Портних изпреварва Бозов, сочат 70% от протоколите

Балотажът във Варна завърши с 26.08% активност
Обновена: 8 юли 2013 07:11 | 7 юли 2013 21:20, Веселина Йорданова
279
Портних изпреварва Бозов, сочат 70% от протоколите
Иван Портних. Снимка: БТА

При 70 на сто обработени протоколи на секционни комисии кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна печели 51,51 процента от гласовете, съобщи Кристиян Богоев от Общинската избирателна комисия, цитиран от БТА.

За Портних са гласували 26 309 души. Опонентът му Христо Бозов е получил доверието на 48,49 процента от отишлите до урните варненци или 24 770 души. Богоев уточни, че при 70 на сто обработени протоколи недействителните бюлетини са 860.

Избирателната активност на балотажа е 26,08% – гласували са общо 76 049 избиратели.

По думите на Богоев като цяло изборният ден е завършил нормално. Той допълни, че са подадени доста сигнали за нередности и полицията работи по някои от тях. Засега липсват фрапантни нарушения, които биха могли да окажат влияние върху изборния резултат.

Варненци днес показаха, че могат да отсяват манипулациите от истината и дадоха своя глас за европейското бъдеще на града ни, каза тази вечер кандитатът на ГЕРБ за кмет Иван Портних, който според неокончателните резултати печели частичния местен вот.

Портних коментира, че кампанията е преминала в компроматен тон с много внушения, но истината ще стане известна, особено след като излязат окончателните резултати от гласуването в секциите в районите с преобладаващо ромско население. Той припомни,че от предизборния му щаб днес са подадени 12 сигнала за нарушения на изборното законодателство и купуване и контролиране на гласове, но все още няма резултати по тях.

Това, което обещавам на варненци, е много работа, заяви Портних. Той уточни, че в администрацията ще има кадрови промени. По думите му смените няма да бъдат самоцелни и професионалистите ще бъдат запазени. На въпрос за отношенията му с гражданските сдружения Портних коментира, че винаги е бил отворен към тези структури и е готов да провежда диалог с тях.
 

Информацията е актуализирана към 23.50 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
0
 
! Отговори
Жана преди 10 години
Радвам се, че надделя изборът на тези, които гласуваха по съвест за Портних, а не на тези, на които БСП и ДПС им платиха да гласуват за Бозов...
160
1
 
1
 
! Отговори
Dara преди 10 години
Отново разочароващо слаба активност в изборния ден. На плаж може да си и цял ден, но вечерта пак да идеш да гласуваш, така че и това не е извинение. Единственото хубаво в цялата ситуация е, че все пак мислещите варненци, тези, които наистина искат промяна, се оказаха повече, което си личи и в избора на новия кмет.
159
0
 
1
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
TO XUBAVO IZBORI,NO KATO NE GLASUVATE POLZA NQMA.ETO PRIMER OT V4ERA VARNA SILNO PROTESTIRA6T GRAD KOGO SI IZBRAXA ZA KMET GERBADJIQ I KOLKO NAROD GLASUVA TYKMO 17PROCENTA.BYLGARINA NIKOGA NQMA DA SE OPRAVI SAM SI IZBIRA VSE SY6TITE MYCYNI I SI ZASLUJAVA SYDBATA.VARNA 4ESTITO NA NEGLASUVA6TITE GERB ***.PRODYLJAVAITE VSE DA NE GLASUVATE I SI MISLETE 4E NQKOI TRQBVA FA VI OPRAVI.4ESTITO
158
2
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
25 процента - Портних "актвиноста е моног ниска, надяваме се на ботажа да е повече"26 проценат на Балотажа, Портних печели - Портни - "АКтивността е мнвого висока. "Контрират го с въвпорс че става въпрос само за един процент, и той казв "Имах предвид, че е висока на фона на фалшификациите и манипулаците, които се извършиха".баси човека
157
3
 
5
 
! Отговори
Маги преди 10 години
Който гласувал, гласувал! Другите да не мрънкат, защото нямат право.
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже,за какво се палиха хората зимата!!!
155
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква изборна победа с 26% активност? Едно време каква активност правехме...
154
1
 
0
 
! Отговори
сваляч преди 10 години
До bai_jordan.ДА СПЯ С ЖЕНКА ТИ.
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 266.Иби си майката.Това, което пишеш е гнусна лъжа ГЪРБАВ.
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в *** секции резултата е 10 към 1 за бозов,ако не бяха купените гласове,бсп-дпс щяха да са с около 15%
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на сините,като за начало,теста им беше варна.подкрепиха бсп-дпс,резултатът е известен.у нас нищо не е като в нормалния свят ,нито бсп са червени нито сините са сини и едните и другите са менте
150
4
 
5
 
! Отговори
??? преди 10 години
Дали този циркаджия ще върне старата слава на морската ни столица? Че той още не е започнал и допусна елементарни грешки. Ако този дето си забравя лични документи и бърка при наличието на две имена в бюлетината ви управлява скъпи варненци утре ще забрави и за какво сте го избрали.
149
5
 
9
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
Цъкайте минуси колкото си искате червени отпадъци ! Фактът си е факт, БСП и ДПС пазаруват гласове обаче и това не им помогна да спечелят!!!
148
2
 
7
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
В ромска секция в район Одесос срещу резултата на Портних от 21 гласа стоят 210 в подкрепа на Бозов. Във Владиславово има съотношение 134 на 8 в полза на Бозов. Не прави изключение и Аспарухово там има ромска секция с резултат 254 на 9 в полза на Христо Бозов. В Каменар гласувалите за Портних са едва 11, а подкрепилите Бозов171.
147
7
 
4
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
Червени драскачи.Явно червените ви кухи кратуни увират трудно.Нима щеше да е гордост за Варна Червения и корумпиран Бозов, който шест години беше сол-т*ака на Кирил Йорданов и ***
146
3
 
3
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
до ХА ХА ХА Явно не си час! Бозов е 6.5 години заместник на Йорданов. А при Йорданов *** управляваше Варна и кадруваше във Варна. Така че просто влез пане за малко вчас преди да пишеш глупости
145
9
 
11
 
! Отговори
БРАВО преди 10 години
Да живеят варненските ***, .Честит ви кмет ,варненци. Който има парички, плаща и печели . Браво ГЕРБ, дано скоро ви свършат парите, та да си отдъхнем.
144
3
 
0
 
! Отговори
smurta преди 10 години
dobre shte e da pomisli predi da se maji na filiata che sme gladni
143
5
 
9
 
! Отговори
преди 10 години
И сега новият областен ще се казва Бозов :) Честито на Варна, избра си за кмет отново ***
142
2
 
13
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Какво защитаваш, алкохоличе? Разхождаш се с бира в ръка и се мислиш за Бенковски? С разходки не става, комунист с разходки не се сваля, а само с кръв!