КАТ лови джигити със 134 мобилни камери

МВР вече публикува местата им във Facebook
Обновена: 1 юли 2013 12:31 | 1 юли 2013 11:55,
21
КАТ лови джигити със 134 мобилни камери
Снимка: архив, Булфото

В момента в страната има 134 мобилни и 24 стационарни камери, които следят за скоростта на движение по пътищата, обяви комисар Антон Антонов, началник отдел "Пътна полиция".

По думите му публикуването на информацията в страницата на СДВР във Facebook за това къде те ще бъдат позиционирани, кара водачите да се съобразяват повече, което пък от своя страна води до по-малко катастрофи на пътя.

Още по темата
"Притеснявам се да не стане така, че водачът вместо да контролира превозното средства, да гледа в GPS-a, къде се намират точките. Препоръчвам вместо да се гледа къде се намират камерите на КАТ, да се спазва дистанцията и ограничението, и тогава камерите няма да имат значение", коментира Антонов пред "Фокус".

Комисарят допълни, че всеки месец ще се определят местата за разполагане на стационарните и мобилни камери и това отново ще бъде публикувано своевременно в социалните мрежи.

Антонов допълни още, че са започнали огледи на пътната мрежа, за да се премахнат някои ограничения за движението, които не кореспондират с реалностите на пътната мрежа.

"Желаем да направим след време и електронна подложка, на която гражданите да могат да отбелязват къде искат да се контролира скоростта, но това са бъдещи неща", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветвам фирмите който правят подобни джаджи да разработят стелт режим за кола с електроника която я прави невидима за радарите и камерите. Тогава няма да се гледат GPS-и с точките на камерите и ще може да се кара спокойно. И още пускането на подобна стелт-джаджа ще донесе миларди приходи само за броени месеци на дадената компания , ще им е необходимо свръхпроизводство за да задоволят пазара.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако става дума за протести - София не била България а когато става дума за карти се оказва, че това не е точно така :)Каквото и да напишат, каквито и карти да качат не карате ли внимателно няма да ви свършат работа. И някой по-долу беше писал когато става дума за безопасност правете подлези и надлези Когато няма предпоставка някой да пресече неправилно то тогава няма и да има произшествия. Махнете колите от тротоарите за да има къде да се движат и пешеходците и още и още....... Успех!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ревахме от тия където се крият зад храстите, сега ревем от камерите. Карай внимателно и спри да плачеш.
15
4
 
1
 
! Отговори
моджо преди 10 години
Коя е Facebook страницата на KAT?
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига де .обяснете в заглавието,че става въпрос за софия.Е ТЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ ДЕ
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е какво са ми публикували само за София,а за цяла България?!
12
5
 
28
 
! Отговори
Аз преди 10 години
На това му се вика 100% държавен рекет! Камерите са там, където има безсмислени ограничения! Господа бирници, наместо безсмислените пешеходни пътеки, безсмислените пешеходни светофари и легнали полицаи, ако сте загрижени за пешеходците, правите подлези и надлези и оставите шофьорите да си гледат трафика, а не 30% от вниманието за катаджии,30% за камери,35% за дупки и 5% за всичко останало!
11
2
 
9
 
! Отговори
Големия удушвач преди 10 години
Интересно-как може да определиш място на нещо мобилно/подвижно/ ?!
10
1
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Абсолютно си прав. В настройките на GPS има опция визуално предупреждение и аудио-визуално. Така, че водача сам избира каква настройка да ползва. Елементарно.
9
1
 
17
 
! Отговори
... преди 10 години
Това, че е публикувана такава информация е много добре, но има и хора, които не използват Facebook. Публикувана ли е и на други места?
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги намигам, да предупреждавам хората за шумкари. Пълно е с неадекватни ограничения из цялата страна, добре ще е да бъдат премахнатаи изцяло, а не за събота и неделя да ги увиват с черни найлони.
7
3
 
39
 
! Отговори
пффф преди 10 години
Ей като напишат "джигити" ми се повръща. Слагат камерите при безумни ограничения на перфектни пътища. След това те хващат с някаква превишена скорост и вече си "джигит" (адски гнусната дума).
6
3
 
18
 
! Отговори
НеАНОНИМЕН преди 10 години
ТОВА СЕ КАЗВА "ПРЕВЕНЦИЯ"...както и намигането с фарове ;)
5
1
 
13
 
! Отговори
ЕГАТИ преди 10 години
И коя е страницата ?!?!?! КЪДЕ Е ЛИНКА ?!?!?! информация без информация ....
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия полицай станаха още по ***, да кажат и кога ще минават през парковете, че наркоманчетата да могат да се дрогират през другото време на спокойствие.
3
1
 
6
 
! Отговори
ggigigi преди 10 години
zashto ne iz4istite parkiranite Koli ot gradinkata na sedmo4islenici koiato e to4no sreshtu MVR,koli po trotuARITE I NEPRAVILNO PRESI4AHTI PESHEHODCI!!!
2
1
 
29
 
! Отговори
гошко преди 10 години
Между другото, в днешния брой на Преса има нагледна статия за съдебните решения, отменящи глоби наложени с електронни фишове като нищожни - без дата, без подпис, без конкретно обозначение на конкретния участък. Има си и представителна извадка за броя решения срещу тези фишове. Чети и се образовай, народе. Но карай внимателно, въпреки това, не е нужно да убиваш хора на пътя само заради некадърността на управляващите те.
1
9
 
22
 
! Отговори
typan-techno преди 10 години
GPS се слуша, г-н Антонов, много рядко се гледа...