Петима общински съветници от Видин напуснаха групите си

Четирима са от ГЕРБ, един е от дясната коалиция
21 окт 2013 14:49, Анисия Иванова
0
Петима общински съветници от Видин напуснаха групите си
Архив: Булфото

Петима общински съветници от Видин напуснаха групите, от които са избрани, и станаха независими. Това обяви Пламен Трифонов - председател на Общинския съвет, на днешното му редовно заседание, предаде БТА.

Четирима от станалите независими общински съветници - Светослав Славчев, Росен Живков, Тони Илиев и Вартан Папикян, бяха избрани от ГЕРБ, а петият - Павел Паунов - от коалицията "Обединение за Видин", която включва партиите СДС, ДСБ, ОДС, ЗНС и "Лидер".

В началото на месеца деветима души от ГЕРБ бяха изключени от партията във Видин. Затова и четиримата от групата на ГЕРБ в Общинския съвет, които я напускат, са посочили като мотив изключването си от партията.

Сред тях са бившият председател на Общинския съвет в предишния мандат Светослав Славчев и бившият лидер на общинската структура на ГЕРБ във Видин Росен Живков.

Петият общински съветник, който е независим - Павел Паунов, е областен координатор на "България на гражданите" във Видин. Той бе избран за общински съветник от СДС, която участва в коалиция "Обединение за Видин", но по-късно премина в "България на гражданите".

След като петимата станаха независими, ГЕРБ вече не е първа политическа сила в Общинския съвет във Видин, а с коалицията БСП и ЗС "Александър Стамболийски" имат по осем общински съветници.

Втори са "Обединение за Видин" и коалицията "Преображение за Видин", която включва НДСВ, ВМРО, "Новото време" и БНД. Те имат по пет общински съветници, РЗС има четирима и "Атака" - двама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: видинСДСГЕРБДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари