Пъчат се, че строим магистрали, а не ни плащат!

Строителите на магистрала "Марица" в стачка, искат си заплатите
3 апр 2013 18:15,
267
Пъчат се, че строим магистрали, а не ни плащат!
Снимка: Impact Press Group

Работниците на "Пътни строежи", които строят участъка от магистрала "Марица" между Свиленград и Капитан Андреево, от днес са в стачка. Причината е, че не са получавали пълните си заплати от близо година и половина.

За част от 2011 и 2012 година сме получили по 60% от парите, а за другите месеци досега нещо не сме взели, обясниха работниците, които днес се събраха пред офиса на фирмата край Любимец.

Вчера са изпратили подписка до ръководството на фирмата, с която настояват да получат заплатите си.

Не можем да си плащаме сметките за ток и храната в магазините, всички сме с кредити и не можем да ги погасяваме, а в същото време политиците се пъчат, че строят магистрали, ядосват се строителите. Те са готови и да блокират движението по магистралата, ако не получат изработените си заплати.

От ръководството на фирмата обясниха, че правят разчети и максимално бързо ще се издължат на работниците си.

От Агенция "Пътна инфраструктура" пък заявиха, че нямат дължими суми към строителните фирми и насочиха протестиращите към Инспекцията по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
3
 
! Отговори
герберски черва преди 11 години
СТАНИШЕв И ТРОЙНАТА ЛАМЯ СА ВИНОВНИ КАЗА ТИКВЕНАТА *** БОЙКО БОРИСОВ! ПАРИТЕ ВИ СА У БОЙКО И ЦЕЦО ТАМ СИ ГИ ТЪРСЕТЕ!
203
0
 
1
 
! Отговори
СВНСКИ ЧЕРВА ГЕРБ преди 11 години
Веригата е такава-получавш дьржавна порьчка от ГЕРБ но после снасяш в касата на БОЙКО,помощи на МВР, помощи на ГЕРБ,помощи на министьра, и т.н. тотална кражба от ЕС. Ако не платиш те чакат мутрите- Я бомба я отвлели детето. После отеляш едни парици да платиш техниката щото е на лизинг, после за нова кола, нова жена и т.н. за работника дрьвце - да са ревали веднага а не сега.БОЙко открадна и избяга.МВР ще пази фирмаджията от озверели работници щото е платил! Гарантирано от ГЕРБ и тиквата БОЙКО!
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До имигрантИнтересно ми е ти какъв си? Емигрант или имигрант, сигурно не знаеш ама има разлика и то не малка??
201
0
 
8
 
! Отговори
гласувайте за Буда преди 11 години
Схемата е следната - поръчката се печели от фирма на Боко, тя си наема подизпълнител, който си наема още един подизпълнител, който свършва работа с 1/3 от предвидени пари и не плаща на работниците, а на края - фалира.В крайна сметка мутрата е милиардер, а матряла духа супата...
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драги работници, другите 40%, дето не сте ги получили си ги е получил Боко вутрата- милиардер.Искайте си ги от него.
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та затова повечето хора все търпят и си траят от страх да не загубят работата си и се надяват да им се изплати дължимото.Докато търпят и работиш без заплата, нещата няма да се променят. Работникът също е част от системата. При некоректен работодател той трябва да се обърне към сътветните органи. Не е ли вярно, че много хора работят по 16 часа, пишат ги на 8, а може и дори на 4 часа, осигуряват се на минималната и още какво ли не, но пък си траят. Докато си траят така ще е.
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е как защо не са сигнализирали по-рано? Ти пък все едно живееш в друга държава. че питаш глупости. Нали тук като си потърсиш правата ще те резнат бързо бързо като не си им удобен. Та затова повечето хора все търпят и си траят от страх да не загубят работата си и се надяват да им се изплати дължимото. Така е в БГ, това да не е първия случай с подобна практика. Страх ги е нали на тези пари разчитат такива работници. Такива сме си в БГ.
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Верно ли бе?Държавата също има вина, като контролиращ орган, но на 1во място вината се търси в фирмата, защото тя е тази, която отговаря за благополучието на кадрите си. Работниците защо не са сигнализирали по рано? Къде бяха? +тва фирмата сигурно се е представяла като редовно разплащаща се при проверки. Тези, които трябва да сигнализират за проблема къде са спали? Как отиваш на работа без да ти е платено за предния месец, пък и си кротуваш?
196
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 122Не, бъркаш никого не защитавам. Просто съм обективен. Тука 99% от хората наистина си мислят, че Боко им плаща на ръка на работниците, само исках да ги просветля. "От Агенция "Пътна инфраструктура" пък заявиха, че нямат дължими суми към строителните фирми и насочиха протестиращите към Инспекцията по труда."По всичко личи, че работниците още дори не са се обърнали към Инспекцията по труда. Държавата какво им е виновна, че те чак сега си търсят правата след 2 год. работа?
195
0
 
