Обновяват градския парк в Омуртаг

Изграждат нови алеи, осветление и детски площадки
28 авг 2013 14:45, Красимир Ангелов
1
Обновяват градския парк в Омуртаг
Кметът на Омуртаг Неждет Шабан разби бутилка шампанско и бе направена първата копка по проект за обновяване на градския парк.Снимка: БТА

Градският парк в Омуртаг ще бъде изцяло обновен по проект за "Рехабилитация на обществени зелени площи". Договорът е на стойност 1 072 929,60 лв и е по програмата за развитие на селските райони .

Община Омуртаг ще вложи собствени средства в размер на близо 110 000,00 лв.

По проекта е предвидено да бъдат изградени нови алеи, да бъде закупено и монтирано ново парково оборудване и осветление. Озеленяването ще бъде допълнено с нови дървесно-храстовидни групи, които ще внасят разнообразие в парковата композиция.

В градския парк на Омуртаг ще бъдат изградени и две детски площадки, в които ще бъдат вложени всички характерни елементи,  като пясъчници и други съоръжения за игра, които ще отговарят на европейските условия за безопасност.

За обслужване на парка и охраната му, в проекта се предвижда да бъде изградена и нова едноетажна сграда, в която ще се помещават санитарни възли, помещенията за видеонаблюдение и склад за градински инструменти и инвентар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ОмуртагГрадски парк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
добра новина. Всички градове и градчета трябва да се постегнат , за да им е приятно на хората да живеят в тях и най- важното да се отворят работни места за да не ги напускат.