Хванаха 16 кг нелегален тютюн, пакетиран за продажба

Проверката е на митнически инспектори от Русе
Обновена: 30 авг 2013 21:00 | 30 авг 2013 21:00, Камелия Цветанова
10
Хванаха 16 кг нелегален тютюн, пакетиран за продажба
Снимка: Булфото, архив

Общо 16 кг нелегално произведен и подготвен за незаконна търговия тютюн откриха инспектори от Митническото бюро в Разград към Митница "Русе" при извършените проверки в региона вчера и днес. Това съобщават от агенцията "Митници".

В дома на 39-годишен мъж от заветското село Брестовене митническите служители открили 11 кг тютюн за пушене, разпределен в 37 пакета по 300 грама. Собственикът на нелегалната акцизна стока нямал документ за произход, но заявил, че я е купил по интернет. Мъжът настоявал, че всичките 11 кг тютюн са за лична употреба. Стоката е иззета и на нарушителя е съставен акт за административно нарушение.

В същия регион, в село Медовене, тази сутрин митническите инспектори са открили 49 пакета по 100 грама тютюн за пушене. Конфискуваното количество - 4,9 кг, е било укрито в постройка, прилежаща към дома на 38-годишна жена от селото. Пред инспекторите тя заявила, че е купила стоката от непознат мъж, който минал и предложил тютюна на изгодна цена. Тя също заявила, че тютюнът е за лична консумация. Тъй като държането на акцизна стока без документи е наказуемо по закон, на нарушителката е съставен акт за административно нарушение и тютюнът е иззет, посочват от агенцията.

В съобщението се допълва, че вчера в разградското село Дянково е открит нелегален казан в момент на изваряване на ракия. Това е 44-ят за тази година нерегистриран малък обект за дестилиране на алкохол, разкрит от служители на Митница "Русе".

Само през август иззетите в момент на работа нелегални казани на територията на русенската митница са 16, допълват от агенцията "Митници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Житан преди 10 години
Оня ненормалник Дянков направи тая идиотщина с тютюна и домашната ракия,а сега си седи в щатите и се подхилква ...Но държава която е бръкнала не само в джоба, но и в няколкото удоволствия на хората просто я пиши бегала
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zigarite ,,EVA" nali sa bulgariski???Znaete li kolko stryva Edna kytiq zigari ,,Eva" na kanarskite ostrovi??1,70 zenta,a v Bulgariq struvat 4,30 lv,ako ne se luja.Napravete supostavka na standarta i zaplatite v BG!Kak sa dostignali tam na tazi zena??
8
0
 
4
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Как може да ти конфискуват 5кг тютюн!? Та ние редовно си купуваме от махалата за наша употреба.И конфискували казана на човека.Сигурно си е изварявал сливите. Правилно- за кокошка няма прошка.Дано с това стабилизираме бюджета и да не се налага да теглим заеми за актуализация. Боже мой, СРАМОТА
7
1
 
6
 
! Отговори
Пипи преди 10 години
***! И ги пишат по вестниците. И сега като върнат казана на вторични ще си изкарат надбавката на заплатата.
6
1
 
8
 
! Отговори
бик преди 10 години
Голям удар сте направили бе - БРАВО, БРАВО ЩО не хванете така и големите афери на Б.Б и прочие.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само се лигавят със хората мръсни негодници
4
0
 
16
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
С тая акция сте сложиили окончателен край на контрабандата. Междувременно сигурно са влезли 2-3 тира с цигари, ама те са си по схемата...
3
1
 
15
 
! Отговори
681 преди 10 години
Колко струват тези килограми? 20-30лева? Голям удар докато минават тирове с Бойковите амфети!
2
0
 
14
 
! Отговори
Големия удар преди 10 години
Браво на митничарите!! За един ден два големи удара!!Хазната вече е пълна! Че минали няколко тира ,малка работа!!!Хванали са няколко килограма тютюн./не кокаин/!!! Голяма работа сте!!!Браво на правителството!! То се пребори с тия нагли тютюнджии!!
1
0
 
16
 
! Отговори
super pi` преди 10 години
зашто им конфискувате на хората тютюна като е за лична употреба