Честито! Първият влак край Пловдив премина с 5 км/ч

Пуснаха движението на влакове край града след вчерашния инцидент
Обновена: 29 мар 2014 16:24 | 29 мар 2014 16:24,
19
Честито! Първият влак край Пловдив премина с 5 км/ч
Снимка: Dnes.bg

Възстановиха движението на влакове в района на дерайлиралата композиция край Пловдив.

Влаковете от София за Стара Загора, Бургас и Варна през Пловдив се движат от ранния следобед днес. Над 100 души участваха в акцията по ремонта на трасето и събирането на 400 тона разпилени въглища.

„Специално за този участък аварийно-възстановителните работи са приключили, затова е пуснато движението”, заяви пред Dnes.bg главният ревизор на НКЖИ Бисер Минчев.

Още по темата
С 5 километра в час премина първият влак по ремонтираното жп-трасе, което беше напълно унищожено, след като вчера 5 вагона, натоварени с 400 тона въглища, дерайлираха край пловдивското село Златитрап.

Трафикът на влакове през гара Тодор Каблешков е изключително интензивен и от там преминават пътнически и товарни композиции на всеки 15 минути.

Цяла нощ са отстранявани щетите. С помощта на специални кранове обърнатите вагони са били изправени и отстранени от релсите. Поставени са нови траверси, подменени са скъсаните релси и електрическата мрежа. Все още се търси причината за дерайлирането на вагоните.

„Технически е проблемът, което означава, че не е кражба или някаква друга намеса, но дали е по подвижен състав или инфраструктура, не мога да взема становище”, каза още Минчев.

В понеделник ще бъде направен експеримент на гара Септември, за да се установи точната причина за влаковия инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
16
 
! Отговори
бивш машинист преди 10 години
Как няма да има катастрофи и аварии! Някой случайно да е правил ремонт на жп линиите последния четвърт век? Не.Всичко което е държавна собственост е оставено на изживявяне за да се продаде за жълти стотинки на същите тези които го управляват.И да ви питам когато всечко се скапе и разруши къде ще се изнесете да живеете на Луната ли или до тия дето ви дават тези съвети за унищожение на държавата?Едва ли гъзолизците ги ненавиждат и унищожават!
15
4
 
23
 
! Отговори
Цецо Спирта преди 10 години
Мале, по света влаковете се движат с 150км/ч, но тук в БГ е рекордно да достигнат 5км/ч и даже новина има за това, че не са се катурнали пак. Да вземат да ги спрат всичкити и да ги нарежат за желязо, то се е видяло, че само храним и возиим гратис *** с нашето БДЖ, което одавна е умряло
14
1
 
34
 
! Отговори
БДЖ преди 10 години
Не разбирам подигравките спрямо БДЖ ,това е предприятие с голям потенциал просто 25 години е разграбвано от некадърници и крадци затова е на този хал .Държавната ни железнца винаги е показвала състоянието и развитостта на обществото това още от времето на Стамболов . Днес когато вагоните са мръсни и смъдят на урина това е защото самите ние сме ги направили такива не без помощта на ръководството. Мое мнение е че ако искаш да провериш колко е развито едно общество виж обшествения му транспорт.
13
1
 
35
 
! Отговори
zp преди 10 години
Слушаите ме внимателно.Пенсионер съм от железниците преди 1 месец.Заради тези ремонти ,които сега почнаха по жп.линията Септември-Пловдив,назначиха млади хора на гарите,които не бяха и виждали влак за маневрени стрелочници.Всички те са роднини на шефовете и шуродаджанаци.С предимство се назначават само помаци и *** с курсове.Имаше кандидати млади хора ,завършили висше образование ЖП,но не ги взеха.Заради тази корупция,замина и държавата.
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 11К'во прокси бе брат? Само е нужно да си с непостоянен IP адрес и тия кавали от сайта могат да те хванат за оная работа с бан. Просто спираш връзката на нета и след това я пускаш и вече си с нов IP Адрес. Е, някои модераторчета тук са упорити и са ми налагали бан за близките 3-4 алтернативни адреса, но след като се изключа и включа 4 пъти най-много и банчето им отлита на кино.))))
11
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Минал бил с 5км/ч. Нали още има работници около линията, с колко да мине - с 200 ли? Велков, да те ... в *** журналистическа да те... И не трий коментара, че проксита и vpn-и колкото щеш :D
10
5
 
32
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво..догодина да мине с 10 км/ч.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-тежките въглища са към тон на кубик. Един вагон ако е дълъг 10 метра шорок 2 метра и вискок 2,5м максимум това идва по 50 тона въглища във вагон понеже е 50 кубика самият вагон. Неточна информация дават ми се струва с тонажа на въглищата.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
точната новина --- ако беше преди 100 години
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
80 тона въглища носи - всеки ден покрай мен минават по 100 влака . Аз съм там откъдето идват влаковете.
6
4
 
15
 
! Отговори
Damon Hill преди 10 години
Тара+нето=бруто 80 тона е брутната маса на вагона
5
4
 
16
 
! Отговори
hemodial преди 10 години
bravo, sigurno e na systemi i s invalidna kolichka! pohvalno za bg umnite dokteri na vlakove!
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Damon HillЕдин вагон е 80 тона въглища. Колко са според теб?
3
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***! Хората се движат вече с над 500км/ч, тия се радват на 5.
2
3
 
22
 
! Отговори
Damon Hill преди 10 години
5 вагона няма как да са натоварени с 400 тона въглища.
1
7
 
21
 
! Отговори
Хомопарадизио преди 10 години
Е инфраструктурата не се ли движи, дргарю Минчев?