НАП Пловдив спечели над 4 млн. лева от търгове

Повечето пари са от конфискувани накити
Обновена: 10 яну 2014 14:27 | 10 яну 2014 14:27, Камелия Цветанова
0
НАП Пловдив спечели над 4 млн. лева  от търгове
Снимка: Булфото, архив

Продадените през изминалата година от НАП Пловдив конфискувани и отнети в полза на държавата активи са на стойност малко над 4 милиона лева, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Активите са продадени в общо 61 търга. Най-много приходи за бюджета – 3 860 000 лева, са от продажби на конфискувани от Агенция "Митници" златни и сребърни накити, както и автомобили, които са използвани за контрабанда или трафик.

167 500 лева са придобити от отнети в полза на държавата левове и валута. Особен интерес през миналата година предизвика продажбата на колекция от сребърни юбилейни монети, някои от които бяха на повече от век, както и група златни монети от 22 карата.

Новата година отдел "Държавни вземания" в НАП Пловдив започва със седем търга, насрочени още през януари. Повечето от тях предлагат активи на изключително ниски цени.

Продават се леки коли, мобилни телефони, инструменти, въдици, електронни везни и дори каруци.

Те са отнети или изоставени в полза на държавата с актове на съд и прокуратура.

До края на януари отново ще бъде предложена за продажба триетажна жилищна сграда в Пловдив, намираща се между стадион "Христо Ботев" и парк "Лаута", като цената й вече е 314 960 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: пловдивНАПтърговепари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари