Пуснаха под гаранция изверга, влачил куче с кола

Райчо Иванов не бил опасен и излезе от ареста срещу 2000 лв.
Обновена: 20 юни 2013 18:45 | 20 юни 2013 18:44,
78
Пуснаха под гаранция изверга, влачил куче с кола
Снимка: архив, Булфото

Пловдивският окръжен съд пусна под парична гаранция от 2000 лева  55-годишния Райчо Иванов. Мъжът е обвинен в зверското влачене на куче с колата си. Снимка с животното се появи в социалните мрежи и взриви обществеността.

Пред Съдебната палата в Пловдив се проведе пореден протест на екозащитници, които искат най-суровото наказание за подсъдимия.

„От името на организациите за защита на животните е внесена молба, с която искаме да ни регистрират като пострадало лице, защото смятаме, че тези организации са пряко отговорни в такива ситуации и би следвало кучето да бъде върнато на тях, а не на собственика”, заяви адвокат Евгени Атанасов.

Още по темата
 Магистратите прецениха, че Райчо Иванов не е опасен и взеха предвид  чистото му седебно минало, затова го пуснаха под гаранция.

В мотивите си записаха, че убийството на животно не може да се равнява с това на човек. Друг аргумент на съдията  е, че при евентуално дело ще се стигне до административно наказание. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В същото време Окръжната прокуратура постанови проверка на действията на двама полицаи от Асеновград, които не са изпълнили служебните си задължения във връзка със случая. Проверяват се и действията на дежурния прокурор в Асеновградската районна прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: гаранцияРайчо Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
do gio преди 10 години
а теб ако те приберат и никой не те потърси? Да те евтанизираме ли след седмица? Щото не мисля, че с нещо си по-добър от "***", които толкова те дрязнят!
64
1
 
4
 
! Отговори
близки преди 10 години
Само за сравнение: убийците на студента Стоян Балтов са пуснати под гаранция от 500 и 1000 лв!
63
1
 
2
 
! Отговори
Михаил Калашников преди 10 години
До ЕлтимирАбе въшкар неграмотен, или се припознаваш с някой, или си смени хапчетата. Виж за еврейската зган сме на едно мнение ;) .. и *** :))) Иии внимавай кво пишеш на непознати докато си надрусан да не ти се стъжни картинката ;)
62
1
 
7
 
! Отговори
Ванеса преди 10 години
Вчера е убил по изключително мъчителен начин ЖИВОТНО, утре ще убие ЧОВЕК! Насилниците на животни се превръщат в насилници на хора! И какво значи "убийството на животно не може да се равнява с това на човек"???? Това на първо място е ЖИВОТ, ДУША И СЪЗНАНИЕ! Кученцето е преживяло същата агония, каквато би преживяло човешко същество в подобна ситуация!!!
61
1
 
4
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Трябва да има наказание за всички,които проявяват жестокост кам живи същества.Четете история и литература-всички престъпници и убийци са започнали с жестокост към животни.Въпрос на психология.
60
2
 
4
 
! Отговори
Идея преди 10 години
Ами да го пуснат, през това време може да извърши друго пресъпление! Човшк, който е способен на такава жестокост към животно е заплаха за цялото общество, защото има болна психика! Аз имам предложение, вместо да ги вкарват в затвора да им наложат една година обществено полезен труд и парична глоба в размер на 10к.
59
1
 
4
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
Извършителите на много по-големи престъпления и разни рецидивисти са на свобода пък какво да кажем за този!? Обичам животните, осъждам постъпката му, но като гледам тъжната родна действителност този индивид незнам дори дали трябва да го коментираме...
58
5
 
5
 
! Отговори
гио преди 10 години
че не е правилна постъпката не е правилна, но на мен ми е интересно кога ще се вземат адекватни мерки за премахването на уличните помиари от улиците. Всеки ден има оплаквания за нападнати, нахапани и т.н. но само с приюти работата няма да се оправи. интересно ми е защо този проблем едва ли не се поддържа изкуствено при положение, че може да се оправи много лесно. прибират се кучетата в приюти и ако до две седмици не се осинови кучето се автанизира. Пина ми от *** на където и да се обърна.
57
6
 
7
 
! Отговори
henrieta.ni преди 10 години
Отношението към животните е показателно. Вчера е влачил куче, утре ще влачи човек. Във всякакъв смисъл, този е убиец. И законодателството ни толерира подобни издевателства......
56
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 10 години
Иван Костов е виновен-ако не беше той,кучето нямаше да изяде кокошките на човечеца.
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дай те му адресаimam da mu davam 1000 lv, nemoga da zaspq, k1v mu be6e adresa!
54
4
 
7
 
! Отговори
дай те му адреса преди 10 години
Имам да му връщам 5 лева, някой знае ли къде живее
53
4
 
5
 
! Отговори
Джинго преди 10 години
Номер 59 ,държа да се срещнем нищожество! Ще те изкормя за тия 2минути среща!
52
4
 
5
 
! Отговори
Лила преди 10 години
Нямате си дори на идея, драскачи които хейтвате тук, колко е благо да те мине куче с език отдолу!
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжеление е пълно с *** простаци *** които си въобразяват че са нещо повече от едно животно, което е много по благородно и чисто. За разлика от много гнусни говнари и ***.
50
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Много лесно може да се научите да разбирате логиката на българския съд- трябва да се научите да играете билярд с кубчета.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 54. Много си *** *** със сигурност си *** гнусен *** ,такива като теб *** България
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
такива хора СА ОПАСНИ те са потенциални убийци с чувство на малоценност и страх да се изправят срещу равностоен, затова тренират първо върху беззащитни
47
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** гадни "еко защитници" като пострада човек си мълчите като пострада някакво кирливо куче ревете. Е..си живота майна.... няма справедливост и това е. Майната им и на социалните мрежи, човек не може да пръдне с извинение.
46
18
 
16
 
! Отговори
веско преди 10 години
аз пък мисля, че природозащитниците са много злобни и лабилни хора. С какъв хъс и злоба говорите и се надъхвате срещу въпросният човек, от това лъха не по-малко нечовечност отколкото неговата постъпка.Замислете се. Направил каквото направил, вдигна се врява до небесата, сигурно е съжалил 100 пъти до сега. Спрете се вече, ще го биели, ще го линчували..***. Не го оправдавам, напротив и аз обичам животните и природата, но все пак..съдите го като че ли е убил човек.