22-годишен мъж задържан за телефонна измама

Той излъгал възрастна дама на 31 март
Обновена: 15 апр 2014 14:05 | 15 апр 2014 13:58,
1
22-годишен мъж задържан за телефонна измама
Снимка: Булфото

22-годишен мъж е задържан за извършена телефонна измама в Провадия, съобщиха от полицията.

На 31 март 68-годишна жена получава телефонно обаждане. Мъжки глас й обяснил, че неин близък от чужбина, който по приятели й изпраща багаж, в който има пари, но за да получи пратката, тя трябва да се обади на определен телефон.

Възрастната жена се обажда на дадения телефон и отсреща й казват, че трябва да приготви 6000 лева, за да й предадат багажа. Заплашват я, че ако не го направи, ще предадат пакета в полицията, а в него имало опасни неща. Жената обяснява, че няма толкова пари и предлага златни накити - около 50 грама.

Малко по-късно непознато лице й носи чантата, но отказва да я предаде, преди да получи накитите. Възрастната дама дава златото и когато вижда чантата, разбира, че е жертва на измама.

След  оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на измамата – 22-годишният Ю.Д., от град Горна Оряховица. 

Той е задържан за 24 часа в Районно управление “Полиция” и му е наложена мярка за неотклонение “Задържане за срок от 72 часа“. Работата по случая продължава, води се дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари