На жесток воден режим са 14 села в Пернишко

Водата не достига не само заради засушаването, но и заради безхаберното й пилеене за поливане
8 авг 2013 09:33,
4
На жесток воден режим са 14 села в Пернишко
Вода газим, но жадни ходим. Снимка: архив, Булфото

14 села са на воден режим в област Перник.

Част от селищата са без вода по 12 часа в денонощие, в останалите чешми един ден текат, един ден са сухи, съобщи управителят на ВиК Перник Искра Златанова.

Почти бедстващо е положението в община Брезник, където безводие мъчи живеещите в Ребро, Брезнишки Извор, Конска, Бабица, Гигинци, Режанци, Велковци и Брусник. Жадуват и жителите в трънските села Вукан, Мрамор, Рани луг, Главановци, Глоговица, Бераинци.

"Водата не достига не само заради засушаването, но и заради безхаберното й пилеене за поливане на градините и заради кражбите", твърди Златанова.

И ако в пресушените села, макар и през денонощие, но вода все пак потича, то в пернишкото село Радуй, на вода се радват по час, час и половина, само в сряда и събота.

"Тръбите са стари, текат и водата се губи по тях", каза кметският наместник на Радуй Любомир Лазаров, който изрази надежда, че общината и ВиК ще отпуснат пари за подмяна на остарялата водопроводна мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
7
 
! Отговори
сельо преди 10 години
елате у софиу
3
1
 
10
 
! Отговори
А.Б. преди 10 години
В Неделково, Трънско, вода има от март до май, най-много до юни... Всеки се спасява както може, но не си е работа това, след като има изграден водопровод.
2
3
 
6
 
! Отговори
ВиК преди 10 години
Ребро, Брезнишки Извор, Конска, Бабица, Гигинци, Режанци, Велковци и Брусник.Вукан, Мрамор, Рани луг, Главановци, Глоговица, Бераинци всички жители си имат кладенци....
1
2
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Да извикат Хидроинженера да ги консултира и ще текна таз вода, та ще лисне.