Поръчали от чужбина палежа на дома на МВР-шефа в Плевен?

Те са с големи финансови възможности, твърди Каменов
Обновена: 15 апр 2014 14:13 | 15 апр 2014 12:36, Камелия Цветанова
17
Поръчали от чужбина палежа на дома на МВР-шефа в Плевен?
Йордан Каменов. Снимка: БТА

Поръчителите на опитите за палеж на жилището на директора на Областната дирекция на МВР в Плевен Йордан Каменов може да са извън страната.

Това каза днес самият той, след като имаше втори опит за палеж на входната врата на апартамента му.

Още по темата
Каменов бе категоричен, че престъплението е във връзка с неговата пряка професионална дейност, предаде БТА.

„То е изключително нагло по своята същност, защото се посяга на държавността , на директор на полицията, независимо кой е той“, коментира Каменов.

По думите му първоначално са работили по шест версии, но са сведени до две. Съставени са психопортрети на евентуалните поръчители, извършители и помагачи.

Според Каменов поръчителите най-вероятно са от криминалния контингент с големи финансови средства, на които действията на полицията са засегнали финансови интереси. По почерка на престъплението най-вероятно поръчители и извършители на двата опита за палеж са едни и същи, посочи той. Каменов няма охрана, но каза, че ако прецени, ще си наеме частни охранители.

Служителите на полицията в Плевен не работят по тези две престъпления, а по много други случаи, допълни директорът.

Според него постигнатите положителни резултати се виждат от изпълнението на показателите в МВР, по които оценяват работата им. За първото тримесечие дирекцията в Плевен е на 3-5-то място в страната. Той посочи, че имат резултати в противодействието срещу разпространение на контрабандни цигари и други акцизни стоки, трафика на хора, кражбите на автомобили, групи от Плевен, които в Холандия източвали пари от банкомати.

Знакови за криминалния контингент фигури за града са в ареста, допълни директорът на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
17 преди 10 години
държавността е засегната?!? не просто тоя е корумпиран както и 99% от държавните служители и не е свършил обещаното
11
0
 
5
 
! Отговори
Гжх преди 10 години
Да, да, да. Хора с ФЕНОМЕНАЛНО големи възможности от чужбина, на почти космическо ниво, са поръчали неуспешен опит за запалване на входната врата! Да знаете- грандиозни интереси са засегнати. Или пък просто е писал фиш на някой в храстите. За коланче. *** друго си е "от чужбина ми е поръчката..."
10
1
 
3
 
! Отговори
d преди 10 години
еми ела да те ЗАСТРАХОВАМ един път другарю МИЛюЦИОНЕР !против пожар ти правя една супер застраховка ама предвид палежите който явно ще продълъжът ще ти дойде нагорно така че взимай кредит с голяма лихва от една банка дето ще ти посоча и квото стане с работаТА в МВР ?! то пък и какво работите освен да охранявате престъпниците и протестите
9
0
 
5
 
! Отговори
ivo преди 10 години
a moje i da sa ot druga planeta kato se zamislia
8
0
 
3
 
! Отговори
кумчо вълчо преди 10 години
" По почерка на престъплението най-вероятно поръчители и извършители на двата опита за палеж са едни и същи, посочи той"А според нас ти си уникално ***! Да разбираме ли поръчителите са си поръчали сами на себе си или евентуално в главата ти се е било родило нещо друго, но е могло да излезе в оригиналанта си форма?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бах ти изтрамбушената държава,щом посягат и на Директори на МВР!
6
1
 
8
 
! Отговори
пл преди 10 години
Къв е тоя *** ,бе!!?? ако ми даде 1500 лв ще го охранявам да нему палят апартамента само да поизгори малко
5
0
 
13
 
! Отговори
ЗСц преди 10 години
Полицията си върши работата!! Това дето законите са *** и престъпниците илизат на свобода много бързо или са защитени от закон е друго нещо! Разграничавайте нещата правилно-например всеки ден в цялата страна хащат много *** с фалшиви и вредни за здравето цигари, но закона изисква писане на акт и глоба!! Което означава: пишат акт на ***, след което той не плаща!! Ей това е масово, защото в закона е предвидено подобно наказание!! Ако примерно имаше свестен закон-*** се вкарва в пандела
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свършиха се мераклиите в България, та започнаха да ги търсят по чужбина!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МВР-шефа в Плевен си наема частни охранители !!!!!!!!!!!!
2
0
 
32
 
! Отговори
от ПЛЕВЕН преди 10 години
Браво за контрабандните цигари ,поне от 5 години едни и същи *** продават цигари пред окръжна болница не обеспокоявани от никой ?????????
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много важно! Какво ли зависи от тоя дремещ хрантутник,че чак от чужбината да му поръчват нещо? Сигурно той си го е поръчал по интернет.