Кошмарна вечер за семейство, изгубило се в гората край Монтана

Пожарникари и лесничеи успели да ги издирят
19 ное 2012 12:55,
56
Кошмарна вечер за семейство, изгубило се в гората край Монтана
Снимка: Архив Reuters

Истински кошмар са изживели съпруг и съпруга снощи, след като се изгубили в гората, съобщават от БТА.

Двамата се качили на семейния автомобил и потеглили към гора край Монтана, за да съберат дърва за печката. Навлезли в гората, но по някое време загубили пътя. Навън се смрачило, паднала и гъста мъгла.

Уплашени, съпрузите решили да потърсят помощ. Позвънили в полицията.

Веднага започнало претърсване на района от екипи на пожарната и лесничеи. След няколкочасово претърсване, към 23 часа, те успели да открият съпрузите. Двамата се били затворили в колата, недалеч от язовир “Чернила”. очаквайки пристигането на спасителите си.

Издирването било улеснено от това, че екипите постоянно поддържали контакт с двамата чрез мобилните им телефони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 11 години
Някои хора са свикнали да вършат нещата без да мислят много а при първия проблем да църкат за помощ.Не ще много акъл когато тръгваш за някъде с колата да вземеш някое по дебело одеало а щом са двама и две .Някой кожух или стара шофьорска шуба пък са си съвсем на мястото в колата и за постоянно.Повечко вода и туба с гориво и както се казва торбичката с хляба.Нещо съвсем елементарно.Ами ако телефоните нямаха покритие?Да отидат до гората с кола и без да са катастрофирали или да ги е хванала буря...
43
0
 
5
 
! Отговори
sgt.Hale преди 11 години
Що ли не са се обадили на горския тези 'събирачи' ???
42
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 11 години
До иссУш е криза и хората нямат пари, а само за GPS на телефоните говорят. Тва са много модерни телефони за наи бедния регион в евросъюза.
41
0
 
1
 
! Отговори
исс преди 11 години
а на обилните телефони нямат ли GPS? Може следващият път да хвърлят камъчета за да намерят пътя обратно като Хензел и Гретел.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чак пък кошмарна вечер, ще каже човек че са се загубили в някое блато .
39
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 11 години
До Жоро СлавовАбе нещо не ми се връзва.Около Монтана няма такива гори дето да се загубиш, гарантирам.После незнам в региона да има дядо да некажа и баба който да не се управя в гора, къде са се заврели тия.
38
0
 
10
 
! Отговори
Жоро Славов преди 11 години
Статията е малко писана,недописана.Затова и коментарите са повечето гневни и подигравателни Съпрузите са били на 74 и 75 год.И двамата инвалиди. Спасителните екипи са били-един пожарникарски с един лесничей, който са срещнали в гората. Уважаеми читатели! Не се узлобявайте! Това са стари хора с инвалидна пенсия.Не от хубаво са тръгнали да СЪБИРАТ, а не да секът дърва.Телефоните им сигурно са с ваучари или им ги плащат децата. За тях наистина нощта е била кошмарна. Хвала на спасителите! Браво !
37
3
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
аз за това си имам сателитна навигация, и не ме плаши нито мъгла нито тъмното.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
brali darva darvata se okazali v pove4ko i se nujdaeli ot gaska da gi spasi i izvozi darvata do u th mahalata
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимковия материал е от Ройтерс.Очевидно е имало международно медийно присъствие на инцидента.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям кошмар - имали кола, имали телефони... На баба ми фърчилото!
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E kakво му е толкова кошмарно? Тия нямат ли фарове на тая кола, нали са били на път. Полека лека щели са да се приберат.Шантава работа.
32
1
 
23
 
! Отговори
Дървоберач преди 11 години
Да, набрали са дърва - голяма работа! Етносът им е неясен, но май са ***! Въпросът е дали спасителите са проверили колата за винетка и Гражданса отговорност и дали ромите са били изрядни. и дали са имали планинска застрахова, и ако не - Евророма ли ще поеме разходите по спасителната операция?
31
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 11 години
Абе хич не е лесно да си ***.Тия ако не са някой богати стиснати *** те на, чули са че някой бере дърва и от скъперничество са си рекли е ние ли да сме по шушумиги и айде в гората.Последиците са на лице.
30
0
 
5
 
! Отговори
До "читате" преди 11 години
Каква Враца те гони , бе !
29
1
 
35
 
! Отговори
Изтървали преди 11 години
"Кошмарна вечер", а можеше да бъде и романтична, ако си бяха сложили бутилка вино и две-три консерви. Сексът лекува стреса.
28
2
 
53
 
! Отговори
читате преди 11 години
Човек може да си помисли, че Враца е в центъра на сибирската тайга.С автомобил - загубили се!!!Ами да преспят в него и сутринта да си тръгнат с "набраните дърва"А сега да платят разходите по "спасяването"
27
2
 
28
 
! Отговори
lisygera преди 11 години
Освен че са "брали" дърва безплатно са искали и да ги приберат безплатно ...
26
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само за пояснение. хората бяха 74 ,75 годишни и двамата инвалиди,участваше само един лесничеи които пожарникарите срещнали в гората по време на претърсването.
25
15
 
20
 
! Отговори
Пълни тъпанари! преди 11 години
Че са глупави, глупави са, но колко народ заради тях са мръзнали в студа и тъмнината да ги търсят по тъмниците!? Като не мислят за себе си, поне да бяха помислили за хората, които ще трябва после да ги "спасяват"! Аман от такива, които си мислят че все някой нещо им дължи, а те на никому - нищо!