Цифровизирахме сме се, 96% от страната е покрита със сигнал

12 милиона лева субсидии са предвидени в бюджета на „Български пощи”
21 мар 2014 17:15, Анисия Иванова
11
Цифровизирахме сме се, 96% от страната е покрита със сигнал
Архив: Булфото

Над 96 процента е покритието на цифровата телевизия у нас, съобщи във Велико Търново заместник-министърът на транспорта и цифровите технологии Георги Тодоров.

Той уточни, че заради трудния релеф в някои области покритието не навсякъде е 100% и Великотърновска област е една от тях. Тодоров обясни, че три институции - министерството на транспорта, на финансите и Националното сдружение на общините в България, следят как се изразходват 660 хил. лв., отпуснати от Министерския съвет в края на миналата година за цялостно покритие на сигнала на цифровата телевизия.

Още по темата
Според него всеки кмет на населено място има възможност сам да прецени за какво да инвестира предоставените средства, защото проблемите за всяко от населените места без покритие са различни.

12 милиона лева субсидии са предвидени в бюджета на „Български пощи” тази година, съобщи още зам.-министърът. По думите му  просрочените задължения към контрагенти също са снижени до санитарния минимум. Тодоров припомни, че в закона за изпълнение на държавния бюджет за 2013 година за дружеството са били предвидени едва 2 млн. лева.

Във Велико Търново заместник-министър Георги Тодоров и главният изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Валентин Петков и областният управител инж. Георги Рачев откриха новия офис на Специализираното поделение за куриерски услуги на Дружеството - "Булпост".

В края на септември миналата година аналоговият сигнал у нас бе окончателно прекъснат. В Европа процесът на цифровизация започна през 1998 година. България обаче е сред последните страни в ЕС, заедно с Румъния и Гърция, които заместват аналоговата телевизия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък да попитам следното гледам на тия декодери вървят шест канала в софия са повече питам останалите канали не трябва ли да са в цялата страна защото с тия няма музикален спортен филмов канал говорим за модернизация а сме назад в европа са към 50 канала другото е платено впрочем с това платено сме за смях *** за смях гледаме 20 а плащаме 200 или нее наред тоя които ги избира или тия му ги предоставят свободно ани кара да плащаме само в бг го има
10
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 10 години
интересно мие като сте се цифровизирали в Угар4ин 6то я няма се о6те колкото и пати да си ида на декодера ми изписва няма сигнал а какво е това
9
2
 
2
 
! Отговори
опера преди 10 години
Aналоговия сигнал използван за телевизията беше само .....за статистиката !!!!!...никакво качество ..... Цифровия е нещо съвсем друго ....излъчва 21 век.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия проценти ми приличат малко на рекламите на мобилните оператори, 96% ама от кое, от територията или от населението е с покритие?? Щото ако покритието е върху население смятайте, че 96% от малките населени места остават без сигнал. Да не говорим, че и в град като Бургас е тука има, тука нема. Има много дупки които са без покритие. И какво му беше на аналоговия сигнал? Покритие 100%. Териториално! Ама нали някой трябваше да вземе едни пари ...
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Циганизирахме сме се на 96%
6
0
 
8
 
! Отговори
10010 преди 10 години
По високите етажи на западните квартали на София има и сръбска цифрова (DVB-T2). 10 програми са на 31 канал.Иначе с българските нямам проблем. В Овча Купел 2 идеално се хващат и Петрохан, и Копитото.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За чий занимават БЪлгарски пощи с цифровизация? Какво общо има между пощенска дейност и цифовизация?
4
3
 
10
 
! Отговори
SAMSUNG преди 10 години
Моя сигнал не е добър къде и да включа винаги Борисов.
3
2
 
11
 
! Отговори
Войвода преди 10 години
Лъжа! В Странджа няма телевизия!
2
2
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Браво. 6 месеца, след като спряхте аналоговия сигнал. К.апути.
1
3
 
13
 
! Отговори
IVo_1 преди 10 години
Друг е въпроса какво е качеството на услугата... Трагично е! Дори и в един от най-големите квартали на София, какво остава за долно и горно ... Сусурлево