около 14.30 часа вчера при демонтаж на метална конструкция в двора на фирмата, намиращ се в индустриалната зона на Велинград, 53-годишен мъж извършвал товаро-разтоварни дейности с помощта на автокран "Шкода".

В разрез с изискванията за безопасност и при наличие на човек в обсега на стрелата на крана, той продължил работата си.

По невнимание работникът ударил с крана една от металните колони на конструкцията, тя паднала и от ефекта на доминото повлякла и останалите греди.

Притиснат е бил намиращият се наблизо Д.С., на 54 г., от Велинград - служител във фирмата. Мъжът е починал.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група на РУП-Велинград в присъствието на инспектор от Областната инспекция по труда в Пазарджик. По случая е образувано дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да,така е.Ние,60 годишните спахме...Спахме,тогава,през 1989.Тогава трябваше да има кръв,и да се убие главата на змията,която се нарече впоследствие демокрация...Тогава изпълзяха престъпниците,та и до сега...А кой знае още колко време!
9
3
 
2
 
! Отговори
@8 преди 11 години
"и татковците ни си поспаха. Дали от страх или от малодушие бяха толкова сънливи от 1944-та година насам"Много ясно - само в България нямаше Пражка пролет - ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ МИЗЕРИЯТА !!!
8
6
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Да вие над 50-60...40 години спахте и затова сега сме на тоя хал! Прав си, спим младите...ама и татковците ни си поспаха. Дали от страх или от малодушие бяха толкова сънливи от 1944-та година насам?
7
3
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
"Контролът" не може да огрее навсякъде като слънце. Когато народът е *** като българския, остава единствено да се даде време на еволюцията да измине своя естествен ход, както това се е случило навремето при белите народи...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това наистина си е човешка грешка.
5
6
 
5
 
! Отговори
viw преди 11 години
ето колко струва един човешки живот според ГЕРБ!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ми е за какво постоянно приемат закони, правилници.... като няма последващ контрол кое как се изпълнява. Колко са изрядните фирми? Под изрядни разбирам тези, които спазват наистина законите, не експлоатират работниците по 18 часа на ден, а им плащат за 8, които спазват задължителните почивки, които спазват официалните празници, които са осигурили безопасни условия на труд.
3
1
 
26
 
! Отговори
Застраховетел преди 11 години
84 БРУТНИ РАБОТНИ ЗАПЛАТИ за семейството на починалия, но много фирми нямат задължителните застраховки "Трудова злополука". Толкова ли струва един човешки живот? Ако има деца и безработна съпруга не се учудвайте защо младите бягат от България. Мутри, перални, корупция и трупове от 18 часов работен ден. Когато договорите са "железни" няма правила и работно време. Спиш и пак си на обекта. Баси олигофренията!
2
11
 
39
 
! Отговори
ngc преди 11 години
50 ГОДИШНИТЕ ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ ПЕНСИИ И ДА СЕ РАДВАТ НА ЖИВОТА НЕ ДА РАБОТЯТ ГАДОВЕ .МЛАДИТЕ СПИТЕ НО И ВИЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ ВЗИМАТЕ ПЕНСИЯ НА 70 ГОДИНИ .ЩЕ *** ОТ ГЛАД И ЩЕ БЪРКАТЕ В КОФИТЕ
1
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарантирано от ГЕРБ! Много контрол и всеки ден жертви!