Пакост или престъпление? Дете боядиса мечка в синьо

Лекарите от зоопарка във Варна се чудят как да почистят Свобода
Обновена: 26 юли 2013 16:54 | 26 юли 2013 11:00,
192

Снимка: Булфото

Момченце на 10 години от варненския кв. "Виница" боядиса мече от зоопарка в синьо.

С група деца на неговата възраст то решило да се позабавлява, застанало на перилата на клетката, държало в ръка флакон със синя боя за рисуване на графити и го хвърлило при животните.

Свобода видяла предмета, отишла към него и го ударила с лапа. Опаковката буквално избухнала в муцуната й, а част от флакона я ударил в едното око.

Сега животното е боядисано, с възпалено око и подута муцуна. Лекарите са й предписали антибиотици и в момента обсъждат с какво да я почистят, тъй като в случая трябва да се използва безвреден за здравето й препарат.

"Толкова е силна тази боя, че дори стените по клетката не могат да се изчистят така лесно", коментира управителката на зоопарка Иванка Стоянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Цоко преди 10 години
До vladyГероите бяха трима. Единият мечката го уби на место, другият умря от гангрена, дето мечката му скъса ръката като на муха, а третият още обикаля и вика "Има-има... Няма-няма!".А това келешче от Виница... *а селската му пръчка. До 1974 бяха село, изведнъж станаха големите граждани и вече не можеш и копче да им речеш! Аз затова съм толкова зле настроен към безконтролното разрастване на градовете.
163
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 10 години
това малко лайненце, да го хванеш и да го боядисаш целия в розова - татус
162
0
 
10
 
! Отговори
deni преди 10 години
Аз не разбрах глоба за родителите ще има ли ? Що за *** трябва да си за да дадеш на 10 годишния си *** спрей за графити?! Тоз спрей могат да му го дават у тях, не и навън ... Потресена съм от начина по който се възпитават децата в днешно време или по-точно - не намират за нужно да се възпитават. Проблема не се е породил в близките години. Тук говорим за 1-2 поколения назад зле възпитани хора.
161
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 10 години
До Жас> нали са ги направили, каква отговорност искаш. То това е важното, да се плодят, възпитанието е грижа на държавата!Писна ми от такива като теб, да си мислят, че родителите трябва да си контролират децата, да ги възпитават, да се стараят да не са ***. За какво плащат данъци!? Трябва само да ги направят, възпитанието е от тивилизията, кинуту и фръсницити. Родителите са само генетичен материал за отрочетата си, възпитанието трябва да се извършва от обществото. По възможност с лопата!
160
0
 
10
 
! Отговори
Жас преди 10 години
Наскоро чух две "майки" да си говорят и едната казва "А пък моя вчера счупи едно голямо огледало в мебелната къща, ама аз не съм длъжна да плащам. Да си пазят стоката, детето ми каква вина има?". Та в този ред на мисли...огромна част от родителите не поемат вина и не носят отговорност за децата си. Знам и този надменен поглед, сякаш са голямата работа и тяхното дете никога не в виновно, а все другите деца са виновни или някой възрастен, ако няма деца наоколо.
159
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 165Ами тя баба му е на контрапротеста и затова няма кой да го гледа, пък родителите през деня са на работа и вечер с него ходях на протест...
158
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЕлате в училище да видите тези "дечица" в какви чудовища се превръщат и как се гаврят с хората! Учителка съм в елитно училище и съм изумена от липсата на елементарно възпитание на такива "хлапета". За лошотията, която проявяват към всеки срещнат...нямам думи. Народът е казал:" Бий дупе, да не биеш дупище!"
157
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая мечка е фенка на Черно Море !!
156
0
 
31
 
! Отговори
Го преди 10 години
Една глоба от 1000 лв + покриване на лечението на мечката ще подействат отрезвително на малоумното детенце и неговите родители.
155
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 24 съм. Ако моето дете направи подобно нещо, така ще го набия, че дълго време само като чуе думата "зоопарк", ще го втриса. Чувството за добро и зло се изгражда от родителите в ранното детство. Ако детето ти не различава доброто и лошото, значи ти си се провалил като родител. Освен това не съм изобщо съгласна с онези теории, че деца могат да се възпитават само с думи. Глупости! Боя си е напълно нужен за възпитанието на децата.
154
11
 
9
 
! Отговори
usirareanidiot преди 10 години
По добре отсега да го обесят това дете, да не замърсява генетичният фонд в последствие.
153
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пакост разбира се, ала майката е за дЪрво! Яко при това. Прости и мързеливи родители - невъзпитани объркани деца
152
17
 
9
 
! Отговори
Бояджията преди 10 години
Сега що не я минат още веднъж, обаче металик?
151
1
 
22
 
! Отговори
louche преди 10 години
ПОО 3Та тя го настигна и го хвана за врата и го изтръска на масата на майка му, *** седеше и гледаше малоумно, след като и обясни за какво иде реч, съвсем спокойно тя му каза "защо така бе маме" и си му върна гранатомета!!!!! Веднага след това приятелката ми го взе, зареди го и го изпробва - тва нещо стреляше на 6-7 метра!! Строши го и му го върна. Майката никакъв интерес, нищо ... Един от многобройните случаи! Просто лапетата ви са концлагер на 90% !!!
150
0
 
22
 
! Отговори
Поо 2 преди 10 години
... Миналата година бяхме седнали с една приятелка на едно кафе в града, имаше детски рожден ден в същото време, около 7-8 годишни лайнца, 10-15 на брой, женските С ИЗПРАВЕНИ КОСИ И НА ВАФЛИ, мъжките - НАПЕРЕНИ, КАТО ЗА 15 ГОДИШНО! И едното дойде с един ГРАНАТОМЕТ (пластмасов), детска играчка, демек изглежда невинно, и застана пред приятелката ми и вика - Стой, тя седи и го гледа и в същото време лекето изстрелва ракетата (с изострен връх) от гранатомета - директно в окото, *** почна да бяга
149
0
 
29
 
! Отговори
Vegan преди 10 години
Някаква служителка на зоопарка предложи наказанието на детето да е да стои при клетката и да обяснява защо мечката е синя. Браво на БНТ, които не подминаха новината като маловажна, а й отделиха доста време и дори направиха директно включване.
148
4
 
25
 
! Отговори
Поо преди 10 години
Някой каза, че лекето щяло да изяде два-три шамара и толкова ... А дали? Аз пък мисля, че същите му нескопосани родители, щом са докарали малкия льольо до това положение на 10 години - да хвърля спрейове по живо същество, както и да има спрей за графити на тези години, че и само в зоо-то ... Ясно е, че няма да му обърнат вниамние.Ей, за това (на 21г. съм) не мога да трая малките ви дечица, защото 2/3 от тях да му хванеш главата и да му я отвинтиш, барабар с тая на "родителите" му ..
147
3
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Такива гаменчета трябва да бъдат жестоко наказвани! Сега нека глобят родителите с голяма сума, за да гладуват после всички, а те ще му посинят *** от бой!
146
4
 
3
 
! Отговори
до 150 преди 10 години
Тебе трябва те кастрират - без значение какъв пол си! Деца, ти, НЕ трябва да имаш, а ако вече имаш все някога ще им отидеш на свиждане в пандиза. Морал,ценностна система - 0, разум - 0, логика - 0, акъл - 0, българин - 10 !
145
2
 
5
 
! Отговори
Иван Костов преди 10 години
Расте Достойна смяна: Младо момче ДеСеБарче Всичко хубаво на този свят е синьо