Река Стряма преля и откъсна мост в Карловско

Съоръжението е изградено преди 10 години
21 апр 2014 12:20, Анисия Иванова
15
Река Стряма преля и откъсна мост в Карловско
Снимка, архив Булфото

Река Стряма преля и откъсна мост, който свързва карловското село Столетово със село Богдан. Това съобщи председателят на читалище "Христо Ботев" в Столетово и директор на Общинска библиотека в Карлово Мирослав Колев, цитиран от „Фокус“.

„Мостът не е откъснат изцяло, но по него не може да се минава“, каза Колев.

В района вали непрекъснато от 4 дни, в събота се е излял обилен дъжд, имало е и градушка. По думите на Колев, дигата, която е била от чакъл, се е откъснала от едната страна, тъй като е придошла много вода в реката. Ако продължи да вали мостът ще бъде разрушен изцяло.

„Селото е получило уверението на бригаден генерал Димитър Шивиков, че мостът може да се възстанови, като се пооправи времето, с помощта на карловската военна бригада. Съоръжението е изградено със средства от държавата преди 10 години, след като старият мост бе отнесен също от проливни дъждове“, каза Колев. В изграждането му и тогава са участвали военни от карловската бригада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
един преди 10 години
А такааааааа кой прибра парите ,че и материалите и се питам как ли е оцелял тоя мост десет години.До колкото си спомням тук в България има мостове и на повече от 200 год и май все още се използват
7
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно автора е имал предвид река Струма. Стряма - няма такава река в България.
6
4
 
4
 
! Отговори
хихиихихи преди 10 години
Изградили за да могат да минават под него ли?? Да е... и тъпите им фуражки.
5
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ако във всеки по...голям град,или населено място има по една армейска бригада,населението ни ще е защитено и по...уверено при природни катаклизми.Уви,това бе отнето на народа.Продажните ни политици съсипаха армията и я доведоха до численоста на една механизирана дивизия,преди...седерските промени.
4
2
 
2
 
! Отговори
Той преди 10 години
Пропусната една буква"Т" . Моля за извинение. Другите две са плод на lapsus finger.
3
2
 
6
 
! Отговори
Той преди 10 години
Няма по захлюпени хора в този край да живея/пардон...вегитират/ . Милсите им са изпълнение по 24 часа само с едно...какво да откраднат. Селския /в негативния смисъл/ манталитет е на висота. Ръковоството на тази община ги боли/х...я/ за всичко. Скоро ще посна една снимка която ПОВЯРВАЙТЕ ми , ще изкърти мивките/казано на жаргон. И това е в града на Левски, град в който няма НИЩО останало от Възрожденския дух на българина. С една дума:"ТУКА Е ТАКА" .Това смятам е най-точния израз .
2
1
 
2
 
! Отговори
Алигатор преди 10 години
Ами ако тази река е станала колкото Дунава както е на снимката значи България има излаз на още една от десетте най-големи реки на Земята.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом са го изграждали военни от карловската бригада, резултатът е бил предсказуем.