Протест на търговци от подлеза на Централната гара в Пловдив

Те блокираха за кратко пътя на пешеходците
Обновена: 19 апр 2014 15:01 | 19 апр 2014 14:51,
11
Протест на търговци от подлеза на Централната гара в Пловдив
Снимка: Dnes. bg

Около 70 търговци, които работят в подлеза на Централната гара в Пловдив, се вдигнаха на протест, след като подлезът беше разделен с ограда.

Наемателите на магазини са разбрали в последния момент, че Национална компания железопътна инфраструктура иска да затвори магазините им за неопределено време заради ремонт.

Около 30 наематели на магазини блокираха пътя на пешеходците в знак на протест срещу действията на НКЖИ.

Загражденията в подлеза са по цялата дължина на коридора от автогара „Родопи“ до касите на гарата.

Търговците са притеснени, че трябва да затворят магазините за неопределено време, а това е единственото препитание за тях.

„Сама съм с дете на свободен наем и направо сме умрели, ако ни оставят без работа.”, разказа пред Dnes.bg Весела Драганова, която е продавач в едно от магазинчетата.

Тя се оплаква, че никой не е казал предварително за предстоящия ремонт. Магазинерите са платили наеми между 600 и 800 лева до средата на май месец и се оказва, че ще трябва да затворят обектите си за неопределен срок.
„Всичко го правят, за да не можем да работим”, твърди Иван Бончев, който е един от наемателите.

„Оборотът е намалял два пъти в сравнение с миналата година, а в момента с поставянето на тези заграждения загубите са за стотици хиляди, защото тук са над 70 обекта”, заяви Петър Гаджев, който също се включи в протеста на колегите си.

Прокуратурата ще проверява законни ли са загражденията и действията в подлеза на Централна гара-Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
нека се покаже истинския концесионер на подлеза а не разни мушмуроци да говорят вместо него защото не бурджиев е реалния концесионер а подлеза наистина има нужда от огромен ремонт тече от всякаде дори вътре в магазините ама няма кой да провери
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ФИЛИБАРЦИ СЕГА НЕ Е ВИ ГУСТО.ДОЛУ РЪЦЕТЕ,НЕМОЖЕТЕ ДА ЦЕДИТЕ ВЕЧНО ОБИКНОВЕНИТЕ ОРА ДЕТО НЕМАТ И ЛЕКА КОЛА ,А ПОЛЗВАТ БДЖ!!!ЖЖАЛВАЙТЕСЕ НА'ОНЯ С ТИКВЕНИТЕ СЕМКИ В ГЛАВАТА,МОЖЕ И НА ЦЦ ДА ВИ ПРАТИ ЦЕЦОМОБИЛ ДА ПРОДАВАТЕ ОТ НЕГО ТИКВЕНИ СЕМКИ!!!
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може само да се влачи трябват и ремонти на 20-30 години иначе ще падне всичко!А продавачите могат да правят *** на строителите да не скучаят!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Га плущяхте луканки 30години не ривахте!СЕГА ЩЕ ВА РЕМОНТИРАТ!
5
13
 
9
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 10 години
Още няма и една година от управлението на БСП-ДПС-ДС и положението стана нетърпимо. Това е така , защото всички свестни МВР-шефове начело с Министъра са подменени с *** и с престъпно минало. Всеки ден убийства, въоражени грабежи , отвличания , кражби и всичко гадно е само при такива ***.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да ходят пред Централна баня да протестират.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бобар, *** си ти, защото не знаеш, че подлеза си е наред и няма да падне. Това е планирания ремонт по Оперативна програма "Регионално развитие". Ремонтът е планиран отдавна и става въпрос за реновирането на отсечката Септември-Пловдив.
2
4
 
28
 
! Отговори
Бобара преди 10 години
Дайте да оставим да падне подлеза, понеже някакви калъфи не дават да се ремонира, това само в България го има.
1
5
 
3
 
! Отговори
Nasan преди 10 години
eh, bulgar minister Ademov ima sili za oste 300 000 bejanci chujdenci - moje bi sili ima i za 30 bulgarski ot Filibeto? da ne e po-dolu ot minister Erdogan?