7
 
! Отговори
122 преди 11 години
До Анонимен 221Ти се запени да защитаваш държавата в лицето на правителството.А къде е държавата, в лицето на една от хилядите държавни службички,които да контролират парите на големите босове и защитават правата на работещите.Къде е отговолността на министъра,работодател на тези комисийки,които само заплатки и бонуси чакат за "добре" свършена работа????
194
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаха на работниците Герб ли им плаща или фирмите, които изпълняват проектите. Ама тука сте много прости хора май и се юрнахте всички да плюете по Плевнелиев и Бойко, че не си изпълняват задълженията. Еми, поинтересувайте се малко като не знаете де, а дори и без странична литература, просто ако бяхте прочели статията преди да пишете, пак щеше да ви стане ясно. Коне с капаци.
193
2
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
ГЕРБ са измислили нова мярка за дължина:Гербометър=50 см.По този начинГЕРБ са успели да построят два пъти повече магистрали от обещаното.Също така, беше взето решение/но за съжаление правителството се разпадна/ ОТКРИВАНЕТО ДА СТАВА НА ВСЕКИ 100 М ПОСТРОЕНО ТРАСЕ.По този начин,фабриката произвеждаща лентички, също преизпълни плана.
192
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
Фирмата Пътни строежи,е на Божков-Черепа.Той нали е ден от най-богатите българи.Същотака и фирмата Мостстрой в СОФИЯ.Всъщност който и да е къде е Инспекцията по труда иСоциалното министерство.Ако е някоя малка фирма досега да са я глобили 100 пъти. и тосолени глоби за да затвори,щото няма пари да плати.
191
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами чакайте още 1,5 година заплати и това е... щом почти две години сте издържали да работите без пари, значи не сте за жалене, имате си нещо скатанка - бачкайте там и тва е... народ - ***... като се има предвид що за стока - даже много има, и толкова не заслужава...
190
4
 
3
 
! Отговори
малее преди 11 години
До Верно ли бе?Кво значи "което и да е то" бе ***?Значи, че правителството се е разплатило на фирмите - изпълнителки, но те от своя страна не са изплатили заплатите на работниците си, тъпанарино ***!!! Други въпроси имаш ли?
189
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бях войник през 1971 год, когато започнаха строежа на магистрала Тракия!Турция за ДВЕ год построи магистралата Одрин -Истанбул.
188
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички фирми участващи в строежа на магистрали или са на Бойко, или си плащат тлъста комисионна на Бойко.
187
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От агенция Пътна инфраструктура заявяват ,че нямат дължими суми къ фирмите изпълнители на магистралатаКоето ще рече,обяснявам на запенените от ярост и самодоволство по долу коментатори,че парите на работниците ги дължат собствениците на фирмите а не Правителството ,което и да е то ......Работниците стачкуват за неполучени възнаграждения от работодателите си. Кво пък ви е Плевнята виновен тука???
186
1
 
8
 
! Отговори
офца преди 11 години
Господа строители, не е за първица. Преди 35 г. се фукаха, че строят развит социализъм, а му таковаха...маминката и посстроиха олигархически монополлизъм. После 23 г. се фукаха, че строят пазарна икономика, а и таковаха ....майката и построиха тоталитарен монополо олигархичен феодализъм с течение нон Булгериън. Е сега и на вас някой ви разплака маминките; и нашите и явно нищо не се е променило? И няма как: вълка козината /синя, червена, жълта, бяла/....си мени, но нрава не. Значи от 900 г. стоим
185
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОКО И НЕГОВИТЕ МУТРИ ОТ ГЕРБ ПРИНУЖДАВАТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ДА РАБОТЯТ ДО СМАЗВАНЕ ЗА ДА ИЗПЪЛНЯТ ПЪКЛЕНИТЕ СИ ДЕЛА КОИТО БЯХА ПЛАНИРАНИ ОТ МАСОНСКАТА *** УПРАВЛЯВАЩА БЪЛГАРИЯ.