Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава

Вътре общинарите гледат Общия устройствен план на града
Обновена: 4 юли 2012 10:13 | 4 юли 2012 10:13,
290
Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава
Чиновници и ченгета блокираха достъпа до общината. Снимка: Impact Press Group

Стотици недоволни варненци щурмуваха рано тази сутрин сградата на Общината.

Яростта им бе предизвикана от сесията на местния парламент, който обсъжда Общия устройствен план на Варна.

Според протестиращите, ако той бъде одобрен, "ще бъде разрешено мащабното строителство по крайбрежната алея и в района на Морската градина от зоокъта до Пикадили парк с цел създаването на нов мутро-богаташки жилищен квартал".

Скандиращите обаче не успяха да прекрачат прага на залата, в която са общинарите, заради въведения извънреден пропускателен режим. Услужлива чиновничка е застанала като стожер на входа и допуска вътре единствено общински служители и съветници.

Още по темата

Минути след 9.00 часа ситуацията почти излезе от контрол, след като шефът на дирекцията по обществен ред и контрол Стойчо Бакалов буквално беше пометен от тълпата, съобщи кореспондентът на Dnes.bg от морската ни столица.

Все пак в зала "Пленарна" на Общината, където тече сесията, има граждани, тъй като заседанията принципно са отворени за хората. Всички места обаче, отредени за тях, са запълнени.

Именно заради това, а и за да не се пречи на работната атмосфера, достъпът е блокиран.

В залата, където тече сесията, а и пред нея, има поне 500 души, които въпреки че са почти един върху друг, стоически търпят.

Протестите във Варна срещу застрояването на Морската градина започнаха вчера. Привечер около хиляда души обсадиха Общината и блокираха улицата пред нея, скандирайки: "Варна, събуди се" и "Морската градина - за варненци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
1
 
! Отговори
BOIKO преди 11 години
TOVA E DALE4E OT SOFIA I NE GI INTERESUVA 4E IMA VARNENZI NA PROTEST NASHITE MO4ENZA SI LAPAT MNOGOOO MNOGOOO,PARI4KI KOLKOTO POVE4E TOLKOVA PO DOBRE SE JIVEE
254
0
 
1
 
! Отговори
BOIKO преди 11 години
BRAVO AMA NEMA JERTVI.I TO TREBVA MNOGO ZA DA SE POPRAVAT NESHATA ,NAS NI E STRAH
253
0
 
3
 
! Отговори
браво преди 11 години
Откога я чакам тази ЯРОСТ...
252
0
 
9
 
! Отговори
Време е!!!!! преди 11 години
От Орлов мост през Морската градина та до ПАРЛАМЕНТА!!
251
4
 
5
 
! Отговори
БТВ преди 11 години
''Пияници и дрогирани,платени от кокаиновите крале блокират демокрацията във Варна!''
250
0
 
21
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
До варненци:Честито!!!Само така!!!Няма да им се давате!!!Така се прави!!!
249
1
 
14
 
! Отговори
stormbringer преди 11 години
Коко ,варненци не гласуваха за Киро-ментата ! За него гласуваха ГЕРБ и *** !
248
4
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
Тук всички плюят кмет Кирчо и неговите приятелчета,а гласуваха за него на изборите.Много интересно....
247
0
 
6
 
! Отговори
Men преди 11 години
Bravo na vsi4ki, koito ne si traikat i ne turpqt. Grajdanskata poziciq na vseki edin ot nas e vajna. Ako nie si mul4im 6te 4uvame edinstveno poziciqta na Boko, na Ceko, na Delqn Peevski i svinqta mu maika!!! Stiga sme mul4ali. Vuv vsqka edna situaciq za6titavaite poziciite si na 4estni grajdani. Pitaite v ob6tinite si za6to karame po 6veicarsko sirene. Pitaite kude otivat danucite ni!!! Sabudete se!!!
246
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВАЛА НА ВАРНЕНЦИ !!! САМО ТАКА !!!ЖАКИТЕ ГЕРБЕРАСИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЖЕСТОКО МАЧКАНИ И ГАЗЕНИ !!!
245
0
 
