Продължава гасенето на пожарите в Рила

Три пожара са избухнали край Дупница поради небрежност
23 авг 2012 10:55,
4
Продължава гасенето на пожарите в Рила
Гори борова гора при село Пастра. Снимка: Булфото

Продължават гасенето в труднодостъпната местност в Рила планина, където пожар възникна на 19 август. Днес гасят 40 души служители на пожарната, на Национален парк "Рила" и горското стопанство, съобщиха от полицията.

Пожарът е локализиран и е низов. Общо засегнатата територия от огъня се изчислява на 250 дка.

Други 50 души - пожарникари, спасители и доброволци,  доизгасяват пожара, възникнал на 20 август в землището на с. Пастра, община Рила, който в резултат на силния вятър вчера след 15.00 ч е преминал във върхов. Огънят е бил овладян привечер, съобщиха от пожарната.

Общо засегнатата площ от огъня е 250 дка, 20 дка от тях е унищожената борова растителност. През нощта бяха осигурени дежурства в района на двата пожара.

Междувременно снощи, малко преди 20.00 ч., е получен сигнал за пожар в смесена гора в землището на село Ваксево, община Невестино. Пожарът се е развил на площ от около 10-15 дка. Тази сутрин опитите за изгасяване на пожара продължава, няма опасност за къщи и хора.

Вчера екипи на пожарната от Кюстендил, Бобов дол и Дупница са гасили пет други пожара, причинени поради небрежност. Три от тях са възникнали в землището на гр. Дупница. Единият е нанесъл щети, като е обхванал площ от 60 дка сухи треви и храсти, и  изоставени лозя. Изгорели са и три бараки, няма пострадали хора.

Днес ще се извърши оглед, за да се установи засегнати ли са и други вилни имоти. РУП Дупница работи по установяване на причинителя на пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: рилаДупницапожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
! преди 11 години
Продължават гасенето в труднодостъпната местност в Рила планина, където пожар възникна на 19 август... и следващият текст...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Рила а е към 12-15 градуса ... сега ми кажете как е възникнал пожара
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На море
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма интарес към статията. Къде са юнаците, които блокираха Орлов мост? Къде са спасителите на природата в България? Къде сте доброволци?