Оскверниха паметник на Георги Димитров във Варна

Монументът осъмна със свастики и надпис "национални предатели"
18 фев 2014 16:03, Красимир Ангелов
139

Снимка: Булфото

Паметник на комунистическия лидер Георги Димитров бе надраскан със свастики, съобщи "Булфото".

Тъй наречената "лодка" на Георги Димитров и Васил Коларов във варненския квартал Аспарухово е издраскана със свастики и надпис "национални предатели".

Паметникът е един от малкото останали от социалистическото минало и е издигнат по повод мястото, от което на 29.06.1920 година са отплавали нелегално за СССР Георги Димитров, Васил Коларов и Христо Кабакчиев като делегати на 2-рия конгрес на 3-тия комунистически интернационал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
ано преди 9 години
Свалям им шапка на незнайните родолюбци!Този паметник не е архитектурен шедьовър и спокойно може да бъде взривен!
111
0
 
1
 
! Отговори
До №112 и други преди 10 години
Нещо ме изхвърлиха! Не го правете повече! Някакъв ***, който не знае къде се поставя пълен член, тире, запетая, има "моите работници", на които щедро плаща по 180 лв на месец, защото +нямали избор". Ето за това, заради такова алчни чорбаджии хората някога са се вдигали! Димитров е гордост за бългрския народ! Лайпцигският процес е един от апотеозите на борбата срещу фашизма. Това го признава цял свят. Само тук някакви жалки късчета органика леят отровата си против него! Потомци на фашаги!
110
0
 
3
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Каквото и да правим не можем да отречем историята си.Станалото е вандализъм. Не съм комунист, но не съм и за изкривената "демокрация" - на принципа : или всичко, или нищо.
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този,или тези олита-да им наврът черните спрейове отзад.И ако може някак дистанционно да задействат кнопката,та да се боядисат аспусите им яко!Проста*а друго не заслужава!
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 99Виж Булдозер - от Уикипедия, свободната енциклопедия
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ''осквертяване''?Нарисували са свастики,за да покажат приликите между хитлеризма и комунизмаИли Белене го е построил Хитлер?ЛицемериЛагерите на смъртта са срам за бг комуниститеКултът към личността е заклеймен от самите тяхПросто Хитлер е загубил войната.Ако беше обратното сега сърп и чукът щеше да е ''свастика'',заради Архипелагът ГУЛАГ/лагерите на смъртта в СССР/.Демокрация ни трябва, не култове към разни убийциОбратното на Хитле
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не е пророк в собствената си страна. Уважават си го хората по света, а нас ни бутата по кьошетата на историята.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тъпанара 4В събота не се работи от 1975г. Дотогава в събота се работеше и в останалата част на Европа. На твоите работнички им плащаш процент от магистралата или най-вероятно на тебе ти плащат.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия варненци докога ще търпят паметника на тия предатели в града си?Що не сложат и един паметник на султан Мурад да му се кланят и да му поставят цветя?
103
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунизма е най-черната страница от историята ни. Сега всички сме свободни, живота ни е по добър. Спомнете си, че преди се работеше и в събота а доходите бяха смешни. Сега само мързеливите нямат работа, а и мисля, че нямат право да искат по високо заплащане на моите работници им плащам по 180 лв на месец работят ми защото нямат избор
102
5
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 10 години
За разлика от Димитров Хитлер е обичал България и според мен е трябвало по друг начин да му поругаят паметника на тоз предател. По-добре да го бяха обесили като подпалвач на Райхстага отколкото да се върне тая гад в родината ни и да избие интелигенцията!
101
4
 
11
 
! Отговори
езичник преди 10 години
днешните хлапета приличат на афганците отпреди 1000 години. там тогава разрушили всички древни статуи на буда понеже вече били мюсулмани а не будисти. тук рушат и цапат паметници на царе хайдути и комунисти понеже вече сме демокрация и не ни трябват. ей акъли не съм комунист и незнам какво е но хайде спрете да цапате нечий труд. който неуважава миналото незаслужава бъдеще!
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добър дизайн! Чудесно.
99
5
 
8
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Много по-рано от онова време, когато германският император Карл V говореше, че по немски той беседва само със своите коне, а германските дворяни и образовани хора пишеха само по латински и се стесняваха от немската реч, във варварска" България светите братя Кирил и Методий, създадоха и разпространиха древно-българската писменост. Българският народ с всички сили и с всичкото си упорство се бореше против чуждото иго. Затова аз протестирам против нападките върху българския народ. Аз нямам основание да се срамувам, че съм българин, аз се гордея, че съм син на българската работническа класа. Цит
98
7
 
9
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Димитров: аз се отнасям сериозно към съда и не мога да оставя без възражение всичко което се каза тук . Мен ме обиждаха как ли не, това за мен е безразлично, но във връзка с мен наричаха и българския народ "див и варварски". Наричаха ме "тъмен балкански субект", "див българин" .Вярно е че българския фашизъм е див и варварски. Но Българския народ който е бил 500 години под чуждо иго,без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селячество, които се борят против фашизма, за комунизъм - такъв народ не може да бъде див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистит
97
8
 
10
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Причината за омразата към Георги Димитров е проста - След падането на България под турско робство 1396 до 1944 винаги чужденци са стояли начело на Родината. Турски султани, след това немски князе и Георги Димитров е първия българин начело на страната ни. Отделно е бил ръконодител на Коминтерна - организация на комунистите по цял свят, с една цел - предотвратяване на империалистическите войни и защита на правата на работниците. Дори в Париж има улица на Георги Димитров, но не и в София. Мислете!
96
5
 
7
 
! Отговори
Пън Де Хуй преди 10 години
До Анонимен--109 ;Слушай бе ТИКВО комунистическа Преди да дойдете на власт ядяхме сирене от 100% мляко,Ядяхме ХАМБУРГСКИ салам от 100% месо.След като изядохме това което откраднахте от частните стопани и каракачаните ВИЕ въведохте ГМО (СОЯ) и всички салами станаха с еднакъв вид.Хамбургския салам се прави от *** парченца месо и сланинки и е дебел около 15 см..3 пъти сменихте парите зада погасяте инфлация.Оставихте $12 милиарда външен дълг и 26,5 милиарда вътрешен.
95
3
 
11
 
! Отговори
Пън Де Хуй преди 10 години
До Г. ДИМИТРОВ--86 ;Г. Димитров напуска училище на 12 г.( 4-то отделение).В Германия отива заради 1 ***.В затвора попада с двама с Висше образов. ПОПОВ и ТАНЕВ .60% от външната търговия на Германия е с СССР.Сталин напомня това на Хитлер, става и размяна .След завръщането в Москва Попов и Танев заминават в ГУЛАГ. Позаповед от Димитров Ген. Семерджиев убива най--интелигентния комунист М.ШАТАРОВ.
94
5
 
16
 
! Отговори
. преди 10 години
Наличието на паметник на този национален предател е похищение срещу българския народ.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Пън Де:Да,бе да-още малко и ще ти повярваме,че 45г. все сме яли от каракачанските овце и кози!Що не ревеш на баш демократите сега,че си наследник на репресирани,та да ти върнат стадата на 100%,а?Или гледаш да барнеш парите-и после:Пей сърце!