17
 
! Отговори
мизерия до 271 преди 11 години
Ние докато се натуткаме и такъв ще ни го...Незнам какво трябва да се случи, та българина да изкаже публично мнението си за каквото и да било? И колко да ги чакаме заспалите ни съграждани? Докато ги чакам да се събудят или излязат от летаргията детето ми мизерува! И преди съм спомянавала ама ме е срам , че се пазаря с детето си дали може да купим кроасан или нещо подобно...за ядене се пазарим..броим си стотинките.. щот кат вземеш заплатата и от сметки нищо не остава за ядене. Докога така??
244
0
 
17
 
! Отговори
мизерия преди 11 години
Е, ако не сте разбрали все пак си приеха новия план! Да е честито на варненци новото застраояване от ***! Да бяхте излезли целия град да ги бяхте поуплашили повече...Жалко за градината.. *** държавата сме...ужааас... 200 човека се събрали за протеста з цената на тока..срам! На доброволните не им дават да гасят пожара / вижте статията в сайта на актуално/.. Каквото си искат това правят с нас, еееейййй хораааа ама хич ли не се усещате как ни цакат всеки ден? Утре ще ни сложат гривнички на крака
243
0
 
4
 
! Отговори
kkk преди 11 години
Do 266Vuv vuprosnata godina 2/3 ot Varna e bila zemedelska zemq, tova ozna4ava li 4e trqbva pak da bude takava ili puk plutno da se zastroi?????????Horata v normalnite durjavi stroqt parkove i parkingi za razlika ot nashite druglivi blok4eta, polovinata ot tqh se mudrqt prazni!!!!
242
0
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Това, че преди 1944 година там е имало лозя, не означава, че сега, когато градът е 10 пъти по-голям, той трябва да няма паркове. Това, че прабаба ти е сяла чушки на бустана не означава, че сега ти трябва да можеш да го продадеш на руснаци за строителство! То ако беше така никой град по света нямаше да има паркове!!!Лошото е само това, че повечето варненци, чието детство мина в Морската градина вече ги няма, голяма част от тях са в чужбина, а новите просто нямат този сантиментален спомен от парка
241
3
 
9
 
! Отговори
Колко сте глупави преди 11 години
Излезна решението и варненци пак са излъгани.Остава имота на военното министерство,които пак ще се даде на *** и те пак ще си построят каквото искат.Можете да слагате колкото си искате минуси но това е голата истина,която просто не ви харесва.*** победиха отново.Не са ударили на никакъв камък *** такива.Живеете в такава заблуда.
240
15
 
2
 
! Отговори
Какво е решението преди 11 години
Дано решението да бъде,че може да се строи и в Морската градина.Ако откажат това означава,че временно се взема някакво решение и след това ще се търсят дупки в закона.Там където са били земеделски земи преди 1944 година каква морска градина бе бростаци.Даже не си знаете града и неговата история.Варненци били,горди били.Не сте варненци а сте от селата на варна.
239
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Туй даже не е на *** простотия, ами на Кирчо кмета, на общинският съвет и ГЕРБ, мам*а им ***! От колко години над Зоопарка се строи като невидели, накацаха не само вили, ми и кооперации! Подкупи, подкупи... Досрутиха брега почти... Който не земаше от архитектите си го махнаха. Сега искат да си ги узаконят мръсниците! Иначе *** са си накацали брега и алея първи и нема гонене... НО, проблемите са различни, а в случая алея първа няма нищо общо с ОУП-то за Морската... ОУП-то не трябва да минава!
238
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варненци, хванете ги за гушите, преди да са копнали! В София, вече ни запалиха планината, подобни хубавци.
237
0
 
7
 
! Отговори
за 260 преди 11 години
Това ли ти било името ПОСЕРКОВЕЦ , а тъкмо си мислех ,че си Аманчо, а то било като притежателя му по-просташко.
236
1
 
20
 
! Отговори
аз до 260 преди 11 години
я вземи си удари един шамар да се освестиш, а ? Благодарение на протестиращите МОРСКАТА ГРАДИНА НЯМА ДА СЕ ЗАСТРОИ!